kredens Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 kupiłem na allegro UNIVERSUM DIGITAL AUDIO COMPACT DISC PLAYER CD 3001 nie chce mi sie rozpisywać, ale oto co z niego robie (jeszcze nie skończyłem) wymontowałem bebechy: wyciąłem otwór na tylni multi conector (dobrze to nazwałem?) i wkręciłęm kilka śrób montażowych: najpierw oglądam czy pasuje płyta główna: potem zasilacz: katra sieciowa (widzicie?), i foto z przednim panelem: całość: ładnie? jeszcze trzeba wprawić gniazdo zasilania: i jeszcze raz całość: aha zapomniałem... CD-rom wisi nad krawędzią płyty.. w takiej obudowie jest dość ciasno, dlatego musiałem "amputować" dwa gniazda ISA ciąg dalszy nastąpi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NerCo Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 no zapowiada sie calkiem fajnie :) tylko nie wiem jak to wszystko upchasz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 pieknie ! nie myslalem ze czegos takiego sie tutaj doczekam panel bedzie nowy ofkorz? ps. co tam za konfig siedzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 celeron 400, mobo to sis 620 (widać na foto) full integrated, tylko k. sieciowa jest dodana.. powinno wszystko wejść, tylko fdd wyleci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 A jakiś HDD? Bo raczej nie wejdzie, ale moze nie planujesz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 chyab jestem slepy ale nie widze chlodzenia zadnego jak narazie :/ ale pewnie sie pojawi :) zapowiada sie fajny sprzecik - myslalem co by zrobic cos podobnego ale wsadzic jakies p100 i mp3 odtwarzacz zronic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Zapowiada sie naprawde dobrze! :) ps. skąd masz moją lutownicę, przecież mam ją w plecaku? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 A jakiś HDD? Bo raczej nie wejdzie, ale moze nie planujesz :?:wejdzie, bedzie zamocowany w koszu nad ramem, w poprzek obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 no ładnie podoba mi się :) troche tam mało miejsca no i czy wszystko sie tam zmiesci... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 hehe, właśnie o to chodzi.. ma sie zmieścić cały komp w pozornie nie przystosowanej do tego obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aprox Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 NIe no wygląda SUPER!!! Nie mogę się doczekać końcowego efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 hehe, właśnie o to chodzi.. ma sie zmieścić cały komp w pozornie nie przystosowanej do tego obudowie Jakby co, zawsze możesz zastosować części laptopowe - zwłaszcza HD z laptopa dałby Ci sporą oszczędność miejsca. Panel przedni zostaje bez zmian? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 wygląd przedniego panela zostanie bez zmian, tylko troszkę bedzie zmieniona funkcjonalność ale mam takie myśli... troszkę drastycznie pousuwałem kilka przeszkadzających elementów z wnętrza tej obudowy.. i troszkę pokaleczyłem ją. teraz musze to ładnie wyprowadzić, ale mam taki pomysł.. dać do galwanizacji i chrom na tym polożyć, co wy na to? na zewnątrz czerń a w środku chrom.. will be good looking? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 wygląd przedniego panela zostanie bez zmian, tylko troszkę bedzie zmieniona funkcjonalność ale mam takie myśli... troszkę drastycznie pousuwałem kilka przeszkadzających elementów z wnętrza tej obudowy.. i troszkę pokaleczyłem ją. teraz musze to ładnie wyprowadzić, ale mam taki pomysł.. dać do galwanizacji i chrom na tym polożyć, co wy na to? na zewnątrz czerń a w środku chrom.. will be good looking? Calkiem niezle, ale takze nasuwa mi sie pytanie gdzie bedzie hdd? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 (...) ale takze nasuwa mi sie pytanie gdzie bedzie hdd? :Dbędą kolejne fotki to zonaczycie.. juz jest wszystko obcykane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 ty a płyta będzie chodziła po ampuacji 2 gniazd isa bo nie słyszłem o takich dziwach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam1988 Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 A czemu ma nie chodzic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 zapowianda sie naprawde ladnie... zobaczymy tylko czy wszytsko tam zmiescisz:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Temat powinien brzmieć "Nareszcie", bo mało tego tutaj pokazują. Moje uszanowanie za cierpliwość;) Komputerk bardzo elegancko poskładany, porządeczek w środku... Tylko czy zasilacz się nie przepoci? Planujesz mu jakiś wiuw zrobić? I oczywiście panel cedeka będzie pod klapka po kasetce - eject dalej robi, co robił, a przycisk zasilania pod guziołkiem on/of? Mógłbyś tam oczywiście na front LCD podmontować ładne, podświetlane lub kolorowe wogóle, ale to już może być za dużo w takiej malutkiej obudóweczce. Chcę jeszcze takich obrazków :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 dlugo czekalem na takiego moda :D :D :D zawsze marzylem zeby miec takiego malutkiego kompa :D super Ci to wychodzi :D pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 sprawdzalem, płyta chodzi bez problemu co widać na filmie. a co do przedniego panelu... hmmm chcę wykorzystać ten co jest. troszkę się zastanawiam. oczywiście tak jak napisał Ryba_8, eject i on/off bedzie na starym miejscu, to nie jest problem, ale nie wiem jak rozplanować i wykorzystać reszte guziczków. play to wiadomo... a reszta? no i masa diodek, po co tyle? szukałem schematu tego panela, ale nigdzie nie ma. a bardzo by mi ułatwiło przerabianie. tak myślałem by zrobić regulację głośności, wywołanie poczty, www... ale nie bardzo wiem jak się zabrać.. tak myślałem by pozmazywać funkcje tych klawiszy i diodek i inaczej opisać, by miało ręce i nogi. a .... sam już nie wiem.. teraz zwalniam tępo mam sesje (poprawkową już :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 wszystko spoko ładnie pięknie tylko że karty sis'a mają strasznie cienki obraz. wiem, że nie wejdzie zwykłą grafa i nie ma AGP :) elegancko poupychane, bardzo fajny modzik, może też zrobię tak drugiego kompa ?? acha, chłodzenie zrób dla zasilacza, choćby wiatrak 5 czy 6cm, jakikolwiek przewiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 sprawdzalem, płyta chodzi bez problemu co widać na filmie. a co do przedniego panelu... hmmm chcę wykorzystać ten co jest. troszkę się zastanawiam. oczywiście tak jak napisał Ryba_8, eject i on/off bedzie na starym miejscu, to nie jest problem, ale nie wiem jak rozplanować i wykorzystać reszte guziczków. play to wiadomo... a reszta? no i masa diodek, po co tyle? szukałem schematu tego panela, ale nigdzie nie ma. a bardzo by mi ułatwiło przerabianie. tak myślałem by zrobić regulację głośności, wywołanie poczty, www... ale nie bardzo wiem jak się zabrać.. tak myślałem by pozmazywać funkcje tych klawiszy i diodek i inaczej opisać, by miało ręce i nogi. a .... sam już nie wiem.. teraz zwalniam tępo mam sesje (poprawkową już :P ) To ja tak robię, jak nie wiem, gdzie co siedzi: Tup do serwisu RTV, pytanko z urządzeniem w ręce, gdzie można znaleźć schemat i opisy serwisowe: TEGO. Zwykle, jak się chce facetowi, to pozwoli przekserować, albo wyjmie kartkę i narysuje. Po drugie: Wywołanie poczty i inne takie łatwo jest na RS232 zaprogramować, bo sterowniczeg do tego zawiera winda (prosty, jakieś 30-50 linijek kodu z całą obsługą błedów i różnych formatów danych). A po stronie urządzenia walisz ukłądzik za ...chyba 32gr, sterownik dwukierunkowy RSa z pamięcią ostatnich 8-10 bitów. Jak chcesz być burżuj, to za 20-60zł kupisz sobie i oprogramujesz procek RISCowy, bedziesz mógł nim kwę parzyć i przewracać kartki w książkach. I wbudowane LCD przy okazji obsłużysz (Chyba, że tu nie ma). A głośność... Był gdzieś schemacik doczepianai do klawiałek potencjopmetru regulującego głośność lub dwuklawisza. Ale jak znajdę, to cud się stanie. Tu masz coś cudownego: http://www.hardwarebook.net/ ...