kazik2000 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Chcialem sobie zbudowac ze starych gratow serwerek do uzytku domowego (na 4 kompy) i pojawil sie problem. Mobo to MS5169 na chipsecie Ali, proc Duren 333. Po instalce win2k i dwoch sieciowek (2*realtek) wykrzacza mi blue screena niemal za kazdym razem lub zwiecha. Nie wiem czy trza upgradowac bios, czy cos porobic z przerwaniami (choc winda pokazuje brak konfliktow). A przeciez docelowo maja byc 4 sieciowki. Pomozcie, bo ludziska sie wnerwiaja ze tylko ja mam net ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 A jak jest z jedną sieciówką? Też bsod? BTW za 100zł już jakiegoś switcha kupisz, opłaca Ci się tyle sieciówek pakować do kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 jeden realtek (obojetnie ktory)=ok a co do switcha to mam bebechy i dwie karty (wystarczy ze dokupie jeszcze dwie) a poza tym troszke zalezy mi na maskaradzie... :) Poza tym cos smierdzi mi ta plytka (moze proc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 A wyłączałeś wszystkie COM, USB (o ile jest), LPT - wszystko, czego nie używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 comy i lpt wylaczone. usb zostaje bo ciagne przez modem zewnetrzny. zaraz dociagne biosa. ba nawet wszystkie przyspieszacze w biosie wylaczylem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 OK! Zmienilem biosa na najnowszy i zainstalowalem stery Ali. Poprawa natychmiastowa, choc jest wyrazny konflikt miedzy polaczeniem z netem a tymi sieciowkami. External jest na USB jednak czesto przy probie polaczenia (tuz na starcie) reset. Jak wyjme USB i wloze po zaladowaniu sie calej windy to dziala. O co tu chodzi? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...