Skocz do zawartości
erio

GOŁE DUPY !!! ATI i Hydravision ?? 17" i 15" pyta

Rekomendowane odpowiedzi

Wyjasnienie: to GOLE [gluteus maximus] dodałem zeby ktos ten topic przeczytal ... ale wracajac do sedna sprawy:

Teraz na 1-2-3 miesiecy wyjezdzam do USA i UK, i ( jako ze kyro2 opchnolem i na Voodoo Banshee komp jako server bedzie smigał) po powrocie planuje kupic jakies ATI 7500 ale najprawdopodobniej wtedy za 400 zł kupie 8500.

W zwiazku z powyzszym mam pare pytań dotyczacy pracy na 2 monitorach (albowiem mam w domq jedna nieurzywana 15" o ktorej przypomnialem sobie kilka dni temu jak kumpel sobie nowy monitor kupowal) na kartach ATI :

1. czy na obu Monitorach bede mógł miec 1 rozciagniety pulpit, 2 pulpity jak miedzy tym przemieszcza sie myszka/kursor (skrot klawiszowy ?) ???

2. Czy na 17" bede mogl ogladac fillm a na 15" www, GG, firewall itp ???

3. Czy na 17" bede mogl grac w CSa a na 15" www, GG, program go administracji serverem CS, i inne programy okienkowe ?

4...

5. Pytan jeszcze przybedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjasnienie: to GOLE [gluteus maximus] dodałem zeby ktos ten topic przeczytal ... ale wracajac do sedna sprawy:

Teraz na 1-2-3 miesiecy wyjezdzam do USA i UK, i  ( jako ze kyro2 opchnolem i na Voodoo Banshee  komp jako server bedzie smigał) po powrocie planuje kupic jakies ATI 7500 ale najprawdopodobniej wtedy za 400 zł kupie 8500. 

W zwiazku z powyzszym mam pare pytań dotyczacy pracy na 2 monitorach (albowiem mam w domq jedna nieurzywana 15" o ktorej przypomnialem sobie kilka dni temu jak kumpel sobie nowy monitor kupowal) na kartach ATI :

1. czy na obu Monitorach bede mógł miec 1 rozciagniety pulpit, 2 pulpity jak miedzy tym przemieszcza sie myszka/kursor (skrot klawiszowy ?) ???

2. Czy na 17" bede mogl ogladac fillm a na 15" www, GG, firewall itp ???

3. Czy na 17" bede mogl grac w CSa a na 15" www, GG, program go administracji serverem CS, i inne programy okienkowe ?

4...

5. Pytan jeszcze przybedzie

Dobre sobie jedziesz do USA i chcesz po powrocie kupić kartę u nas .

Stary kupuj w USA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy grafe kupie w USA czy w polsce .... zalezy od kolejnosci ... USA, potem UK .... to pewno w polsce kupie taniej niz w londynie ( juz bylem w czerwcu i porownalem ceny pol/ang;), ale jak na koncu bede w USA to na 100 tam bedzie taniej ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) nie wiem

2)tak choś ponoć na 2 monitorze nie mozna zmaksymalizowac okna filmu (full scren poszukaj w postach tez o to pytałem)

3)tak

4)looknij tuhttp://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=179&str=1198

Pewny jestes co do punktu 3 ????

bede mogl grac w gry w D3D lub OpenGL na 17 a na 15 miec pulpit windowsa i okienkowe programy ????

Pójde 1 krok dalej ... bede mogl na jednym grac w OpenGL a na drugim ogladac TV z karty TV w overlayu ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na matroxie G450 działa to tak:

1. możesz rozciągnąć jeden ekran na 2 monitory (np. rozdz. 2048/768)i wtedy wszystko dzaiła jakbyś miał mega ekran (można ustawić różny refresz dla różnych monitorów)

2. dowolne kombinacje różnych rozdziałek i refreszów

w tym drugim przypadku mogę odpalić kilka programów użytkowych i płynnie między nimi przechodzić.

Jednak przy odpaleniu gierki drugi ekran przechodzi na taką samą rozdziałkę co pierwszy :( i nie można go używać w sposób czynny,tzn nie wjedziesz tam myszką (widoczek jest, możesz ustawić np temeraturkę lub użycie proca :) ) - może tv by działało - nie wiem.

Z tego co pamiętam to nie mogłem odpalić divixa w full ekranie na drugim monitorze :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...