Skocz do zawartości
elviss

jaki wiatraczek ?? :]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem ze temat ten poruszny byl miliony razy !! Przejzalem prawie cale forum w dziale chlodzenie konwencjonalne i nie znalazlem teog czego szukam :( Chodzi o to ze poszukuje chlodzenie na bartona 2500+ i kazda wypowiedz typu "" jaki coler pod barton 2500+ "" konczy sie odpowiedzia ""oczywisice zalman "". A jezeli chodzi o mnie jest to niemozlwie poniewaz nie mam dziur wokole socketa. Wiec prosilbym o jakies inne opcje . Moje zasoby to max. 150 zł. Bede wdzieczny za kazda propozycje .

Jezeli moderatorzy uwazaja ze temat juz byl to prosze go usunac :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

150 ZL?

ja polecam te rozwiazania:

1. http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=140

2. http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=24&gg=19&id=367

W miare OK sa OCZ Gladiatory, ale nie spodziewaj sie rewelacyjnych osagow za 100 zl :) Ale oczywiscie - najlepszy ZALMAN :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszalem ze silentbost jest moze i cichy ale nie jest wydajny i ze nie jest wart nawet polowy tej ceny , natomiast na aero zeby cos osiagnac to trzeba go na maksymlane obroty wrzucic a wtedy chodzi jak odkurzacz 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze pokombinować?? Kup FRII i wymień mu wentyl na wydajniejszy + Fan Mate. Ja tak będe miał. Czekam tylko na Fan Mate. A wentylka założyłem Sunona 1208PTS2. Mam bardzo duży przepływ powietrza i nie jest głośny. Na pewno będzie wydajniej niż na wentylku z FRII a i regulacja dzięki FanMate pełna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w lecie przy tem otoczenia kolo 25o temp przy 200x10 na 1.8V nie przekraczala w stresie 42o. Na tym standartowym wentylku. A on nie ma jakiegos rewelacyjnego przeplywu. To tez zasluga AS3 i CooperShima.

A 3200+ to jakie to taktowanie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jakim napieciu on ci wysiedzi 200x11?? Jesli do 1.9V to sie nie przejmuj.

Możesz mieć nawet 60o i bedzie ok. Wiadomo ze im mniej tym lepiej. Jesli ci nie zalezy na ciszy to kup jakis lepszy wentyl na FRII i bedzie. FRII ma miedziany rdzen i bardzo dobrze oddaje cieplo z radiatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

slyszalem ze silentbost jest moze i cichy ale nie jest wydajny i ze nie jest wart nawet polowy tej ceny , natomiast  na aero zeby cos osiagnac to trzeba go na maksymlane obroty wrzucic a wtedy chodzi jak odkurzacz  8O

no co ty ja sam mam silentbost i jestem zadowolony chodzi jak mazenie a jezeli hodzi o temperature to mam 38c a w stresie 44c a w pokoju mam 23c :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ci jeszcze doradził tak : miedziany cooler (jakis przyzwoity) + wolnoobrotowa 80 - na allegro mozna dostac i razem to poskladac do kupy, u mnie tak zrobilem, he nawet radiator niecaly miedziany + duza 80 spowolniona do 2500 obrotow i duren 1600@2300 50 stopni gora w stresie, przy tym calkiem cicho ......

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi