Szymek Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Witam Mam oryginalnego XP. Po padzie dysku zainstalowałem go ponownie ale nie mogę aktywować bo MS mówi, ze juz ten kod został aktywowany. Co z tego jak ciągle tyka mi zegarek X dni do końca użytkowania bez aktywacji... Co zrobić żeby winda się nie zapętliła - nie mogę aktywować poraz kolejny i system mi przestanie działac Na piracie bylo lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 niema to jak zabezpieczenia antypirackie :] niewiem co wy w tym win xp widzicie, win 2k jest najlepszy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Z tego co wiem teoretycznie microsoft może jednorazowo wystrugać drugą aktywację - ale tylko raz. Zadzwoń do nich ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Musisz do nich zadzwonic. Jezeli zainstalowales go ponownie na tym samym komputerze to nie mają prawa go nie aktywować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 hmm... trochę to jest bez sensu, bo skoro ktoś np. płaci za licencje winXP i używa mnóstwo programów że po czasie system chodzi jak żółw i robi co jakiś czas format to za każdym razem ma mieć do czynienia z takimi cyrkami, czy nawet musi kupować nowego winszajsa?? paranoja :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Taki to juz urok wersji OEM. Qpta ludzie BOXa :lol: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Taki to juz urok wersji OEM. Qpta ludzie BOXa :lol: :? różnica ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Takie problemy to sa tylko z wersjami OEM poniewaz one sa powiedzmy... przeznaczone do komputera z ktorym sa sprzedane... Wersje BOX natomiast mozna chyba instalowac ponownie bez problemow... Jezeli sie myle to poprawcie mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Takie problemy to sa tylko z wersjami OEM poniewaz one sa powiedzmy... przeznaczone do komputera z ktorym sa sprzedane... Wersje BOX natomiast mozna chyba instalowac ponownie bez problemow... Jezeli sie myle to poprawcie mnie. Masz jak najbardziej racje. TU jest potwierdzenie (jeden z postów - nr.6). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Szymek a nie zmieniłeś przypadkiem płyty głównej jak tak to masz przerypane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Szymek a nie zmieniłeś przypadkiem płyty głównej jak tak to masz przerypane On wykrywa zmiane po płycie gł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jak zmieniles plyte to tez da sie aktywowac:) W pracy padlo mobo i zmienilem na inne.. Aktywacja przez telefon jest wymagana.. Zadzwonilem i dowiedzialem sie ze mam kupic nowego windowsa.. bo licencja wygasla. kupilem z hdd ale to temat na dlugie narzekanie na MS. Zadzwonilem po raz drugi i powiedzialem ze zmienilem karte graf i upgradowem bios w mobo.. Kobieta ladnie podala numerek i aktywowany zostal windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻYWIEC Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Mam dla Was dobrą wiadomość. Pewnie już ktoś to powiedział przede mną ale przypominam : Jeżeli aktywujecie windę i po jakimś czasie najdzie was ochota ( lub konieczność) reinstalki, to nie musicie za każdym razem dzwonić do Microsoftu. Wystarczy przed reinstalacją skopiować sobie plik o nazwie wpa.dbl Znajduje się on domyślnie tu: C:WINDOWSsystem32 a po reinstalacji po prostu z powrotem zmodyfikować jego zawartość i GOTOWE !!! Nie trzeba nigdzie dzwonić. Niestety nie zadziała ta sztuczka jeżeli wymienicie naraz kilka elementów hardware lub płytę główną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 niema to jak zabezpieczenia antypirackie :] niewiem co wy w tym win xp widzicie, win 2k jest najlepszy :> nie zaczynaj znowu tej samej gadki ktora byla poruszana miliony razy na tym forum... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Oj Szymcio Szymcio ;] Mam winde z tego samego zrodla co Ty ;) i jush z 5 razy robilem instalke (zmiana mobo, testy pozostalys osow M$) i nie bylo zadnego problemu problemu. ;) Pozostala Ci jeszcze wersja Eng (lub PL) :D Pobaw sie jeszcze win 2003 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Oj Szymcio Szymcio ;] Mam winde z tego samego zrodla co Ty ;) i jush z 5 razy robilem instalke (zmiana mobo, testy pozostalys osow M$) i nie bylo zadnego problemu problemu. ;) Pozostala Ci jeszcze wersja Eng (lub PL) :D Pobaw sie jeszcze win 2003 :> juz dziala. powodem klopotow byly troszke inne komponenty... wrocilem do starych i poszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 To git ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 stwiedzam ze dobrze zrobilem...wybierajac kopie zapasowa :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...