sqbi Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Witam. jak mam podkrecic CELERONA 433 socet 378 na płycie PROCOMB BS61M W biosie sie nie da :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 1. nie ma gniazda S378 tylko 370 :wink: 2. musisz miec szyne 75 (tak pisze na necie) mialem chyba 6 plyt procompa w rekach i kazda miala w bios-ie opcje zmiany szyny. na plycie byla zworka ktora wybieram szyne 66 , 100, 133 a wartosci posrednie sa do wybrania w bios-ie. Intela celerona podkrecisz TYLKO przez zmiane szyny mnoznik jest zablokowany 3. zrob upgread Bios-u mozliwe ze bedziesz mial kilka nowych funkcji 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyFX Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 mialem takiego celerona na przejściowce ze slotu1 i dzialal na 550mhz poszedl by wiecej ale plyta a-trend nie chciala wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peza Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Witam ja z tym samym pytaniem. mam celerona 433mhz na slocie nazwa mojej plyty to: GA-686LX3 pracuje ona na czestotliwosci 66mhz moge zmienic na 75Mhz, 83Mhz i 100Mhz jednak nie wiem czy moge?? czy nie spali mi sie np plyta glowna oraz inne podzespoly.w biosie nic u mnie raczej nie ma do zmieniania. jezeli zmienie czestotliwosc na np 83Mhz to co dalej czy to wystarczy?? a jesli tak to ile wtedy ten procek bedzie miec Mhz?? jak dam FSb 83Mhz i 2,2V chyba mi to ruszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Z prostego dzielenia 433 na 66 (obecna szyna) wychodzi 6,5. Więc jeśli zmienisz szynę na 75, 83 czy 100 MHz to po pomnożeniu przez 6,5 otrzymasz uzyskaną prędkośc procesora. Co do uszkodzenia to jeśli masz dobrze chłodzony procesor tonie powninno się nić dziać. Jeśli proc nie bedzie chciał wstać, to konieczne będzie podniesienia mu napięcia - jeśli płyta nie ma takiej opcji to malowanie lakierem do paznokci po złączu procesora. Jeśli masz pamięci mogące pracować na 100MHz to daj mu od razu szynę 100 i patrz czy wstanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...