thomson Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 mam pytanko - mianowicie co oznaczają wartości smarta w speedfanie (np: raw read error time; spin up time itp.) które z nich określają "forme" dysku twardego (fitness mam na poziomie 41%; performance 100%-jak to rozumiec? czy te 41%to OK ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hteb Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ha, ja mam fittnes na poziomie 43% a dysk nowka... znaczy ze chyba git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 mój tez nowy (4 m-ce) barracuta IV 60GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 do dyskow ibm jest program, ktory zczytuje informacje smarta (podajac od razu wartosci krytyczne) sa one zapisane na dysku (te wartosci krytyczne) bo dla kazdego dysku moga byc i czesto sa rozne forme dysku okreslaja praktycznie wszystkei po kolei, bo na ich podstawie smart ocenia stan dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 a, z tych wartosci wnioskuje sie mniej wiecej tak: zuzycie lozyska, silnika (uszkodzenia) po dluzszym czasie rozkrecania (spin up time), czy po wiekszej ilosci prob poprzedzajacych skuteczne rozkrecenie dysku zbyt czeste korzystanie z korekcji, problem z glowica lub zabrudzenie wnetrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ja mam fitness i performance 100% wiec 41 to troche zenada. Radze zrobic defragmentacje i pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ja mam fitness i performance 100% wiec 41 to troche zenada. Radze zrobic defragmentacje i pomoze. defragmentacja jest zrobiona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomson Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ha, ja mam fittnes na poziomie 43% a dysk nowka... znaczy ze chyba git.na jakim dysku masz te 43%? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hteb Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Barracuda 40gb(1,5 miesiaca)... nic szczegolniego a defragmentacje przeprowadzam reguralnie takze tem pomysl na przyczyne nie jest zbyt trafny :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Barracuda 40gb(1,5 miesiaca)... nic szczegolniego a defragmentacje przeprowadzam reguralnie takze tem pomysl na przyczyne nie jest zbyt trafny :roll:Mi poprawilo fitness z 75 na 100% wiec trafny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hteb Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Ok... zapuszczamy... Wyniki podam rano... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...