camper-x Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 mam taki problem :| kiedys zainstalowalem sobie mandrake 9.1 i bylo ok :D ... ale wczoraj sprawilem sobie wersje 9.2 ii chcialbym na nia przejsc :/ ... i nie wiem jak usunac tego 9.1 :/ (mam xp i lina)... hymm moze jakims programem z xp zlikwidowac te partycje linuksowe albo cos takiego (fdisk?).... nie mam jeszcze doswiadczenia w tym ii jakby to bylo mozliwe to prosilbym o dokladna instrukcje bo nie chce nic skopac... z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Po co kombinujesz. Masz 2 opcje. 1. Aktualizujesz 9.1 do 9.2 2. Formatujesz instalatorem 9.2 partycje i robisz jego czystą instalację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas_ Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Jezeli bedziesz koniecznie chcial skasowac partycje to fdisk moze miec problemy z ich usunieciem - dlatego jezeli masz XP to: Panel sterowania/Narzedzia administracyjne/Zarzadzanie komputerem/Zarzadzanie dyskami i latwo i czytelnie wywalisz co tam sobie chcesz (nie wiem czy jest to w XP Home Edition ale w Profesional jest na pewno). Jezeli uzywales GRUBA lub LILO - a z pewnoscia tak bylo i chcesz wywalic boot menu to dyskietka startowa z win98 i polecenie FDISK/MBR (odtwarza BootRecord) lub WinXP - wystartowac go z CD lub wejsc to trybu awaryjnego z konsola, potem haslo administratora i polecenie FIXMBR i dziala. Przy czym opcja podana przez SGJ jest prostsza szybsza i efektywniejsza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Kasowanie partycji nie ma sensu absolutnie. Aktualizacja systemu nie sprowadza sie do repartycjonowania i reformatowania. Fdisk zas nie powinien miec zadnych problemow z usunieciem partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 a na koniec fdisk /mbr wywali ci lilo. pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kekacz Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Fdisk zas nie powinien miec zadnych problemow z usunieciem partycji. Fdiskiem nifgdy nie udalo mi sie usunac swapa :-) Mandrake ma niezlego manadzera do motania partycjami, jak mam cos ustawiac dla linuxa to robie to mandarnynka wlasnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Amator ;] Zresztą poczekaj aż ci ten diskdrake pojedzie po wszystkich partycjach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 mi sie to juz stalo :> ale ciii :> :> :> ja z gory mowie, ze amator jestem. plóm :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...