magdaj Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Myślę nad kupnem tej obudowy. Interesuje mnie czy ktoś miał z nią do czynienia??Czy jest solidnie zbudowana i czy w środku jest funkcjonalna?czy wszędzie jest swobodny dostęp?jaka jest jakość obudowy? jak sie sprawdza wyświetlacz i jego pomiary? jak sie sprawuje zasilacz? Wszelkie info na ten temat mile widziane;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 zasilacz raczej cienizna, klasa codegenów. sam mam budę codegena i kolega kupił niedawno modecoma i nie zauważyłem żeby były grubsze blachy, tylko spasowanie plastików lepsze. tracer będzie funkcjonalny i fajny ale gorzej wykonany niżmodecom - nie powinieneś tego zauważyć nawet. tylko zasilacz kijowy, do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 właśnie słyszałam że zasilacze mają kiepskie.. niestety będę musiała zadowolić sie przez jakiś czas ich zasilaczem ale przy najbliższej okazji pewnie będę starała sie go zmienić.. tylko pytanie jak sie będzie sprawować cała reszta obudowy zwlaszcza te wyświetlacze.. jak to jest z tymi pomiarami.. no i czy jest to tylko jakis duperelek żeby ściągnąc klientów? no i czy ten zasilacz będzie stabilny i pociągnie mi do czasu kupna nowego...? Ogólnie obudowa jest ładna, estetyczna i ciekawa.. tylko czy jest warta swojej ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 nie dałeś żadnego linka do tej budy ale wiem o jaką chodzi było juz o niej na forum jeden koleś też zbierał opinie na jej temat. poszukaj tego topicu to powinno ci wyjasnic wszystkie wątpliwości POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 proszę oto link. http://www.tracer.pl/ramka.php?strona=opis...28&id_kat=01043 a na forum na temat tej obudowy tylko się ktoś pytal czy mozna ją kupić.. z tego co szukałam nic więcej nie ma. A mnie interesują opinie tych co mieli ją w rączkach i używali;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 jednak dobrze pamiętałem że było na forum o tej obudowie bo sam przeglądałem topiki za jakąś fajną budą. A żeby nie być gołosłownym to masz tu linka :wink: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=588...ghlight=obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 dziękuję za linka.. szukałam po haśle DaVinci ale nie znalazlam tej obudowy i wiem czemu ;) po prostu był link do niej ale nie była wymieniona jej nazwa.. no i teraz dopiero mam dylemat bo opinie o niej są takie sobie.. :( ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 tak to jest ale najlepiej byłoby gdybyś sam poszukał gdzies jej w sklepach i dokładnie obejrzał bo wiadomo ile gustów tyle opini. jeden napisz ze jest beznadziejna a tobie moze własnie odpowiadać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 heh :) tak się właśnie zastanawiam dlaczego wszyscy mnie posądzają że jestem mężczyzną.. przecież Magda to żeńskie imię;) no ale nic;) pewnie dlatego też takie problemy z tą obudową bo trudno mi się zdecydować czy obudowa raczej ma być ładna czy raczej z dobrym zasilaczem.. bo w tej cenie niestety moge tylko jeden warunek mieć spełniony:( pytanie który? P.S. bartek_bart faaaajna dzidzia w okularkach z Ciebie:):D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 ooppss ale gafe walnąłem :oops: ale z nicków jakie ludzie używają ciężko jest wywnioskować z kim sie rozmawia a generalnie mało jest to kobietek :wink: według mnie posiadanie ładnej obudowy jest miłe w końcu stoi ona na biurku i ją oglądamy codziennie :) ale druga strona medalu jest taka że nie można oszczędzac kosztem zasilacza bo to jest bardzo ważna rzecz w komputerze. Jeżeli masz podzespoły wymagające sporej mocy a chcesz żeby wszystko chodziło ładnie i pięknie tzn było stabilne to nie mozna na nim oszczędzać. ( kiepski zasilacz może dobrowadzić do uszkodzenia np. procka albo płyty głównej ) :cry: PoZDROWienia dla ciebie MAGDO :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 nic;) pewnie dlatego też takie problemy z tą obudową bo trudno mi się zdecydować czy obudowa raczej ma być ładna czy raczej z dobrym zasilaczem.. bo w tej cenie niestety moge tylko jeden warunek mieć spełniony:(Wiem ze sie powtarzam ale co mi tam. Nie lepiej sobie wybrac jakiegos ladnego tracera bez obudowy i dokupic fortrona na allegro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 wunat hmm chce mieć nowe na gwarancji i właśnie kalkuluje ile moge wydać.. hmmm w zależnści od dnia i od warunków ode mnie niezależnych różnie to bywa;D jak bym miała pieniążki w rece to mogłabym od razu kupować a póki ich nie mam i dlatego mysle nad najlepszym wyjściem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 bartek_bart dziękuję za miły odpis.. przedtem przegapiłam Twoją odpowiedź za co z góry przepraszam:) Szkoda że jest tu mało kobiet ..ale może z czasem się to zmieni;) A co do obudowy to na razie nie posiadam kosmicznego sprzetu;) raczej dość przecietny;)i nie zapowiada się żebym w najbliższej przyszłości miała go zmienić na cuda techniki :) zgadzam się z Toba całkowicie co do tego że i wygląd jest ważny i zasilacz.. ale jak widać nie zawsze można mieć to co by się chciało np. DaVinci z zasilaczem chifteca... i to za cene davinci a wszystko nowe i na gwarancji.Więc póki nie doczekam sie solidniejszego napływu gotówki(oby stał się cud i żebym wygrała w koncu w totka.. hmm tylko musze zacząć grać:)) popracuje na Davinci z jego oryginalnym zasilaczem.. trudno.. lepiej trzymajcie kciuki żeby nic złego się nie stało mojemu kompikowi. Pozdrawiam. Magda P.S.Miło że się nie obraziłeś za dzidzie;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 zrobisz jak uwazasz aczkolwiek IMO (nie obrazaj sie) ale to jest niemadre posuniecie ... bo na takim "oszczedzaniu" mozesz duzo stracic jak pewnego dnia Ci rabnie zasilaczyk ... co do fortrona to lepszego zasilacza za ta kwote nie kupisz, i nie ma co sie obawiac ze jest "bez gwarancji" bo kupa ludzikow z tego forum go ma (rowniez i ja) i sobie go chwala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 wunat .. planuje kilka miesięcy mieć ten zasilacz od tracera a potem go sprzedać, dodać troszq pieniążków i mieć nowy wiec 3maj kciuki żeby mój tracer miał idealny zasilacz i oby mu sie nic nie stało i mojemu kompikowi też tfu tfu:));) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Jednym slowem najekonomiczniej bedzie kupic tego tracera i jesli bedzie potrzeba wymienic zasilacz, to sprzedac tego a kupic cos lepszego. Na przyklad Q-Tec (chyba jeszcze najtanszy z dobrych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 mick1 ;)) może być i Q-Tek cokolwiek to jest :) ważne aby był dobry, działał i pilnował żeby kompik mi nie padł;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 będę trzymał kciuki :wink: aczkolwiek moze byc tak że trafisz na dobrą partie zasilaczy nawet codegeny zdarzają sie nie najgorsze. Narazie sam takiego posiadam bo mam kompa 2,5 roku i do tego sprzętu jest wystarczający i nie narzekam. no ale zebrałem troche gotówki i za jakies 3 tygodnie najpoźniej będzie nowy sprzęcik a wtedy zajmę się podkręcaniem dlatego mam juz w budżecie uwzględniony zsilacz chiefteca bądź modecoma BDP 350 watt bo jest niezły. wracając do tego co pisałas ze nie masz az takiego wypasionego komputerka to myśle że na sam początek jako przejściowy ten zasilacz ci wystarczy :wink: oby tak było życze ci tego serdecznie POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Dziękuję.. a może lepiej nie będę żeby nie zapeszyć:)) Pozdrawiam;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jednym slowem najekonomiczniej bedzie kupic tego tracera i jesli bedzie potrzeba wymienic zasilacz, to sprzedac tego a kupic cos lepszego. Na przyklad Q-Tec (chyba jeszcze najtanszy z dobrych) Q-Tec dobrym zasilaczem ?? Zarty sobie stroisz ? Toz to o wlos tylko lepsze czasem od Condongena czy innego Mega(shit)bajta. Maja tylko ladniejszy wyglad i nawalone Watt na naklejce. Takie same goowno jak i cala reszta tego lowendu. Ludzie, jak wywaliliscie pare tysiecy w kompa, to nie oszczedzajcie 200 zl na zasilaczu ! Gdzie tu logika ?? Od niego przeciez zalezy stabilnosc pracy i wiele z osiagow w o/c Czy wy kurna nie myslicie logicznie ?? