Skocz do zawartości
przeciwnik

Problem z kompen na EpoX kra2i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

komp mojego kolegi złożony tydzień temu.

Epox 8KRA2I

athlon xp 2200

Seagate 80 GB Barracuda 7200.7 ST380013AS 8MB Serial ATA

zasilacz no name 350 w

grafika radeon 9100

komp nigdy nie podkręcany napięcia w normie

dzisiaj stała się taka rzecz:

kumpel <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> komputer pasek ładowania windowsa w pewnym momencie staje - robi się czarny ekran i tylko reset pomaga.

nie darady uruchmoić go nawet w trybie awaryjnym

System plików jest na ntst.

postanowiłem przeinstalować windowsa. wkladam płyte z xp komp się botuje po chwili wciskam F6 ( bo dysk jest na SATA) dyskietka ze sterami od sata oczywiście jest włożona.

dochodzi do mometu gdy trzeba wcisnąć F8 ( zgodzić się na warunki jakie stawia microsyf)

potem jest sprawdzanie dysku twardego trwa to ponad 20 minut :( czy tak ma być ?

po sprawdzeniu dysku daje formatuj i <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> się niebieska plansza która informuje że jest jakiś błąd. potem reset tylko pomaga.

chciałem usunąć partycje ( oczywiście w instalatorze windows xp) i wyskakuje komunikat ze partycji nie można usunać :(

panowie co to może być. prosił bym o pomoc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chcesz usunąc partycje to moze coś pomoże powrót do starej sprawdzonej metody czyli FDISK z dyskietki startowej.

POZDRAWIAM

P.S o ile dobrze pamiętam to chyba tez mi sie takie cos kiedyś przydażyło że nie mogłem usunąc partycji i tez miałem syst. plików ntfs i szybko wróciłem do fat 32 i nie mam takich problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sproboj usunac z dyskietek startowych z pod jakiego kolwiek partition maqik od 6.0

lub z jakiegos instalatora linuksa najlepiej suzi

ten ostatni usuwa wszystko

jesli ci to niepomoze to pozostaje wdklir(niepamietam jak sie to pisze) to czysci kazdy dysk ale nierobi partycji

zycze sukcesow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...