Skocz do zawartości
Esc

JAKA JESTES Arctic CERAMIQUE ??

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne dwa potwierdzone przypadki wycieku ceramique :/

Mój - odpaliłem kompa bez podłączonych wiatraczków na chłodnicy ... reseciki bla, bla - efekt - stabile 2,6GHz zjechało <2,5GHz ...

Po zdjęciu bloku widać że ceramique uciekła ...

2 GIGI - prawie idento WC

Zaraz po złożeniu stabilne 2,618GHz (11x238) @ 1,92 V realnie ... temp (bios d10 NF7) do 55 stopni, po 2 tygodniach max stabilne 2574 (temp nawet niższe - ech ten odczyt spod proca ...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywalem ceramique az do czasu jak mialem okazje przesmarowac AS5 .... I rooznica jest znaczna !! Bardzo znaczna... nie pamietam juz ile dokladnie ale as5 bije ceramique na pewno wiecej jak o 1C. Moj procek wydziela pod 100W ciepla i w takich warunkach AS5 pokazuje wyzszosc nad cermique...

Niestety przesmarowanie robilem jakis czas temu i dokladnie nie pamietam wynikow ale cos pomiedzy 2 a 4 C w Idle... !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry gościu to ty głupiej pasty nie potrafisz rozprowadzić na procku i radiatorze. Zrób jak chcesz możesz dać krople na procek lub rozsmarować na radiatorze i procku jak juz wcześniej napisałem. Ja preferuje tą drugą metodę wydaje mi się lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle to ja wiem. Jednak slyszalem, ze ta pasta nie przewodzi pradu i mnie to zdziwilo, wiec pytam.

Ja czytalem w paru miejscach, ze przewodzi. Na logike zreszta tez musi przewodzic, skoro sklada sie prawie w calosci (99,9% jak sie chwali producent) ze srebra... Watpie, by te 0,1% bylo w stanie zmienic prawa fizyki :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj poszedlem z rana do kumpla aby odkrzuzyc troche kompa w srodku a tym samym zmienic radiator na procku

Do tej pory byl jakis tam aluminiowy zwykly ktory posmarowany byl z procesoremP4 za pomoca tej ceramique - wiecie co ja myslalem ze nie oderwe tego procka od tego radiatora , ta pasta byla jak klej :) musialem cienkim skjapelem chirurgicznym zdejmowac P4 z radiatora :(

Tak slysze o tej pascie i az sie dziwie co sie z nia dzieje

Teraz mu posmarowalem Silver 5 bo kupil sobie - mam nadzieje ze ona juz taka nie bedzie w przyszlosci - a powiem ze tamta ceramique smarowalem u niego jakies 2 miesice temu i przez te 2 miesiace stala sie jak klej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi