j.h.hudy Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 po podkreceniu takim jak w popdisie prime wywala blad zaraz po wlaczeniu torture testu!!! zwiekszylem napiecie do 1.75 ale nic nie dalo a wrecz zaszkodzilo bo pc jak by sie dluzej wlaczal i sie co chwila przywieszal. czy powodem moga byc pamieci?? sa te specteki 266 puszczone na 333 bez zweikszenia napiecia dodam ze pozatym pc chodzi wzorowo stabilnie tylko w grach sie resetuje ale to chyba wina codegena??? jak proc byl na napieciu 1.55 przy 13.5x133 to prime nic sie nie czepial (ale wtedy pamieci byly na 133 a nie na 166) aha moje napiecia mierzone miernikiem: 12 - 12.63 5 - 4.79 3.3 - 3.22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 predzej Codegen - to naprawde nie jest zasilacz ktory dlugo pozyje z tak podkreconym kompem zwlaszcza kiedy oprocz chlodzenia swoich radiatorkow musi jeszcze wyciagac cale nagrzane powietrze z obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Moim zdaniem to zwisy po podwyższeniu napięcia są spowodowane słabością zasilacza, coś o tym wiem. Do tego jescze te pamięci sam mam specteha 333 i wiem że te pamieci są absolutnie niepodkęrecalne, Spróbuj ustawić najłagodniejsze timingi tz. cl3 itd., wtedy pamięci powinny być stabilne przy 333 ale wydajnośc niewzrośnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Ja na twoim miejscu zmienilbym PSU... Jezeli nie masz za duzo pieniedzy na zasilacz... polecam www.allegro.pl ... tam poszukaj uzytkownika "haszyd"'a ... sprzedaje on zasilki... w tym FORTRON'a... Ja mam taka.. i spisuje sie znakomicie... juz dwie zasilki u niego kupilem ( takie same ) i jestem b. zadowolony. Polecam model 300W - 60GTP PS: Zasilacz ma prawdziwa moc nie 300W ale okolo ~~370-380 :twisted: ... podobno w testach wypadl lepiej niz chief 360 ... Na twoim miejscu poczytalbym o tej zasilce... jest duzo na forum... Na 99% rozwiaze ona twoje problemy. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 no to dzisiaj ide po nowy zasilacz modecom 300 gt za 120 zlotych bo codegen nagle zaczal mi karte sieciowa odlaczac i myszke 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 no to dzisiaj ide po nowy zasilacz modecom 300 gt za 120 zlotych bo codegen nagle zaczal mi karte sieciowa odlaczac i myszke 8O Jak chcesz juz wydac 120 zl to nie kupuj modecoma, dołół 15 złotych i kup DEER-FOXCONN 400W. Zanim kupilem Chiefteca mialem ten zasilacz i przezyl moje katowanie, a to juz coś znaczy, nie kupuj żadnych modecomów, codebadziewiów made in Taiwan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 no to dzisiaj ide po nowy zasilacz modecom 300 gt za 120 zlotych bo codegen nagle zaczal mi karte sieciowa odlaczac i myszke 8O Zamienił stryjek sikierkę na kijek :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 no to dzisiaj ide po nowy zasilacz modecom 300 gt za 120 zlotych bo codegen nagle zaczal mi karte sieciowa odlaczac i myszke 8O Zamienił stryjek sikierkę na kijek :wink: . Sorki ale jezeli sie nie myle... to modecomy to wlasnie fortrony... Ja bym bral... polecam ten zasilacz... Tylko wez wersje nie GT a GTP ( jezeli sie nie myle )... Podobno najlepiej trzyma napiecia z wszystkich modeli ... ( ja ja mam i jest kapitalna... ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Do tego jescze te pamięci sam mam specteha 333 i wiem że te pamieci są absolutnie niepodkęrecalne, Spróbuj ustawić najłagodniejsze timingi tz. cl3 itd., Oj glupoty piszesz chlopaku, u mnie te własnie "niepodkrecalne specteki" latają na magistrali jak w podpisie i nawet szly na 210 ale zwieszka w prime, i to wszystko bez podnoszenia napiecia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 no to dzisiaj ide po nowy zasilacz modecom 300 gt za 120 zlotych bo codegen nagle zaczal mi karte sieciowa odlaczac i myszke 8O Zamienił stryjek sikierkę na kijek :wink: . Sorki ale jezeli sie nie myle... to modecomy to wlasnie fortrony... Ja bym bral... polecam ten zasilacz... Tylko wez wersje nie GT a GTP ( jezeli sie nie myle )... Podobno najlepiej trzyma napiecia z wszystkich modeli ... ( ja ja mam i jest kapitalna... ) A to ja przepraszam :oops: . Fortron- OK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Mechl!nku jak mogles! Modecomy w wersji drogiej sa produkowane przez Fortrona a przynajmniej do zludzenia przypomminaja Fortrony. Sa to zajebiste zasilacze - nie znam Foxconnow ale wiem ze 300GT/GTF maja stabilnosc napiec porownywalna z Chieftecami 360. Modelu GTP pod marka Modecom raczje sie nie dostanie - ostatnio sa 300GTF - super zasilacze, ktore zdecyddowanie moge polecic (u nas po 105zl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 :oops: :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 kupilem wczoraj na allegro fortrona 300 -60 gtp u roberta parady za 94 zeta. moze bedzie lepiej chodzilo?? bo prime dalej sie wiesza... aha wlaczylem memtesta dosowego na cala noc i nie wykryl zadnego bledu!!!!! czyli prime sie wiesza nie od ramu ale od slabej zasilki?? aha prime daje taki error: fatal error: final results was 7639120f , expected 9c60e7a2 hardware failure detected wywala mi to po 2 tescie aha jak zwieksze napiecie to taki error jest juz po 1 tescie a moze zla seria proca??? mixib 0335 zielony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 a co myslicie o zasilkach Q-TEC? Ps. sorry ze sie wbijam w nie swoj topic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 to nie przepraszaj tylko daj na piwo :lol: qtec to syf!!!!!!!! wszystkie tak samo wygladaja w srodku roznia sie tylko kondensatorami filtrujacymi polecam to http://allegro.pl/show_item.php?item=21493442 do 190 zeta ten jest najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Zostawcie te zasilacze w spokoju! Żygać się chce: każdy kto nie zna odpowiedzi ale chce odpowiedzieć pisze o zasilaczu. :lol: Temat postu jest zupełnie inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...