Skocz do zawartości
Paszczak_PL

Jaki Linux na procka SPARC?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Dawno mnie tu nie było ... to sie wszystko pozmieniało :)

Ale do rzeczy!Stoi u mnie pod biurkiem SUN Ultra 1 z jakimś 9 gb dyskiem i chciałem przyznam się szczerze bez bicia zmienić OS-a na jakiegoś linuxika bo mi ten SUN OS juz zbrzydł...(jakos wole linux-a niz unixa) na razie ;p w każdym razie może ktoś szybko napisze z głowy albo skąds tam jakie dystrybucje sa tez na sparca...wiem ze debian jest i juz sciagam a czy cos jeszczE? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sprobuje chyba Debianka :) pobawimy sie...poznamy i zobaczymy :) napewno zły nie jest. 8) swoja droga jakie debian ma Xy?tj kDE i GNoME?

jedyny mankament tego Suna to słaba grafika(mała ilosc kolorów)

No jakies ma, zalezy od galezi, na stronie Debiana wszystko wyjasnione. Sprobuj NetBSD, fajny system a i sie czegos ciekawego mozna dowiedziec.

Swoja droga nie mialbym nic przeciwko takiemu Sunowi w domku :-) Oczywiscie w przeciwienstwie do zony ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Litości...

Dlaczego litości?

Hmm dla bigfana moge sprzedać niekomplentne Ultra1 :-) tzn obudowa z płyta główna :-) oczywiście z prockiem.chyba nie ma grafiki :)

PS.AAA sory za błędy :)

Gdyby byla karta sieciowa, pamiec to by mozna pogadac :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi