GiKeR Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Tak jak w temacie czyli czy oplaca mi sie zmieniac mojego wysluzonego ECSa na asrake ?? Mam palonimo 1700+, geforce 3TI 200, 256 DDR 266 :D I tak tego krecic niebede ale moze chociaz rtroszke wydajnosc podskoczy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 hm.. no, z tego co JA wiem, na pewno będzie lepiej...SIS'y się poprawiły niesamowicie w ostatnim czasie, są stabilne i nawet wydajne...K7S5A jest na KT133, a K7S8X na SISie 746FX (już z obsługą nawet DDR-ów 400MHz), tak więc jest to różnica....2 generacji chipsetów. Brałbym A-Srakę, bez mrugnięcia okiem, serio...za tą kasę...gorzej jak ci się trefny egzemplarz trafi...tak że najlepiej kupuj w jakimś sklepie...jakby co to wymienią.... pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ECS K7S5A jest etsh na SiSie :D chyba 765 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ECS K7S5A jest etsh na SiSie :D chyba 765 :D:) to jedna z najbardziej popularnych (jeżeli nie najbardziej popularna) płyt ECS i jest na "SIS 735". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 oooo.heheh...sorki....no, rzeczywiście... ma S w nazwie...ale wtopa...(: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ECS K7S5A jest etsh na SiSie :D chyba 765 :DChyba 735 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 no mowilem ze chyba :P Niechcialo mi sie nawet spojrzec na pudelko ktor mam nad glowa :P Ok ale nie o to tu chodzi na czym jest ten ecs ale czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tego assrocka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ECS K7S5A jest etsh na SiSie :D chyba 765 :Djesli juz to na SiS-ie 735 ktory jest bardziej wydajny niz via kt 133/133a/266 wymiana nie ma sensu(skok wydajnosci niewieki) uzbieraj wiecej $ i kup cos na nforsie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARER Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 ECS K7S5A jest etsh na SiSie :D chyba 765 :Djesli juz to na SiS-ie 735 ktory jest bardziej wydajny niz via kt 133/133a/266 wymiana nie ma sensu(skok wydajnosci niewieki) uzbieraj wiecej $ i kup cos na nforsie Czy niewielki ??? Proszę poczytać jako lekturkę :D http://www.implozja.com/asrock_k7s8xe.html Odpowiedź przyjdzie po przeczytaniu recki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 nie nie i jeszcze raz nie . nie oplaca sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Opłacać to się może i opłaca - jak dla mnie te dwie płyty są bez porównania (miałem obie - Asrock - więcej niż przyzwoity), ale jak ci ktoś napisał uzbieraj kaskę i kup coś porządnego bo to są tzw półśrodki (np. Abita, Epoxa ) Pozdrawiam P.S. A po za tym to dyskusji w tym temacie było mnóstwo tylko się czytać nie chce i szukaji użyć :? ech ......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Pewnie że się opłaca i to jak , jeszcze za 50zł :) płyta u mnie wymiata bardzo ładnie , na leciutko podbitym napieciu do 1.57v chodzi miodzio na 2050mhz (max udało mi sie na 2400 na 1.95 po czym zasiłka padła :) ) na twoim miejscu bym sie nie zastanawiał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Czy niewielki ??? Proszę poczytać jako lekturkę :D http://www.implozja.com/asrock_k7s8xe.html Odpowiedź przyjdzie po przeczytaniu recki Ten opis dotyczy K7S8XE na SiSie 748 K7S8X jest na 746FX - nieco mniej wydajny poza tym różnic nie stwierdziłem. Niemniej nie zmienia to faktu, że również popierałbym zamianę na Asrocka kiepskie mam doświadczenia z ECSami - lubią robić problemy czego o płytach Asrocka chyba nie można powiedzieć :wink: jeśli będziesz miał możliwość weź wersję Rev.3 - ma zworki do mnożnika i możliwość (niewielką, ale zawsze :wink: ) podniesienia napięcia procka Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 jest tam recka 746FX rowniez.. a wymiana jak najbardziej sie opłaca!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 nawet sie nie zastanawiaj sam tak zrobilem, choc doplata wynosila 100zl. i wcale tego nie zaluje, stabilnosc wrecz zaje..., komp dziala 24h przez kilka dni, wydajnosc sporo lepsza, jako takie mozliwosci OC i obsluga nowych bajerow, AGPx8, ATA133 usb2.0 i jesli uzywasz dzwieku zbudowanego to ten takze jest sporo lepszy i do tego 5.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Ok dzieki wszystkim - plyta jush jest w moim kompie :D Podoba mi sie ze jest duzo krotsza od starego ecsa i wreszcie moge wykozystac wszystkie zatoki :D Teraz tylko uzbieram na wymiene ramu na jakies 400MHz i mojego Athlonka XP 1700+ (Palonimo) wymieniam na Duronka 1400 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 to fakt jest duzooooo mniejsza od ECS-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...