szpaker Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Chcę zainstalować Red Hat 9.0. Zdobyłem Partition Magic Pro 7.0, uruchomiłem go w Dosie poleceniem pqmagic.exe i niestety w tym miejscu utknąłem. Mam dysk o pojemności 6196 MB podzielony na cztery partycje C: 2 047; D:1 404; E: 1404; F:1341. Mam zainstalowane Windowsy 98 partycje D,E,F są sformatowane. Gdy uruchamiam Partition Magic w Dosie polecenie Create w menu Operations jest nieaktywne. Co muszę zrobić, aby utworzyć partycje Primary typu ext2 o rozmiarze ok. 30 MB na początku dysku i nzawać ją /boot następnie partycje logiczną typu Swap i kolejną dla jakiś danych korzystając z Partition Magic. Podajcie jakieś dobre strony o przygotowaniu do instalacji i instalacji Red Hata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Podajcie jakieś dobre strony o przygotowaniu do instalacji i instalacji Red Hata1.To se poszukajcie :P Jest tego w pip. 2.Po co meczyc sie z jakim "Magickiem Od Partycji" jesli bezposredno podczas instalacji linuxa mozesz podzielic sobie dysk jak chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Nie mozesz utworzyc bo pewnie masz 4 podstawowe utworzone, a to jest maksimum mozliwych partycji na dysku. Musisz jedna skasowac i zamienic na rozszerzona a na niej utworzyc logiczne. Ludzie, poczytajcie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a troche, zanim sie za cos zabierzecie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...