sz_n_w Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 witam nie wiem jak przekierowac port na tym routerze:(( w instrukcji nic nie ma na ten temat na stronie asmaxa rowniez. na forum rowniez szukalem ale bez rezultatu, a niestety sam nie mam o tym zielonego pojecia:(( chodzi konkretnie o port 6881 i program azerus czyli klienta bit torrent. z gory dzieki za pomoc pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 :arrow: zaloguj sie do panelu konfiguracyjnego modemu. kliknij w menu w 'Virtual Server'. wpisz nr portu ktory chcesz przekierowac i dodaj go do listy. po restarcie modemu wszystko powinno grac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz_n_w Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 dzieki za pomoc, ale mam jeszcze pytanka. tam w menu sa dwa okienka public port i private port w ktorym wpisac ten numer portu, a w host adress ip wpisac swoj ip, tak??? wiem ze te pytania moga brzmic smiesznie ale jestem kompletnym laikiem w tych klimatach :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 :arrow: wiec tak: numer portu (w twoim przypadku 6881) wpisujesz w obydwoch polach ('Public Port' i 'Private Port'). w polu 'Host IP Address' wpisujesz swoj sieciowy adres ip (np. 192.168.0.x). pytania nie brzmia smieszne. rzecza ludzka jest pytac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz_n_w Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 dzieki bardzo. tak wlasnie myslalem:)) 3maj sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 A ja tak z innej beczki :)... jak wam sie ten ruterek sprawuje, bo zastanawiam sie nad jakims do neo... A nie chce przeplacac-wiec ten wydaje sie byc optymalnym rozwiazaniem. Dzieki za opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 A ja tak z innej beczki :)... jak wam sie ten ruterek sprawuje, bo zastanawiam sie nad jakims do neo... A nie chce przeplacac-wiec ten wydaje sie byc optymalnym rozwiazaniem. Dzieki za opinie :arrow: chcesz sie dowiedziec czegos o routerach, przeczytaj temat - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=45167 osobiscie uzytkuje Planex'a BRM-04, a nie Asmax'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz_n_w Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 ja jestem z mojego z asmaxa bardzo zadowolony. zadnych problemow. nie wiesza sie, net smiga. polecam !!!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 :arrow: wiec tak: numer portu (w twoim przypadku 6881) wpisujesz w obydwoch polach ('Public Port' i 'Private Port'). w polu 'Host IP Address' wpisujesz swoj sieciowy adres ip (np. 192.168.0.x). pytania nie brzmia smieszne. rzecza ludzka jest pytac :) Znów grzebie w starych tematach ale zapytam: Powiedzmy że przekierowuje port dla Kazaa. Co w takim przypadku wpisać w ustawieniach proxy kazaa: 1) port który odblokowałem 2) IP - no właśnie jaki adres IP - routera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Designer: w jednym topicu starczy pytanie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Sorki, ale stare tematy i nie wiedziałem czy ktoś zajrzy dlatego ruszyłem oba. Grunt ze jest już ok. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 co to jest te przekierowywanie portów i do czego się tego używa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek_Dobra_Rada Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 mam tego asmaxa i mi dc++ nie działa, wiem że trzeba porty przekierować (troche z tym walczyłem jak mogłem ) ale mi coś nie wychodzi :( może mi ktoś pomóc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eetam Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Ja mam akutalnie dl-604 i wsumie jestem tak srednio zadowolony.. na poczatku calkiem spoko dzial.. ALe ostatnio jak zaczolem przekierowywac jakies tam porty router zaczol sie dzwnie zachowywac.. tzn po kliknieciu apply.. prosil mnie o haslo do admina.. niestety po wpisaniu prawidlowego hasla nie poszedl dalej.. i tak kilkanasie razy... wkoncu delikatnie zdenerwowany :) zrobilem upgrejda firmware'a :) i to pomoglo tylko ze.. niektorych wpisow ktore dodalem nie widze :) i nie moge edytowac :) a sa.. bo nie moge jeszcze raz ich dodac :) bo wyskakuje mi komunikat ze juz istnieja takie przekierowania :P Jezeli chodzi o dc++ to proste :) jak nie chcesz byc passive przekieruj porty ;) odpowienidnie :) nie powiem Ci jakie bo sam nie weim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...