Dyzio Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Czesc :) Mam pytanie do osób serwisujacych komputery - u mnie w firmie zastanawiająco bardzo szybko padły wszystkie niemal komputery z płytami na chipsetach 815. Byly to plyty stosunkowo markowe MSI-63xx numer modelu nie pamiętam - podejrzewam jakiś feler, że płyty sprawowały sie ok przez prawie trzy lata a potem nagle jedna za druga, padaja - w czasie pracy zamrazaja sie na amen. Sprawdzaliśmy je na wszystkie kąty - wyglada na to że płyty powiedziały dość - czy to jakaś plaga?? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ja spodkalem sie tylko z microstarem padnietym - tyle ze u mnie winne byly kondensatory inne plytki na 815 dzialaja super (dfi asus) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 A ja mialem 4 plyty na i815 z czym ostatnia narazie chodzi. Pierwsza Abit Se7 czy cos w tym stylu padla po 1,5 roku dokladnie w pewnym dniu zaczela winda sie zawieszac non stop. Plyte wymienili mi na Asus`a jakiegos tez na i815 ten padl po 3 miechach wogole nie wstawal, pozniej znowu jakis asus ktory padl po 2 miechach, a teraz od jakiegos 1,5 roku mam Gigabyte 6IME chyba :) i chodzi odpukac :) mam nadzieje ze jeszcze dlugo pochodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 W MSI podobnie ja w ABITACH padały kondensatory, tylko że w MSI dużo rzadziej. Zobacz kondensatory może to ich wina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToLeK Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Panowie ! Nie przerażajcie mnie. Mam DFI CS65-EC na i815E i od około 10 dni zauważyłem częste zawieszanie się Windowsa. Niebieski ekranik pojawia się nader często przy próbie zamknięcia systemu. Ps. W jaki sposób sprawdzić kondensatory ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 No mogą być wybrzuszone, dziwnie wygięte na boki, może sie jeszcze z nich ewentualnie zacząć wylewać elektrolit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Rany julek a jednak MSI dała ciałą !!! widze po odpowiedziach ze właśnie MSI są pechowe :(. Ale pocieszam sie ze może faktycznie trzeba tylko wymienic kondziorki :). Zasugeruje coś takiego do zobaczenia naszemu HardwareManowi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 No raczej to na bank będą kondensatory. Ja jak kiedyś miałem MSI BX-Master (6163) to mi sie mysz albo klawiatura waliła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 A na DFI to niespotkałem sie wogóle z czymś takim jak wybrzuszone/uszkodzone kondensatory!! Twoja płyta jest raczej bezpieczna przed czymś takim :). A z tego co wiem to te genialne kondensatory to siadały najczęściej na ABITACH a żadziej lub wogóle na MSI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...