YoSHi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Dzisiaj moja dziewczyna zmienila SDI na neostrade a koles jej mowi ze za to ze przeszla z SDI na neo ma szybkosc neo 655,2kb/s - jak bedzie to szybciej chodzilo niz u mnie to jak to w telefonie do tpsy "wpadne i zrobie gnoj albo panu przyp....le w ryja przy wszystkich pracownikach" - dlaczego place tyle samo a mam miec mniejsza predkosc. Znowu ta tiiiii tepsa mnie tiiiiiiiiii post edytowany - _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Dzisiaj moja dziewczyna zmienila SDI na neostrade a koles jej mowi ze za to ze przeszla z SDI na neo ma szybkosc neo 655,2kb/s - jak bedzie to szybciej chodzilo niz u mnie to jak to w telefonie do tpsy "wpadne i zrobie gnoj albo panu przyp....le w ryja przy wszystkich pracownikach" - dlaczego place tyle samo a mam miec mniejsza predkosc. Znowu ta tiiiii tepsa mnie tiiiiiiiiii:arrow: co to za belkot?!? proponuje wystosowac ostrzezenie odnosnie uzywania niecenzuralnych slow w tytule i nie tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 napewno tobie transfera nie zwieksza... co najwyzej dwojej dziewczynie "obetna" transfer... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 jak nie znasz wrzutow z netu (tpsa.mp3) to sie nie ciskaj. a jak jestes taki wyczulony na brzydkie wyrazy to idz do piaskownicy (chociaz tam tez juz bluznia :mrgreen:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 wlasnie sprawdzilem i stale transfery przekraczaja 64kB/s - i co to ma znaczyc - sa rowni i rowniejsi? Ja placilem za j...bana instalacje w maju 400zl - i czemu mam wolniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 a u nas na lanie neo bylo zakladane ponad rok temu i co???? placimy dalej 200zl na miecha a nie jak teraz 149 na miech i transfer dalej taki sam..... gosc na ktorego neo zalozone to pracownik tpsa??? fajnie tam swoich traktuja nie??? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Stary! Powinieneś się cieszyć, że Twoja dziewczyna ma dobry transfer! Wszystko zależy od centali! Ja też mam np. 655,2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Stary! Powinieneś się cieszyć, że Twoja dziewczyna ma dobry transfer! Wszystko zależy od centali! Ja też mam np. 655,2 :) rownie dobrze moga dac 2mbps albo 4mbps albo 8 w skrajnie dobrych warunkach 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Boże Yoshi się rzucasz, jakby nie wiadomo co się stało :lol: , gigantyczna różnica miezy 640 a 655,2 :lol: i to jeszcze Twoja dziewczyna, idź najlepiej donieś na nią i kolesia z tpsa :lol: . Beznadzieja :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 ja sie rzucam bo przeciez ja mam 512 a nie 640 - chociaz sprawdze bo ja mam lucenta a ona sagema na USB - moze to robi jakas roznice - ja tam od poczatku jade w trybie router wiec nie wiem z jakim speedem sie to laczy - prosze o podpowiedz - wiem ze na poczatku mialem 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Ja też mam 655,2 :D Używałem sagema, potem koleżance sprawdzałem thomsona <- modemy telekomuny Teraz mam modem/router/switch request i cały czas 655,2 więc modem nie ma znaczenia. Z resztą ktoś coś kiedyś tutaj pisał że ma być niedługo 800 czy jakoś tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 a u nas na lanie neo bylo zakladane ponad rok temu i co???? placimy dalej 200zl na miecha a nie jak teraz 149 na miech i transfer dalej taki sam..... gosc na ktorego neo zalozone to pracownik tpsa??? fajnie tam swoich traktuja nie??? :lol: To cie w trabe robi ten pracownik z telekomuny . Tez mialem taka sytuacje ze zainstalowalem neo i placilem 200 zl na miesiac a po dwoch zmienili na 149. Ale poszedlem do nich i sie okazalo ze moge zlozyc aneks do umowy i od nastepnego miesiac juz placilem 149 A co do tematu, roznie jest z tym transferem i jak powiedzial wojs "wszystko zalezy od centrali" Mam dwa lacza jedne w Wawie - bemowo Drugie w Rawie - miejscowosc okolo 20000 tys ludzi i treaz zaklad: gdzie chodzi szybciej :-). Dodam ze obydwa byly zainstalowane mniej wiecej w tym samym czasie i tej samej promocji. Jak wykrece w wawie kol 64kb/s i to w nocy jest dobrze A w rawie obojetnie o ktrej porze 70kb/s :-) zyc nie umierac ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Yoshi,dostajesz oficjalne ostrzezenie za wulgaryzmy :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 ja sie rzucam bo przeciez ja mam 512 a nie 640 - chociaz sprawdze bo ja mam lucenta a ona sagema na USB - moze to robi jakas roznice - ja tam od poczatku jade w trybie router wiec nie wiem z jakim speedem sie to laczy - prosze o podpowiedz - wiem ze na poczatku mialem 512 To jest tak odbieranie 512kb/s a wysyłanie 128kb/s. POkazuje Ci po prostu sume 512+128+640 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 ja sie rzucam bo przeciez ja mam 512 a nie 640 - chociaz sprawdze bo ja mam lucenta a ona sagema na USB - moze to robi jakas roznice - ja tam od poczatku jade w trybie router wiec nie wiem z jakim speedem sie to laczy - prosze o podpowiedz - wiem ze na poczatku mialem 512 To jest tak odbieranie 512kb/s a wysyłanie 128kb/s. POkazuje Ci po prostu sume 512+128+640 :D ales teraz walnal...jak lysy grzywka o parapet...przy 512 max download jest ok 53kB/s, a przy 640 ok 65kB/s...i nie jest to zadna suma...bo patrzac tak jak ty to ja mam w sumie 800kb/s...no bo mam 640(down)+160(up)=800 a co do tematu: zalezy gdzie mieszkasz...i spoko..tobie tez podwyzsza...ja na poczatku(wrzesien 2003) mialem 520...za jakies 3 mce podwyzszyli mi na 720(a upload mialem 192!!)!!!..i w koncu ustabilizowali na 655,2...a za jakis czas ponoc wszyscy maj miec 720 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Ja załozyłem sobie w grudniu i od pierwszego odpalenia mam cały czas 704Kb/s. Oby tak dalej..nie narzekam narazie, no,może na cenę bo to jest przesada ale co robić, nie miałem innej mozliwości. Jade na Thompsonie od tepsy i słyszałem,że te nowe modemy łączą sie szybciej. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 W moim przypadku jest taka sprawa: na modemie thomson - 640kb/s na modemie sagem - 735kb/s ale co z tego, skoro jak coś ściągam to i tak leci tylko 64KB/s? Rozumie to ktoś? Jakieś ograniczenia po drodzę czy jak...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 sorry za bluzgi - wlasnie przyszedlem do domu i sprawdzilem na routerze adsl/status - wyszlo dn 640kbps up 160kbps - czyli jest lepiej - prosze wytlumaczyc mi jeszcze czy te wartosci dziele przez 9 czy przez 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 przez 8!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 8 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Dziżas, zacznijcie rozróżniać kB/s od kbps, bo za cholerę nie wiem, o co wam chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 sorry za bluzgi - wlasnie przyszedlem do domu i sprawdzilem na routerze adsl/status - wyszlo dn 640kbps up 160kbps - czyli jest lepiej - prosze wytlumaczyc mi jeszcze czy te wartosci dziele przez 9 czy przez 8. Przede wszystkim to troszkę kultury a po drugie jak poczytasz inne tematy o Neo to będziesz wiedział przez ile masz dzielić. Polacy potrafia tylko narzekać - bo ktoś przypadkiem mógłby mieć lepiej - załamka :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 W moim przypadku jest taka sprawa: na modemie thomson - 640kb/s na modemie sagem - 735kb/s ale co z tego, skoro jak coś ściągam to i tak leci tylko 64KB/s? Rozumie to ktoś? Jakieś ograniczenia po drodzę czy jak...? To tylko prędkość na warstwie fizycznej. Jest taka bowiem trzeba doliczyć narzut atm'u stąd masz tak. A większość dslamów ustawione ma CBR/640kbps w dół. Dalej ruch masz przycięty na erx'ach... (po prostemu - na IP) Rozumiesz już ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 wezme modem od laski ztestuje i napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 LUDZIE :!: LACZA ADSL DZIELI SIE PRZEZ 9 :!: ZROZUMIECIE TO KIEDYS :?: YoSHi: ostrzezenie :!: YoSHi: wszystko zalezy od centrali + modem, wiec sie nie rzucaj :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 noose - nic nie dzieli się przez 9. nie pisz głupot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Dzieli się przez 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 ehh. a uważasz że niby dlaczego dzieli się przez 9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Dzieli sie przez 9:!: Jest cos takiego jak bit stopu :!: :!: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Kto ci taką głupote powiedział ? Jaki bit stopu o czym Ty człowieku mówisz ? Niby według Ciebie bajt ma 9 bitów ? Weź sie zastanów co piszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...