Zibi1970 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 szczerze mowiac takich co sie daja przekonac jest garstka. kazdy ma swoje typy i sie ich trzyma jak kola ratunkowego. :-) ciesze sie ze pomoglem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 hejo wie ktos moze gdzie moge zobaczyc w akcji Belinea 101920 i inne LCD 19 w Krakowie??? Chodze szukam i nic..w media markt maja tylko philipsa i LG a po opisach tutaj na forum do tych..zniechecilems ie do tych paneli ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Szukalem tu i tam informacji o panelach 19". Słowo panel myśle o samej matrycy a nie o konkretnej firmie produkującej monitor. Teoretycznie sa sa takie same ale tylko teoretycznie. Wszystkie maja po 25ms, i 256 odcieni koloru na subpiksel. Tylko że teoretycznie. MVA Premium jest nieznacznie szybsza od konkurencji oraz wyświetla pełne 256 kolory u konkurencji jest gorzej ale nie tragiczne. W sklepie znadziesz panele S-ISP (LG-Pfilips) , PVA (Samsung) i MVA Premium (Fujitsu) Mi wychodzi ze najlepiej z tych matryc wypada MVA Premium i byc może dlatego firma Iiyama swoje monitory 19" produkuje w oparciu o te matryce. W przypadku matryc 15" i 17" może inny producent robić lepsze, czemu nie. Belinea 101920 powstaje w oparciu o PVA i musisz liczyc sie na pewne minusy tej technologi, rekonpensuje to niższa cena o jakies 100-150 PLN. Zobacz recenzje na stronach: www.mva.pl www.pl.tomshardware.com/display/20030902/index.html Patrz na minusy, plusy i producenta matrycy. Wnioski muszisz sam wyciągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pankrzys Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 dzieki za szybka odpowiedz..ale ten test jest sprzed ponad 6 miesiecy a przez ten czas wiele sie zmienilo... jesli jest ktos z Krakowa i widzial ta Belinea..albo jakies inne 19 LCD "chodzace" w sklepach..prosze o namiary na takowy sklep ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Nie widzialem dziewietnastek, ale za to testowalem dwie siedemnastki z odswiezaniem 25 ms - i w obu przypadkach smuzenie bylo tragiczne. Samsung 173T, niby topowy model (dalem za niego 3k zl, dzieki bogu potem udalo mi sie wymienic na iiyame ProLite E431S, nawet zwrocili roznice w cenie ;)), a w grach smuzyl tak, ze za wszystkim ciagnely sie smugi jak na pasywnej matrycy w notebooku sprzed kilku lat. Niewiele lepiej bylo na iiyama ProLite H430-B - kolejny model za 3k, smuzacy jak snieg w zawieje. Zrazilem sie skutecznie do 25 ms po zobaczeniu tych dwoch niby super monitorow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 jakby to powiedziec Samsung ma w 3 gluteusy maximusy modeli rozniacych sie praktycznie literka a rewolucji zadnej - no pomijam X ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naos Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 może ktoś się wypowiedzieć na temat nowej belinei 101910C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 krótka historia: składam dla kuzyna kompa do pracy (totalny low-end) i doszło do wyboru monitora... facet kuzynowi w sklepie zaproponował coś takiego: http://www.ab.pl/produkty/grupa.php?id=458...d=897&pid=69661 z radą żeby wzioł go do domu a domowego flatrona f700p dał do pracy do tego zestawu low-end. Jak się o tym dowiedziałem to mówie mu: olej to jakiś Haier 17'' za 1399zeta? co to wogóle jest będzie smużył jak cholera , nie pogra się na tym itp. Klient w sklepie zaproponował żebyśmy go potestowali tydzień jak nie będzie nam pasił to oddamy. No i panel wylądował w sobotę u mnie w domu... rozpakowuje, podłączam (tylko d-sub), reset ustawień, obraz w windzie miodzio.... odpalam film: eee jakie smużenie wszystko miodzio, myślę sobie dobra odpale Wolfa: Enemy Territory napewno będzie smużyło i co? i nic zero smużenia.... kilka innych gier Painkiller, CoD, D3, FC i wszystko lux. wniosek: jestem w lekkim szoku panel jakiejś firmy haier z bozia raczy wiedzieć jaką matrycą w lekko badziewnej obudowie i całkowite zero smużenia, nic, zero ani troszkę ani w grach ani w tym teście z kwadratami, 5 predefiniowanych regulacji podświetlenia - obraz w grach jasny... lekki szok... i to w panelu 17'' za 1399zeta także sorry ale jakie smużenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Zepsuł mi się mój 15 crt belinea i nie opłaca mi się go naprawiać, zdecydowałem się wstępnie na 17 lcd, ale mam ograniczony budżet i nie mam zamiaru wydawać więcej, niż 1500-1600 złotych. Zwróciłem uwagę na: 1. AG Neovo F-417 2. Philips 170S5FS 3. samsung SM710V Czy warto w ogóle brać takie "podstawowe" modele? Nie wiem też jak jest z gwarancją na 0 martwych pikseli(Neovo chyba ma, reszta nie wiem) Monitor będę używać do: www,office,mapy(AutoCad, C-geo), gry(nierzadko) Zależy mi na wyrażnej czcionce, ładnej czerni i niewielkim(nie przeszkadzającym) smużeniu, dobrych warunkach gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...