CZOLG Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Witam,krótkie pytanie,co jakiś czas w postach przewija się stwierdzenie,że w PIV stepping M0 daje duże możliwości OC. Pytanie,jak sprawdzić,cyz mam taki model? Ściągnałem intel ID,są tam owszme jakieś cechy proca,niewiele z nich rozumiem jednak,ktoś mó Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 > 2.80 ghz ht northwood sSpec Number SL6Z5 Processor Frequency 2.80 GHz CPUID String 0F25h Package Type 478 pin PPGA FC-PGA2 Bus Speed 800 MHz Thermal Guideline 75.1W Core Stepping M0 Thermal Spec 72°C L2 Cache Size 512 KB Manufacturing Technology 0.13 micron L2 Cache Speed 2.80 GHz Bus/Core Ratio 14 Box Order Code BX80532PG2800D czyli po oznaczeniach procesora :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZOLG Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Bardzo ładnie wkleiłeś mi,wątek czytałem,to,ze w oznaczeniach procesora jest zawarta informacja o tym,jaki to procesor to też myślę,że wiem :roll: Pytanie zapewne dla Ciebie lamerskie,gdzie znaleźc te oznaczenia? na opakowaniu obok hologramu są tylko podstawowe informacje,,taktowanie,częstotliwość,cache,poza tym nr wersji jakis numer FPO i MM,być moze tu jest coś zawarte-nie wie.Program Intel frequency ID,wypluwa podobne,tych,które wkleiłeś nie widzę tam,mogę liczyć na pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 na procesorze (coz trzeba sie do niego dostac) jest napisany nr serii (szukasz wlasnie oznaczenai typu SL...) ale o ile sie nie myle wlasnie na pudleku to jest rowniez wydrukowane, tyle ze w ciagu innych liczb (a stepping to na na pewno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opas Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Bardzo ładnie wkleiłeś mi,wątek czytałem,to,ze w oznaczeniach procesora jest zawarta informacja o tym,jaki to procesor to też myślę,że wiem :roll: Pytanie zapewne dla Ciebie lamerskie,gdzie znaleźc te oznaczenia? na opakowaniu obok hologramu są tylko podstawowe informacje,,taktowanie,częstotliwość,cache,poza tym nr wersji jakis numer FPO i MM,być moze tu jest coś zawarte-nie wie.Program Intel frequency ID,wypluwa podobne,tych,które wkleiłeś nie widzę tam,mogę liczyć na pomoc? taki programik jak AIDA32 podaje CPUID nr wydania tzw CPUID string w kodzie szesnastkowym, reszty szukasz na tej stronce dla wybranego modelu procka http://processorfinder.intel.com/scripts/l...asp?ProcFam=483 eto wsio :) nie trza zdejmowac coolerka bloku etc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZOLG Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Poradziłem sobie,niestety nie mam tego M0 Steppingu :( Tylko D1,to pewnie jakiś standard? Dziękuję za pomoc!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolik Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 przy seri sl6wf steping d1 to super procek do o/c jesli jest produkowany w malezji... zohacz na pudelku... dobra wersja do o/c to sl6wf/d1/mazezja albo sl6z3/mo/costa-rica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djswistak Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 przy seri sl6wf steping d1 to super procek do o/c jesli jest produkowany w malezji... zohacz na pudelku... dobra wersja do o/c to sl6wf/d1/mazezja albo sl6z3/mo/costa-rica... mam serie:SL6WF steping D1 ale na pudelku nie pisze skad jest czy malezja czy costa rica. jak to sprawdzic nie sciagajac coolera z procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolik Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 na pudelku zazwyczaj jest napisane.... a jesli nie ma to tylko zdjac cooler trzeba :) tylko 2,9 z tego wykręciles>? strasznie malo... jaką masz temperature po o/c a jaka przed? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djswistak Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 nie bawilem sie jeszcze tym zbytnio. mam walniety dysk, mobo chwilowo nie moje wiec nic wiecej nie krece.wszystkie napiecia defaultowe. srednia temperatura procka nie przekracza 38 stopni na boxowym wentylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...