Skocz do zawartości
j.h.hudy

blad w prime po podkreceniu

Rekomendowane odpowiedzi

po podkreceniu takim jak w popdisie prime wywala blad zaraz po wlaczeniu torture testu!!!

zwiekszylem napiecie do 1.75 ale nic nie dalo a wrecz zaszkodzilo bo pc jak by sie dluzej wlaczal i sie co chwila przywieszal.

czy powodem moga byc pamieci??

sa te specteki 266 puszczone na 333 bez zweikszenia napiecia

dodam ze pozatym pc chodzi wzorowo stabilnie tylko w grach sie resetuje ale to chyba wina codegena???

jak proc byl na napieciu 1.55 przy 13.5x133 to prime nic sie nie czepial (ale wtedy pamieci byly na 133 a nie na 166)

aha moje napiecia mierzone miernikiem:

12 - 12.63

5 - 4.79

3.3 - 3.22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to zwisy po podwyższeniu napięcia są spowodowane słabością zasilacza, coś o tym wiem. Do tego jescze te pamięci sam mam specteha 333 i wiem że te pamieci są absolutnie niepodkęrecalne, Spróbuj ustawić najłagodniejsze timingi tz. cl3 itd., wtedy pamięci powinny być stabilne przy 333 ale wydajnośc niewzrośnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na twoim miejscu zmienilbym PSU...

Jezeli nie masz za duzo pieniedzy na zasilacz... polecam www.allegro.pl ... tam poszukaj uzytkownika "haszyd"'a ... sprzedaje on zasilki... w tym FORTRON'a... Ja mam taka.. i spisuje sie znakomicie... juz dwie zasilki u niego kupilem ( takie same ) i jestem b. zadowolony. Polecam model 300W - 60GTP

PS: Zasilacz ma prawdziwa moc nie 300W ale okolo ~~370-380 :twisted: ... podobno w testach wypadl lepiej niz chief 360 ... Na twoim miejscu poczytalbym o tej zasilce... jest duzo na forum...

Na 99% rozwiaze ona twoje problemy.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to dzisiaj ide po nowy zasilacz

modecom 300 gt za 120 zlotych bo codegen nagle zaczal mi karte sieciowa odlaczac i myszke 8O

Jak chcesz juz wydac 120 zl to nie kupuj modecoma, dołół 15 złotych i kup DEER-FOXCONN 400W. Zanim kupilem Chiefteca mialem ten zasilacz i przezyl moje katowanie, a to juz coś znaczy, nie kupuj żadnych modecomów, codebadziewiów made in Taiwan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modecom 300 gt za 120 zlotych bo codegen nagle zaczal mi karte sieciowa odlaczac i myszke 8O

Zamienił stryjek sikierkę na kijek :wink: .

Sorki ale jezeli sie nie myle... to modecomy to wlasnie fortrony... Ja bym bral... polecam ten zasilacz... Tylko wez wersje nie GT a GTP ( jezeli sie nie myle )... Podobno najlepiej trzyma napiecia z wszystkich modeli ... ( ja ja mam i jest kapitalna... )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego jescze te pamięci sam mam specteha 333 i wiem że te pamieci są absolutnie niepodkęrecalne, Spróbuj ustawić najłagodniejsze timingi tz. cl3 itd.,

Oj glupoty piszesz chlopaku, u mnie te własnie "niepodkrecalne specteki" latają na magistrali jak w podpisie i nawet szly na 210 ale zwieszka w prime, i to wszystko bez podnoszenia napiecia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamienił stryjek sikierkę na kijek :wink: .

Sorki ale jezeli sie nie myle... to modecomy to wlasnie fortrony... Ja bym bral... polecam ten zasilacz... Tylko wez wersje nie GT a GTP ( jezeli sie nie myle )... Podobno najlepiej trzyma napiecia z wszystkich modeli ... ( ja ja mam i jest kapitalna... )

A to ja przepraszam :oops: . Fortron- OK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechl!nku jak mogles! Modecomy w wersji drogiej sa produkowane przez Fortrona a przynajmniej do zludzenia przypomminaja Fortrony. Sa to zajebiste zasilacze - nie znam Foxconnow ale wiem ze 300GT/GTF maja stabilnosc napiec porownywalna z Chieftecami 360.

Modelu GTP pod marka Modecom raczje sie nie dostanie - ostatnio sa 300GTF - super zasilacze, ktore zdecyddowanie moge polecic (u nas po 105zl).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem wczoraj na allegro fortrona 300 -60 gtp u roberta parady za 94 zeta.

moze bedzie lepiej chodzilo??

bo prime dalej sie wiesza...

aha wlaczylem memtesta dosowego na cala noc i nie wykryl zadnego bledu!!!!!

czyli prime sie wiesza nie od ramu ale od slabej zasilki??

aha prime daje taki error:

fatal error: final results was 7639120f , expected 9c60e7a2

hardware failure detected

wywala mi to po 2 tescie

aha jak zwieksze napiecie to taki error jest juz po 1 tescie

a moze zla seria proca???

mixib 0335 zielony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie przepraszaj tylko daj na piwo :lol:

qtec to syf!!!!!!!!

wszystkie tak samo wygladaja w srodku roznia sie tylko kondensatorami filtrujacymi

polecam to http://allegro.pl/show_item.php?item=21493442

do 190 zeta ten jest najlepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi