Adasi Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Co przebić to miałem też na walniętym zasilaczu :D Buda mnie kopała jak dotknąłem :) Ja tam nie wiem czy mój komp jest uziemiony czy nie. Jak tak to dobrze a jak nie to trudno. Weź no kolego sprawdź innym zasilaczem i przestaniemy sie rozwodzić czysto teoretycznie bo i tak już nic mądrzejszego raczej nie wymyślimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oczo18 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Witam. Otoż z tym textem "wszystkie dyski rozgrzane sa do czerwonisci" to troche moglem namieszac ale nie chodzilo mi oczywista o doslowne rozgrzanie sie dyskow do "czerwonosci". Co do innego zasilacza Adasi to mam zamiar zakupic w ten weekend jakas bude. Funduszy na to nie mam zbyt duzych (najwyzej 300 PLN) i teraz powstaje pytanko czy moze nie powtorzy sie sytuacja przy zasilce np. ModeCom. Wiem ze kazdy przy zdrowych zmyslach doradzil by mi Chiefteca albo jakiegos Antka ale budy z tymi zasilkami kosztuja grubo ponad 300PLN. Tak wiec czy do 300PLN da sie kupic cos dobrego??? Pozdro & narka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 forest ---> świete slowa!!! oczo18 ---> a czy to napięcie nie spadło oby za nisko? +5 : 4,65V o ile wiem to norma jest od 4,75 do 5,25! (a moze nawet mniej) oczywiscie ze zasilka, chociaz lepiej byloby mierniczkiem i wszystko by sie wyjasnilo. 235W no name na takim configu.... bylo o tym ze 100 razy :lol: jego napiecie +5v jest marne ale co do zasilek 235watt to moga one pociagnac mocne dosc sprzety :D Ja jade na Enlighcie 235Watt i on ciagnie to z podpisu a napiecia nie odbiegaja od norm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miniek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 No ja mam identyczny problem jak autor tematu. Te same objawy w tym samym HDD (Maxtor 120GB). Przy normalnej pracy nic się nie dzieje takiego (np. przy pracy w Windows'ie, przeglądaniu stron WWW itp.), ale kiedy włączę np. jakąkolwiek grę, to po jakimś czasie komp się zupenie zwiesza i resetuje, a jak po takim resecie przyłożę rękę do HDD to czuję, że mogę na nim jajka smażyć. Nie znam się zbytnio na sprzęcie, modyfikacjach i dobieraniu komponentów do blaszaka i zwracam się do Was z prośbą o przeanalizowanie wyników ze speedfan'a (wcześniej w tym temacie radziliście go użyć żeby sprawdzić co i jak, ale nie czaję o co tam biega :/) to są wyniki przy normalnym rozruchu kompa (jakieś 40 min. od jego włączenia) a tutaj: tuż po wyjściu z gry (a raczej po 10 minutowym graniu): ...rozumiem że te płomienie nie wróżą niczego dobrego :/ Speedfana nie konfigurowałem w żaden sposób (zaznaczyłem tylko w zakładce S.M.A.R.T. mój HDD) co o tym myślicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Sprawdź jeszcze innym programem temperatury, wyczyść kompa z kurzu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 ja wczoraj miałem 56* i nie płaczę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...