berkut Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 sa dothany i baniasy na S478 ale maja inny uklad pinow. gdyby miec sprzet do wytwarzania plytek pcb i lutowania tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Hmm, lutowanie powiadasz.... Mysle ze przejsciowka dla tych procesorow rozchodzila by sie jak swieze buleczki. Dodam tylko ze Dothan jesli mozna by go zainstalowac na normalnej plycie to byla by rewelacja !!!! To wydziela 4 razy mniej Ciepla niz Presscot, a jest wykonane w tej samej technologi. Podam linka do testow tego proca: http://www.x86-secret.com/popups/articlesw...ndow.php?id=104 Reszta to NO COMENTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 to co, ma ktos sprzet do robienia wielowarstwowych pcb ? ;] poswiecilbym sie i kupil tego baniasa dla dobra sprawy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Berkut Jak ta nowa plytka kiedys doplynie do europy to moze ;] AOpen micro ATX 479M chipset i855GME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Widze te wasza rozmowe i sie dolaczam.. Ja kupilem sobie P 4 Mobile 1.7 i mam z nim klopot... do tego mam jeszcze plyte Gigabyte na 865P... Sek w tym ze plyta zmienia mnoznik na pamieciach w zaleznosci jaki to proc (magistrala 400 to mam tylko 2.66 na pamieci, gdy 533 to mam jeszcze 2.0 gdy 800 magistrala mam 1.66).. Mam tylko DDR 400...procek mi teraz chodzi na szynie 155..mnoznik 12X nie da sie go zmienic... Stad moje pytanie.. Czy da sie oszukac plyte gl. zeby widzial go z miagistrala 533 albo 800 ?? wtedy bede mogl go krecic ile wlezie.. teraz sie nie da wyzej..:(:( P.s. moja plyta ma napiecie od. 0.8V... Wiec sa plyty ktore daja mniejsze napiecie niz. 1.425V.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAVX Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) "Firma Asus przedstawiła przejściówkę CT-479, dzięki której będzie możliwe montowanie procesorów Pentium M i Celeron M opartych o rdzeń Banias i Dothan na płycie głównej Socket 478. Obecnie przejściówka ta działa jedynie na płycie głównej Asus P4P800, ale według zapowiedzi Asusa będzie ona działać również z innymi płytami, lecz nie będzie wspierała procesorów w wersji Ultra Low Voltage." Co wy na to??? Edytowane 15 Kwietnia 2005 przez JAVX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 (edytowane) JAVX --> To dla s479 A ja mam pytanie z innej beczki: jak rozpoznać układ pinów po oznaczeniu na stronach intela. Czy dobrze kumam, że: OXXXX XOXXX to 478 pin PPGA FC-PGA2 XXXXX a OOXXX XXXXX to 478 pin PPGA XXXXX Szymek napisał, że wsadził w płytę procka serii sl6fh, a ten to 478 pin PPGA FC-PGA2 Na Allegro koles ma Pentum M z "rodzaju" 478 pin PPGA i on ma "odpowiednie" gniazdo dla "zwykłej płyty". Nic już nie rozumiem --> co kupić, by nie umoczyć? :mur: Edytowane 4 Marca 2005 przez Major Zadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 To chyba jakiś błąd na allegro. pentiumy M sa na s 479 a nie s478 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 To chyba jakiś błąd na allegro. pentiumy M sa na s 479 a nie s478 1312466[/snapback] Mogłeś chociaż dodać "wydaje mi się" :mur: --> zapraszam na stronę Intela ze specyfikacjami procków: http://processorfinder.intel.com/scripts/default.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Witam! Mój sprzęt jak w podpisie. problem mam w tym że gdy zmieniłem płytę główna to zaczęły się pewne problemy. wcześniej pracowałem na MSI i845ge i wszystko było ok tylko ograniczała mnie przez zaniskie fsb. temperatura była w granica 35-47 stopni przy napięciu 1.575v. Teraz mam nową płytę taką jak w opicie. Zrobiłem moda na stałe ustawienie fsb200 na procku tak by był rozpoznawalny jako 2.4ghz. Mój problem jest następujący: Gdy wykonam reset biosa i robię pierwsze uruchomiemnie wyskakuje komunikat wejdź do biosa F1 , ustaw default F2. wchodzę do biosa i wszystko jest ok. proc widziany jako 2.4Ghz fsb 200 temp 35 stopni napięcie 1.575v. Ekstra! robie save i wychodzę. Kolejne uruchomienie systemu (i każde następne) i bios widzi procka jako 1.2ghz, fsb 100, a temperature jako 66-70 stopni!!! :mur: Napięcie pozostaje faktycznie bez zmian, 1.575v. Radiator tak samo letni jak był. Jak włączę windowsa i sprawdzam cpu-z to faktycznie proc idzie na 2.4ghz ale temperature programy pokazują tą wysoką. Poprostu bios przekłamuje. robiłem testy na podkręconym do 2.7ghz 1.75v i temp pokazywał w granicach 94 stopni. Radiator był gorący ale nie parzył. w spoczynku jest 66-70 stopni a radiator letni, dotykałem płyty głównej po drugiej stronie i tez była letnia... Próbowałem juz sprawdzać temp innymi programami i nic. Mam wgrany najnowszy bios :cry: .... Prosze o pomoc w tej sprawie!!! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobcio Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Czytalem artykul na vr-zone o tych procach i postanowilem sprobowac czy zaskoczy z moim asusem, wedlug tego opisu gosc nie mial zadnych dziwnych wynikow z temperatura. Zobacze , juz do mnie zmierza - jak temat was interesuje do moge wyslac info czy cos z tego wyszlo, jak nie to zrobie sobie upgrade w moim laptopie z 1,4 na 1,8 bo takiego sie spodziewam. zawzse to cos hehe.. Edytowane 23 Marca 2005 przez sobcio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobcio Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Przesylka dotarla i wyniki sa baaaaaaardzo dobre aby tak dalej chyba moj nowy krol OC!!! Narazie tylko tyle bo chlodzenia brak kompletenie, tylko boxowy wiatrak od Intela polozony luzno na rdzen hehe... Sami zobaczcie P4 mobile 1.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...