Skocz do zawartości
Mar_1910

Plyta pod Athlon 1700+ JIUHB

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem EPOX 8RDA+ i zmarl smiercia naturalna.

Sklep powiedzial, ze moge sobie wybrac inna plyte i wlasnie sam nie wiem jakie teraz sa topowe :]

Jakie teraz firmy sa wiadoce w podrecaniu?

Do czego potrzebuje:

Podkrecanie

Firewire

Sound

I ogolnie spoko plytka jakas kolo 500zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm - coz - EPOX caly czas jest fajny :) Mozesz wziac EPOXA 8RDA3+ albotego nowebo zabojczego ABITA A7N - podobno wypasik, ale ja nie mialem w rekach... Wiem tylko ze FSB 250 i mnozniki do 22 wiec miodzio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o ostry O/C to abit !! tylko kwestia ktory. AN7 bedzie wypas !! ale w rev 2.0 bo narazie to ma potencjal ale wciaz nie jest dopracowany, glownie to wina chyba softu i jakis tam malej kosmetyki.Czyli jeszcze trzeba poczekac.

Jak miales epoxa i nie zaspakajal twoich potrzeb na 100% to beirz NF7-s 2.0 !! Asusa do mocnego podkrecania odradzam, jezeli nie masz w planach mega o/c typu WC procek ponad 2500mhz to Asus jest idealny ale jezeli masz ochote mocniej pogrzebac to Abit sprawdzony i mysle ze od mocnego O/C to jest pelen wypas.

Asus ma 2 wielkie WADY:

- max cpu 1.85V

- 4bitowy mnoznik

a epoxem na nforce2 jeszcze sie nie bawilem mialem kiedys na kt-400 to bylem lekko rozczarowany..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus ma 2 wielkie WADY:

- max cpu 1.85V

- 4bitowy mnoznik

Jak wygląda sprawa "bitowości" mnożnika na Epoxach? Podobno 8rda+ również tylko 4 :(

Jak to jest na 8rda3i i 8rda3+ ?

(Jak ktoś napisze, żeby szukać w 80 stronnicowym wątku o epoxach to gołymi rękami uduszę!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...