coach Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Do tej pory uzywalem tylko sieciowek pod pci a tak sie zdazylo, ze skladam router na starym kompie i w rece wpadla mi karta jak w tytule i nie wiem co jest grane. Kiedy podlacze ja do huba, albo do modemu kablowego to nie swieci sie dioda swiadczaca o poprawnym dzialaniu. Kiedy podpinam jakakolwiek karte na PCI diody od razu sie swieca. Sprawdzilem juz dwie takie sieciowki i nie wiem co sobie pomyslec. Czy to jest normalne na ISA? Pod windowsem XP na innym kompie (jakis PIII) to samo, tylko, ze karte wykrylo i nawet sterownik sie znalazl, ale pokazala sie ikonka o odlaczonym kablu sieciowym, czyli wracamy do punktu wyjscia. Nie chce wydawac niepotrzebnie kasy na nowa sieciowke na PCI wiec postanowilem poprosic was o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAL Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Witam, Nie wiem czy pomoge, ale moze podrzuce jakis kreatywny pomysl :). Ja bym zrobil tak: 1) upewnil sie, ze hub obsluguje transfer 10mbps (jak nie to masz problem rozwiazany), 2) sciagnal program do konfiguracji karty i zobaczyl, czy wszystkie ustawienia karty sa prawidlowe (glownie tryb duplex); Uzywam (jeszcze :() kart 3coma 509x na isa, diody sie swieca ;) (mam efekt taki jak Ty, gdy na porcie switcha ustawie 100FD a nie 10HD)... P.S. Stawiam na niewlasciwy tryb pracy karty (speed or duplex). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 sprawdz tez jakie medium transmisju jest ustawione na karcie bo mozliwe ze tylko BNC jest wlaczone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...