Skocz do zawartości
Szymek

XP aktywacja - oryginał

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam oryginalnego XP. Po padzie dysku zainstalowałem go ponownie ale nie mogę aktywować bo MS mówi, ze juz ten kod został aktywowany.

Co z tego jak ciągle tyka mi zegarek X dni do końca użytkowania bez aktywacji...

Co zrobić żeby winda się nie zapętliła - nie mogę aktywować poraz kolejny i system mi przestanie działac

Na piracie bylo lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... trochę to jest bez sensu, bo skoro ktoś np. płaci za licencje winXP i używa mnóstwo programów że po czasie system chodzi jak żółw i robi co jakiś czas format

to za każdym razem ma mieć do czynienia z takimi cyrkami, czy nawet musi kupować nowego winszajsa??

paranoja :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie problemy to sa tylko z wersjami OEM poniewaz one sa powiedzmy... przeznaczone do komputera z ktorym sa sprzedane... Wersje BOX natomiast mozna chyba instalowac ponownie bez problemow... Jezeli sie myle to poprawcie mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie problemy to sa tylko z wersjami OEM poniewaz one sa powiedzmy... przeznaczone do komputera z ktorym sa sprzedane... Wersje BOX natomiast mozna chyba instalowac ponownie bez problemow... Jezeli sie myle to poprawcie mnie.

Masz jak najbardziej racje. TU jest potwierdzenie (jeden z postów - nr.6).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zmieniles plyte to tez da sie aktywowac:)

W pracy padlo mobo i zmienilem na inne.. Aktywacja przez telefon jest wymagana.. Zadzwonilem i dowiedzialem sie ze mam kupic nowego windowsa.. bo licencja wygasla. kupilem z hdd ale to temat na dlugie narzekanie na MS.

Zadzwonilem po raz drugi i powiedzialem ze zmienilem karte graf i upgradowem bios w mobo.. Kobieta ladnie podala numerek i aktywowany zostal windows.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dla Was dobrą wiadomość.

Pewnie już ktoś to powiedział przede mną ale przypominam :

Jeżeli aktywujecie windę i po jakimś czasie najdzie was ochota ( lub konieczność) reinstalki, to nie musicie za każdym razem dzwonić do Microsoftu.

Wystarczy przed reinstalacją skopiować sobie plik o nazwie wpa.dbl

Znajduje się on domyślnie tu: C:WINDOWSsystem32

a po reinstalacji po prostu z powrotem zmodyfikować jego zawartość i GOTOWE !!! Nie trzeba nigdzie dzwonić.

Niestety nie zadziała ta sztuczka jeżeli wymienicie naraz kilka elementów hardware lub płytę główną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niema to jak zabezpieczenia antypirackie :]

niewiem co wy w tym win xp widzicie, win 2k jest najlepszy :>

nie zaczynaj znowu tej samej gadki ktora byla poruszana miliony razy na tym forum... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Szymcio Szymcio ;]

Mam winde z tego samego zrodla co Ty ;) i jush z 5 razy robilem instalke (zmiana mobo, testy pozostalys osow M$) i nie bylo zadnego problemu problemu. ;)

Pozostala Ci jeszcze wersja Eng (lub PL) :D Pobaw sie jeszcze win 2003 :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Szymcio Szymcio ;]

Mam winde z tego samego zrodla co Ty ;) i jush z 5 razy robilem instalke  (zmiana mobo, testy pozostalys osow M$) i nie bylo zadnego problemu problemu. ;)

Pozostala Ci jeszcze wersja Eng (lub PL) :D Pobaw sie jeszcze win 2003 :>

juz dziala. powodem klopotow byly troszke inne komponenty... wrocilem do starych i poszło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi