Skocz do zawartości
kawis

Soltek Drv5 i DDR333

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z was wie czy taka kombinacja będzie działać? Bo jak czytałem u Liska w recenzji to mogą być problemy. Bardzo mi ty zależy ,bo niedługo muszę podjąć decyzje a jak kupię to nie mam odwrotu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działać będzie, ale porównaj sobie ceny co sie bardziej oplaca: DDR'y 266MHz czy 333MHz (sam teraz nie wiem bo ceny skaczą jak szalone).

Otóż DDR'y 266MHz na CL2 mają porównywalne osiągi z DDR 333Mhz CL2,5. Żeby w pełni wykorzystać chipset musiałbyś kupić 333MHz CL2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działać będzie, ale porównaj sobie ceny co sie bardziej oplaca: DDR'y 266MHz czy 333MHz (sam teraz nie wiem bo ceny skaczą jak szalone).

Otóż DDR'y 266MHz na CL2 mają porównywalne osiągi z DDR 333Mhz CL2,5. Żeby w pełni wykorzystać chipset musiałbyś kupić 333MHz CL2.

cena 256 ddr 333 jest wyzsza niz 266 o okolo 35 zeta wiem chyba warto.jezeli bedzie podciagal fsb to napewno nie straci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie DDRy 266MHz CL2,5 Eliksir chodzą na 333MHz CL2.

Przy o/c Athlona XP 2000+@2200+ moje DDRy chodzą na 288MHz CL2

i wydajność w tym ustawieniu przewyższa DDR 333MHz CL2,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci jakie wsadzę do płyty to DDR 333Mhz Cl2 + radiatorki :). Tylko trochę boje się ,że ta kombinacja nie zadziała. Wiem ,że w instrukcji jest napisane ,że obsługują ,ale po teście Liska mam pewne obawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...