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 reed a Ty nie bądź taki cwaniak.. znasz to powiedzenie że z pustego i Salomon nie naleje?;p.. jak nie masz pieniążków to musisz znależć coś w miare dobrego w odpowiedniej cenie..niestety wiec jak już się tak mądrzysz to daj mi dobre rozwiązanie.. kup nową dobrą obudowe + nowy dobry zasilacz za 200 zl .. jak już wymyślisz daj znać. Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 uups :oops: to walnalem gafe... a bylem przekonany, ze q-tec jest dobrym zasilaczem :) :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 Jednym slowem najekonomiczniej bedzie kupic tego tracera i jesli bedzie potrzeba wymienic zasilacz, to sprzedac tego a kupic cos lepszego. Na przyklad Q-Tec (chyba jeszcze najtanszy z dobrych) Q-Tec dobrym zasilaczem ?? Zarty sobie stroisz ? Toz to o wlos tylko lepsze czasem od Condongena czy innego Mega(shit)bajta. Maja tylko ladniejszy wyglad i nawalone Watt na naklejce. Takie same goowno jak i cala reszta tego lowendu. Ludzie, jak wywaliliscie pare tysiecy w kompa, to nie oszczedzajcie 200 zl na zasilaczu ! Gdzie tu logika ?? Od niego przeciez zalezy stabilnosc pracy i wiele z osiagow w o/c Czy wy kurna nie myslicie logicznie ?? 8O nie weim czy sie ze mna zgodzisz reed ale ja mysle iz do niewymagajacej konfiguracji i nie h/c o/c wystarczy fortron, ba ! nawet bedzie mial duzy zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 wunat a drogie toto?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 a skad masz info, ze wywalilismy kilka tysiecy w sprzet? jak ostatnio moj wycenialem to az sie za glowe chwycilem :( starzeje sie toto niesamowicie (asrock,duron1.2,gf4mx440,baracuda80,...,zasilacz modecoma(feel)) To tyle na temat mojego sprzetu :D i czy jest jakikolwiek powod kupowac zasilacz za 200 zl? sami powiedzcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 wunat a drogie toto?:) z wysylka wyjdzie Cie kolo 100-110PLN (allegro, haszyd albo Robert Parada osobiscie kupowalem u tego drugiego ale haszyd tez ma dobra opinie na forum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 a skad masz info, ze wywalilismy kilka tysiecy w sprzet? jak ostatnio moj wycenialem to az sie za glowe chwycilem :( starzeje sie toto niesamowicie (asrock,duron1.2,gf4mx440,baracuda80,...,zasilacz modecoma(feel)) To tyle na temat mojego sprzetu :D i czy jest jakikolwiek powod kupowac zasilacz za 200 zl? sami powiedzcie :) jest bo jak zasilka sie spali zasilka to sie dopiero zlapiesz za glowe jak bedziesz musial kupic nowe mobo i np. ram ... a no i z uporem maniaka powtarzam, nie stec Cie na chiefteca - kupujesz fortrona z allegro. ja kupilem i jestem spokojny o moj sprzecik ktory tez nie jest za tysiace (75KAV, d1400,256mb ram) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 hmm no to będę musiała jakiś czas wytrzymać na oryginalnym zasilaczy Tracera a potem jak uzbieram pieniążki to sobie może toto kupie(oby jak najszybciej się uzbierały, bo jak sprzedam zasilacz tracera to mniej trzeba będzie dołożyć).. hmmm myślicie że naprawde zasilacze Tracera są takie tragiczne?? Pozdrawiam;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 AFAIK zasilacze tracera=megabajt=suicide :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdaj Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 wunat pisz po polsku:) i najlepiej tłumacz jak dziecku;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...