Skocz do zawartości
zazi

wiatraki na chłodnice. Czy 40 CFM wystarczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nagrzewnice, hyba od hondy civic, wymiary mniej wiecej 12x20.

W systemie będzie blok cpu(ColdCrown,moze zamienie na cos lepszego), bloki na gpu i chipset oraz blok na dyski. Chce ciszy, nie maksymalnego krecenia(nie wiecej jak 30-40 %). Podobaja mi sie Papsty 12db, zalozył bym 2 , co daje w sumie ok 40 CFM, ale jak tak patrze jak ludzie zakładaja po 2 120'tki, to sobie myśle, czy to nie będzie za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ciszy wystarczy bardzo maly przeplyw powietrza - tylko pamietaj, ze bedzie cisza, a nie podkrecanie.

Mozesz kupic tez 2x 120mm (ale dobrej jakosci) i puscic je na najmniejszych obrotach - tez niezle rozwiazanie.

Pamietaj o shroudzie.

Co do dyskow to popatrz na gotowe produkty i zobacz czy nie kupisz mat lub pianek w jakims sklepie. Pamietaj tylko, ze MUSISZ PRZY TYM CHLODZIC HDD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zbieram kase na Papsty :roll:. Dzieki lukas

Gotowy produkt raczej nie styknie, bo robie blok od razu na trzy dyski, nie wiem tylko jakiego MATERIALU(konkretnie) użyć. Wydaje mi sie, że jakiś gęsty, żeby dobrze pochłaniał, ale może jestem w błędzie. BTW nie wiecie czy można dostać rurki miedziane o przekroju prostokąta???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi