Skocz do zawartości
szwistak

Kilka pytani dotyczacych Linuxa?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie zamierzam zmienic OS na Linuxa i przy okazji miec to i to czyli Windowsa XP na dysku C i Linuxa na D

Pytania:

1. Który z linuxów jest dobrze spolszczony bo mam zamiar zaistalowac MANDRAKE 9.2 i nie wiem czy jest po polsku.

2.Czy da sie uruchomic Offica 2003 na Linuxie za pomoca czego (gdzies slyszelem ze sie da za pomoca jakiegos emulatora Wine)

3.Jak skonfigurowac otoczenie sieciowe

4.I czy wszystkie gry chodza pod Linuxem?? te nowsze i te starsze

5.Czy uruchomie emula ??

6.Czy sluchac muzyki w MP3??

PS. jak bylo to bylo mnie jakos szukajka nie lubi :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Niewiem jak wersja 9.2 ale poprzednie wersje Mandrake były bardzo dobrze spolszczone.

2. Nie wiem jak Office 2003 ale Word XP i Excel XP działały mi bez problemu uruchamiane przez wine. Zresztą jest Open Office w wersji dla linuxa który ma tą samą funkcjonalność

3. ??. Na którejs wersji pamiętam ze wogóle nie trzeba było nic konfigurować.

4. Windowsowe gry nie działają pod linuxem. Niektóre dają się uruchomić poprzez winex.

5. Jest specjalna wersja dla linuxa

6. O co ci chodzi?

Dołączona grafikaSzukaj

www.google.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie Mandrake mają niezły smietnik. Polska wersja strony poswięcona problemowiu napędów LG w MDK9.2 nie zgadza się z angielską. Na polskiej moja nagrywarka jest oznaczona ze problem nie wystepuje, na angielskiej nie ma nic o tym modelu, a na stronie z obsługiwanym sprzętem napisali, że jest nie obsługiwana.

Także polecam szukac w googlach bo inaczej trudno ustalić czy cos działa czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi