Skocz do zawartości
coach

3com ETHERLINK III na ISA - niewidoczna?

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory uzywalem tylko sieciowek pod pci a tak sie zdazylo, ze skladam router na starym kompie i w rece wpadla mi karta jak w tytule i nie wiem co jest grane. Kiedy podlacze ja do huba, albo do modemu kablowego to nie swieci sie dioda swiadczaca o poprawnym dzialaniu. Kiedy podpinam jakakolwiek karte na PCI diody od razu sie swieca. Sprawdzilem juz dwie takie sieciowki i nie wiem co sobie pomyslec. Czy to jest normalne na ISA? Pod windowsem XP na innym kompie (jakis PIII) to samo, tylko, ze karte wykrylo i nawet sterownik sie znalazl, ale pokazala sie ikonka o odlaczonym kablu sieciowym, czyli wracamy do punktu wyjscia. Nie chce wydawac niepotrzebnie kasy na nowa sieciowke na PCI wiec postanowilem poprosic was o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Nie wiem czy pomoge, ale moze podrzuce jakis kreatywny pomysl :). Ja bym zrobil tak:

1) upewnil sie, ze hub obsluguje transfer 10mbps (jak nie to masz problem rozwiazany),

2) sciagnal program do konfiguracji karty i zobaczyl, czy wszystkie ustawienia karty sa prawidlowe (glownie tryb duplex);

Uzywam (jeszcze :() kart 3coma 509x na isa, diody sie swieca ;) (mam efekt taki jak Ty, gdy na porcie switcha ustawie 100FD a nie 10HD)...

P.S. Stawiam na niewlasciwy tryb pracy karty (speed or duplex).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi