Majdan Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Kaeres masz niezle nasrane w tej głowie celek 1,2 szybszy od tb 1,2 lol Jesteś po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lony i tyle . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 tak to chyba tylko frazir i karees twierdzi widac nie ma wiecej glowsow wiec chyba sie im coś pomyloiło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 a ja mam pytanie: po jaka cholere te pieprzenie... zdecydowana wiekszosc z Was kompa ma tylko dla Q3A. Jeden bedzie mial 200FPS a drugi 30FPS. Jaka roznica miedzy nimi? ZADNA! Z drugiej strony nie spotkalem jeszcze AMD w firmach zajmujacych sie grafika i video. Poprostu kazdy kupuje to co mu jest potrzebne. sorki ale ja używam do acada mech desk i ilustratorka, corelka i jeszcze paru programików Xp na zmianę z Tulipankiem / nie chciałem p4 bo brak mi zupełnie zaufania do tej konstrukcji a testowac zgodności z paroma programikami dosowymi co to je mam w kompie a sa dla mnie krytyczne / a raczej dla działania firmy w której pracuje / nie zamierzałem / a na pulipanku i amd wszycho idealnie bryka ( ze wskazaniam na xp :)/ a co do grafików to u nich to power macki stoją nie maszynki x86 pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Kaeres masz niezle nasrane w tej głowie celek 1,2 szybszy od tb 1,2 lol Jesteś po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lony i tyle . Oczywiscie, ze jest szybszy od TB. Przynajmniej po podkreceniu obu do 1.5Ghz. Mam kumpla zaraz za plotem, ma TB1.2 @ 1.5 i jest wolniutki w porownaniu z moim 1.2 @ 1.5 :) Kolega jak widze juz nie wytrzymuje i zaczyna klnac :P :P :P Polecam wychylic 100g, trzepnac gruche i odrazu sie polepszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Kaeres masz niezle nasrane w tej głowie celek 1,2 szybszy od tb 1,2 lol Jesteś po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lony i tyle . Oczywiscie, ze jest szybszy od TB. Przynajmniej po podkreceniu obu do 1.5Ghz. Mam kumpla zaraz za plotem, ma TB1.2 @ 1.5 i jest wolniutki w porownaniu z moim 1.2 @ 1.5 :) Kolega jak widze juz nie wytrzymuje i zaczyna klnac :P :P :P Polecam wychylic 100g, trzepnac gruche i odrazu sie polepszy :) Nie dziwne że twój jest szybszy sądząc po tym że to twój kolega to ma tego athlona na viakt133 i to jeszcze pewnie płyta jest marki ecs do tego gf2mx200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Kaeres masz niezle nasrane w tej głowie celek 1,2 szybszy od tb 1,2 lol Jesteś po<span style="color:red;">[ciach!]</span>lony i tyle . Oczywiscie, ze jest szybszy od TB. Przynajmniej po podkreceniu obu do 1.5Ghz. Mam kumpla zaraz za plotem, ma TB1.2 @ 1.5 i jest wolniutki w porownaniu z moim 1.2 @ 1.5 :) Kolega jak widze juz nie wytrzymuje i zaczyna klnac :P :P :P Polecam wychylic 100g, trzepnac gruche i odrazu sie polepszy :) Nie dziwne że twój jest szybszy sądząc po tym że to twój kolega to ma tego athlona na viakt133 i to jeszcze pewnie płyta jest marki ecs do tego gf2mx200Nie pekaj, nie jest bucem i wie, ze do AMD ddr albo nic. Do tego ma Gf2Ti. Testy oczywiscie robilismy na identycznych kartach i identycznej ilosci ramu (z tym ze on ma ddr a ja sdr) - wdupia w kazdym tescie i powiedzial, ze nastepnym jego kompem bedzie Intel. Nawet nie zdazylem nic powiedziec (przekonac) :P Do kolegow Nyny, tristan dolaczyl kolejny pojeb. Szkoda mi AMD skoro bedzie miala takich klientow coraz wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Kaeres czytałeś kiedyś testy??Radze ci poczytaj bo debila z siebie robisz celeron nawet od durona jest słabszy http://www.tomshardware.pl/cpu/02q1/020121...ron1300-10.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Przestancie juz te posty nabijac sobie. O co wy sie klocicie? Kazdy kupuje to co chce lub to na co go stac :P i taki sprzet ma. Z kompami jak z samochodami (toporownanie juz bylo)-jedni preferuja marke taka inni inną :) P.S. prosze o pokazanie jakis screenow z tego porownania podkreconego TB i Celka. przed i po podkreceniu. jestem ciekaw jak mocno dostał ten TB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Kaeres czytałeś kiedyś testy??Radze ci poczytaj bo debila z siebie robisz celeron nawet od durona jest słabszy http://www.tomshardware.pl/cpu/02q1/020121...ron1300-10.htmlTen test jest bez podkrecania. Na magistrali 100Mhz kazdy procesor jest o wiele slabszy od odpowiednika z magistrala 133. Gdy podkrecimy durona i celka wtedy celek jest lepszy. Te celerony maja takie cos, ze im mniej sa taktowane tym lepiej wypadaja. Ten celek 1300 jest gorszy od 1200 przy podkrecaniu. Ale nie o tym chcialem pisac. Djuron - nie mam w tej chwili zadnych screenow z naszych testow. Poprosze kolege zeby znow do mnie przyszedl. Zrobie tym razem tez testy z Gf2Ti na tym celeronie. Niestety nie stac mnie narazie na zadna karte graf. i ciagne juz tak chyba z rok na tym gf2mx :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Przypomnialem sobie ten tescik jeszcze raz. Pisal go jakis wyznawca (bo inaczej nie mozna tego nazwac) firmy AMD. Wypisuje bzdury typu Celeron jest wspomagany przez pamieci ddr. No wiesz, jak juz to przeczyatalem to wiem jaki to jest koles :P Do tego ten cytat Nowy Duron 1200 AMD obiecuje do 300 procent więcej mocy od Celerona 1200. Nawet Intel Pentium 4/1400 ma podobno być do 13 procent wolniejszy od nowego niskobudżetowego procesora AMD. Ta, 300 procent wiecej mocy. No widac ze koles cos ma nie tak pod wlosami. A co do przewagi nad P4 1.4 (willamate) to ten P4 jest wolniejszy nawet od celka 1.0A bez podkrecania. I ja mam takie testy czytac i uznawac potege duronow ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 A co tam jak udowadniac to na maxa :) Znalazlem jeszcze cosik takiego. Tez na TH ale pewnie jakiegos bardziej obiektywnego autora tekstu Tylko w interakcji z chipsetem Intel i815 EPT i zegarem FSB i pamięci 125 MHz Celeron 1500 ujawnia swoją prawdziwą wydajność. Z fabrycznie ustawionym zegarem pamięci 100 MHz, Celeron 1200 pracuje z zaciągniętym hamulcem ręcznym. I o to tutaj chodzi. C1.2 jest naprawde wolny. Jednak prosze mi wierzyc, ze sprawuje sie super na FSB 125. Szkoda, ze nie udalo im sie podniesc magistrali do 133 bo wtedy nawet P4 1.6A jest wolniejszy (bez podkrecania oczywiscie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 http://www.pc.com.pl/lab_pokaz.asp?lab=173&str=1146 No rzeczywiście celeron na 133 ładnie przyspiesza ale należy pamiętać że z celka 1,2 magistrali 133 to sie raczej nie wyciśnie[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Faktycznie 33% jest ciezko ale te 25% w wiekszosci przypadkow spokojnie. Mysle, ze chodzi tu tylko o chlodzenie. Jedynego tylko nie rozumiem w tym tekscie, a mianowicie tego Dlatego spodziewałem się, że wyniki uzyskane przez Celerona 1.2 GHz w trybie 133 MHz x 9 będą identyczne, jak na Pentium III 1.2 GHz (133 x 9). Quake III Arena wykazał co innego. Co to za tryb 133x9 w przypadku celerona ??? To jest jakas recka z 2001 roku. Hmm, nie kumam za bardzo skad takiego celka T wytrzasneli ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Pewnie mieli wersje z odblokowany mnożnikiem i ustawili tak jak pracuje "normalny" pIII. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2002 Pewnie mieli wersje z odblokowany mnożnikiem i ustawili tak jak pracuje "normalny" pIII.Tak, masz racje. Szkoda, ze teraz nie moga przetestowac tego celka z najnowszym biosem pod st6 i z WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Wyniki mogły by być dość ciekawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...