Skocz do zawartości
sielak

epox 8rda3i czy soltek frn2-l

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze moge poszukac na forum, poczytac odpowiednie posty itede. lecz czytam zwiazane z tym posty od dlugiego czasu i dalej mam dylemat ktora plyte wybrac... nie da sie podjac tej decyzji po przeczytaniu postow bo zarowna jedna jak i druga plyta ma swoje wady i zalety... najmilej by bylo gdyby znalezli sie uzytkownicy majacy bezposredni kontakt z obiema plytami... blagam pomozcie... podajcie za i przeciw obu plytom...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja je skladam codziennie wiec moze wymienie wady:

EPoX - bywa, ze wlacza sie syrenka po restarcie

Soltek - potrafi umrzec przy zabawie w FSB

z powodu tego, ze EPoX to wieksze doswiadczenie i solidnosc, a Soltek ostatnio postanowil robic gorsze w podkrecaniu FRNy polecam wybor EPoXa.

A moze RDA3G? (chyba w dziale gielda widzialem..)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam tego Epoxa i jest niezły. FSB podkręciłem do 220 i dalej mi się nie chciało. Ma tylko 1 feler od czasu do czasu (dość rzadko np raz na 2 tygodnie) przy włączaniu wyświetli komunikat overclock fail or cpu changed. Wtedy trzeba wejść do biosu dać zapisz i wszystko ok. Ale jak czytałem wątek o tym Soltku to miał czasami podobne schizy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze jest jeszcze abit ale interesuje mnie raczej epox lub soltek... za epoxem przemawia lepsza karta dzwiakowa i praktyczny wyswietlacz... za soltekiem... hmmm... nie wiem... choc wiem... abs II... naprawde ciezki wybor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi