erio Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Wyjasnienie: to GOLE [gluteus maximus] dodałem zeby ktos ten topic przeczytal ... ale wracajac do sedna sprawy: Teraz na 1-2-3 miesiecy wyjezdzam do USA i UK, i ( jako ze kyro2 opchnolem i na Voodoo Banshee komp jako server bedzie smigał) po powrocie planuje kupic jakies ATI 7500 ale najprawdopodobniej wtedy za 400 zł kupie 8500. W zwiazku z powyzszym mam pare pytań dotyczacy pracy na 2 monitorach (albowiem mam w domq jedna nieurzywana 15" o ktorej przypomnialem sobie kilka dni temu jak kumpel sobie nowy monitor kupowal) na kartach ATI : 1. czy na obu Monitorach bede mógł miec 1 rozciagniety pulpit, 2 pulpity jak miedzy tym przemieszcza sie myszka/kursor (skrot klawiszowy ?) ??? 2. Czy na 17" bede mogl ogladac fillm a na 15" www, GG, firewall itp ??? 3. Czy na 17" bede mogl grac w CSa a na 15" www, GG, program go administracji serverem CS, i inne programy okienkowe ? 4... 5. Pytan jeszcze przybedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 1) nie wiem 2)tak choś ponoć na 2 monitorze nie mozna zmaksymalizowac okna filmu (full scren poszukaj w postach tez o to pytałem) 3)tak 4)looknij tu http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=179&str=1198 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ja to testowalem na Matroxie G450 i tak: Da sie rozciagnac pulpit na dwa monitory ale jesli jeben ma mniejsza rozdzielczosc to obcina kawalek pulpitu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 w radeonie 7500 mozna dawać różne rozdzielczosci na monitorach (matrox -nie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 w radeonie 7500 mozna dawać różne rozdzielczosci na monitorach (matrox -nie) Wiesz co tak teraz mysle czy mi sie nie pojeb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 w radeonie 7500 mozna dawać różne rozdzielczosci na monitorach (matrox -nie) Wiesz co tak teraz mysle czy mi sie nie pojeb... nie jestem pewnien na 100% co do G450 ale w G400 tak było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Napisze tyle że jest to dziwne uczucie jak kursorem sobie przejeżdżasz z jednego monitora na drugi :) albo jak masz okno ustawione pół na jednym i pół na drugim monitorze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Wyjasnienie: to GOLE [gluteus maximus] dodałem zeby ktos ten topic przeczytal ... ale wracajac do sedna sprawy: Teraz na 1-2-3 miesiecy wyjezdzam do USA i UK, i ( jako ze kyro2 opchnolem i na Voodoo Banshee komp jako server bedzie smigał) po powrocie planuje kupic jakies ATI 7500 ale najprawdopodobniej wtedy za 400 zł kupie 8500. W zwiazku z powyzszym mam pare pytań dotyczacy pracy na 2 monitorach (albowiem mam w domq jedna nieurzywana 15" o ktorej przypomnialem sobie kilka dni temu jak kumpel sobie nowy monitor kupowal) na kartach ATI : 1. czy na obu Monitorach bede mógł miec 1 rozciagniety pulpit, 2 pulpity jak miedzy tym przemieszcza sie myszka/kursor (skrot klawiszowy ?) ??? 2. Czy na 17" bede mogl ogladac fillm a na 15" www, GG, firewall itp ??? 3. Czy na 17" bede mogl grac w CSa a na 15" www, GG, program go administracji serverem CS, i inne programy okienkowe ? 4... 5. Pytan jeszcze przybedzie Dobre sobie jedziesz do USA i chcesz po powrocie kupić kartę u nas . Stary kupuj w USA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 nie jestem pewnien na 100% co do G450 ale w G400 tak było Na G450 na driverach z strony nie plyty mozna 2 rozne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Nie wiem czy grafe kupie w USA czy w polsce .... zalezy od kolejnosci ... USA, potem UK .... to pewno w polsce kupie taniej niz w londynie ( juz bylem w czerwcu i porownalem ceny pol/ang;), ale jak na koncu bede w USA to na 100 tam bedzie taniej ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 w radeonie 7500 mozna dawać różne rozdzielczosci na monitorach (matrox -nie) W G400 DH można ustawić dowolne rozdziałki i odświeżania dla obu wyjść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 1) nie wiem 2)tak choś ponoć na 2 monitorze nie mozna zmaksymalizowac okna filmu (full scren poszukaj w postach tez o to pytałem) 3)tak 4)looknij tuhttp://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=179&str=1198 Pewny jestes co do punktu 3 ???? bede mogl grac w gry w D3D lub OpenGL na 17 a na 15 miec pulpit windowsa i okienkowe programy ???? Pójde 1 krok dalej ... bede mogl na jednym grac w OpenGL a na drugim ogladac TV z karty TV w overlayu ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Na matroxie G450 działa to tak: 1. możesz rozciągnąć jeden ekran na 2 monitory (np. rozdz. 2048/768)i wtedy wszystko dzaiła jakbyś miał mega ekran (można ustawić różny refresz dla różnych monitorów) 2. dowolne kombinacje różnych rozdziałek i refreszów w tym drugim przypadku mogę odpalić kilka programów użytkowych i płynnie między nimi przechodzić. Jednak przy odpaleniu gierki drugi ekran przechodzi na taką samą rozdziałkę co pierwszy :( i nie można go używać w sposób czynny,tzn nie wjedziesz tam myszką (widoczek jest, możesz ustawić np temeraturkę lub użycie proca :) ) - może tv by działało - nie wiem. Z tego co pamiętam to nie mogłem odpalić divixa w full ekranie na drugim monitorze :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...