szperacz Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Otóż problem mam taki. Mam karte dźwiękowa Sound Blaster 16 ISA a winde Win me. Karta ta daje wystarczająco dobry dźwięk. Komp chodzi na sterowcach wykrytych przez windę, a nie tych oryginalnych. Gdy próbowałem wgrać sterowniki karty - to wówczas miałem jakośćdźwięku w filmach - coś jak radiowa. Trzaski, szumy, niska jakość !! Po odpaleniu windy, prócz standardowych odgłosów windy, komputer nie chce mi nadawać ani z winampa ani z playera filmu. Nie słychać także nawet gg. Tzn programy chodzą, pliki sie przewijają, ale ich nie słychać. Ktoś mi podsunął pomysł aby w opcjachu wyjścia przestawić z windowsowego pluginu na sound blasterowy. Tak zrobiłem i było cacy, az tu ponownie komp mi zmilczał. Wszedłem do panelu sterowania, w opcjach karty dźwiękowej, nic nie zmieniłem, tylko zaakceptowałem i dźwięk wrócił. Kurde już nie mam siły, o co chodzi z tą utratą głosów z programów. Problem leży w jakichś ustawieniach, ale w jakich <wow> Podsumowując winda gra tylko swoje dźwięki, nie gra dźwięków z winampa, playera, gg itp. To znaczy zależy kiedy, raz się odpali ze startu raz nie i wtedy milczy. Help PS: Pzepraszam, że trochę namieszałem na forum, ale strasznie mnie problem przypilił, bo mi ręce opadły. Pozdrawiam A i prosze nie czepiac się windy (me) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Z tego co zrozumialem to jak w winampie ustawiasz Sound Blaster to wszsytko wraca do normy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Tak myślałem ale to chyba nie to bo nie dotyczy to tylko winampa ale i gg i playera avików. W związku z powyższym chyba coś w windzie blokuje ten dźwięk tylko nie wiem co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...