że ludziom się jeszcze zdarza chcieć... I co do zasilacza: możesz zamiast wentyla wypuścić to, co siedzi pod radiatorami na zewnątrz i przymocować jakiś duży, solidny radiator na tylną ściankę. Jeśli bedzie czarny, nikt go nie zauważy, a masz CISZĘ!! Opis gdzieś jest, nie bedę się wstukiwał w co już zrobione. Szacunek za wkład i porządanie jeszcze. I żeby każdy komp był taki poukładany w środku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 nie, nie, no spoko.. o wentylacji to też już sporo myślałem.. dwa małe wentylarorki za zasilaczem, oraz w podłodze mnustwo dziureczek.. co to tego panelu.. napęd CD ma zamiast potencjometru guziki.. więc tu jest prostota, tylko przewody dolutować.. a reszta panelu.. no kumpel sie zdeklarował ze pomoże ps. film sie podobał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 :( Z tym filmem to jest tak: Operation timeout. Może jakiś zestaw zdjęciowy... Albo inny serw... A co do wentyli :twisted: ... To lubisz szum? :twisted: Ja eliminuję nawet najcichsze, o ile się daje... <polemika> :lol: Update: Żeby nie nabijać pustych postów: Siliconem je, bedą jeszcze cichsze i nie bedą na blachę drgawek oddawały. Jest taki delikatny, w tubkach małych, bardzo elastyczny i miękki, a do tego bez octu=nie śmierdzi. A zasiłce wiatr potrzebny... prawie jak prockowi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredens Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 nie lubie szumu, dlatego dędą dwa wentylki ale na 5V jeszcze raz link tym razem plik spakowany ZIP'em film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avw Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Bardzo ciekawa rzecz. Napisz jeszcze jakie są wymiary wewnętrzne tej obudowy, bo widze ze płyte masz pełnowymiarową a jednak weszła. Mysle intensywnie nad małym komputerem do zastosowań AV (bez wentylatorów), ale to nie jest tania zabawa. Ile kosztowało Cię wszystko razem? I kilka takich przemysleń. Zasilacz powinien byc ekranowany. ten co masz wyglada mi na całkiem zwyczajny (ja myslałem o micro ATX). Radiatory na nim może dałoby się zmienić - albo to tych przykręcić jakiś na górze (uwaga na potencjał na radiatorach) i zrobic szczeliny w pokrywie - tak samo nad procesorem). Ja szukam również przejściówki flex-PCI do poziomego ułożenia karty. U Ciebie również mogłaby się sprawdzić. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 wow! od strasznie dawna, patrzac na stojace kolo kompa klocki wiezy, rozmyslalem nad wsadzeniem kompa do jakiegos decka. ale od rozmyslan do realizacji droga daleka ... mod zapowiada sie slicznie! gratulacje kredens - dajesz rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ktos narzekal na grafe ze sie zamontowac nie da. wydaje mi sie ze w laptopach nie wszystki plyty maja zintegrowane karty graficzne... poszukaj na gieldzie moze znajdziesz jakiegos okrojonego tnt ktorego wepchniesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ktos narzekal na grafe ze sie zamontowac nie da. wydaje mi sie ze w laptopach nie wszystki plyty maja zintegrowane karty graficzne... poszukaj na gieldzie moze znajdziesz jakiegos okrojonego tnt ktorego wepchniesz... a na PCI jakas... tylko trzeba dorwac taka low-profile... powinna sie zmiescic jak sieciowka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...