Marsjan Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Od jakichś dwóch tygodni jestem posiadaczem modemu ISDN (Intracom na USB). Właściwie to jest już nawet mój drugi egzemplarz, bo pierwszy, po ciężkich bojach, oddałem. Powodem było zrywanie połączenia -- czasami pochodził kilka godzin, a czasami kilka minut*. Moje nowe pudło nie zrywa połączeń jpoza jednym wyjątkiem -- po odpaleniu emule'a połączenie jest renegocjowane co kilka minut. No i tu następuje moje pytanie: co takiego jest w emule, ze az tak go modem nie lubi? Dodam, ze nie chodzi o transfer, bo maksymalne obciążenie modemu innym programem krzywdy mu nie robi. A moze ktoś będzie jeszcze wiedział jak problemowi zaradzić? Dzięk *) Właściwie to powinienem ogłosić konkurs, ale i tak by nikt nie zgadł. Wiecie co poradził mi monter Dialogu, który przybył po 4 dniach wydzwaniania do TeleCentrum? Gościu poradził przeskanować i zdefragmentować dyski :) Poza tym był przekonany, że mogę mieć "błąd w systemie" (chociaż nie był w stanie wyjaśnić o co mu chodzi), no ewentualnie, że mnie Microsoft rozłącza. **) Zapomniałem dodać, że system to Win XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ilosc nawiazywanych polaczen (nie wytrzymuje nawalu SYN i ACK).. norma przy sprzecie "low-end" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Czyli powtórka z rozrywki z sdi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 myslales moze nad zastapieniem go wersja na COM (aethra) oszczednosc 5 zeta :-) miesiecznie u mnie taka chodzi juz ponad pol roku przeprogramowana oba kanaly odpalaja sie naraz za kazdym razem do tego ustawione szybkie porty idzie te 128Kb zrywania brak a mul chodzi co noc te 10 godzin robie bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...