Skocz do zawartości
kredens

Kkomputer w decku CD

Rekomendowane odpowiedzi

ktos narzekal na grafe ze sie zamontowac nie da. wydaje mi sie ze w laptopach nie wszystki plyty maja zintegrowane karty graficzne... poszukaj na gieldzie moze znajdziesz jakiegos okrojonego tnt ktorego wepchniesz...

a na PCI jakas... tylko trzeba dorwac taka low-profile... powinna sie zmiescic jak sieciowka...

w sumie to nie znam kart graficznych nawet na PCI o niskim profilu (to nie modemy ani karty muzyczne) co innego karty do laptopa. chociaz z drugiej strony nie jestem pewien ale chyba byly takie male karty Riva TNT 2 vanta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to nie znam kart graficznych nawet na PCI o niskim profilu (to nie modemy ani karty muzyczne) co innego karty do laptopa. chociaz z drugiej strony nie jestem pewien ale chyba byly takie male karty Riva TNT 2 vanta.

kupa gf4mx byla na niskim profilu. widzialem tez radeony 9100L. jest w czym wybierac....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos narzekal na grafe ze sie zamontowac nie da. wydaje mi sie ze w laptopach nie wszystki plyty maja zintegrowane karty graficzne... poszukaj na gieldzie moze znajdziesz jakiegos okrojonego tnt ktorego wepchniesz...

nawet jak nie maja zintegrowanych to napewno nie sa one na pci ani agp

najwyzej na PCMCIA.

Ale wydajnoscia pewno dorownuja temu wbudowanemu Sisowi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G2 i G4 zrobili niskoprofilowe. Mająpo 32-64M ramu i niezbyt ekstremalne parametry, ale na TV rzucą nigłupi obrazek. Są dedykowane do takich telewidzowatych kompozycji Radeony niskoprofilowe z ViVo, nawet wentyl mają nie na górze, ale z tyłu i prostopadle. I w pudełeczku jest krótki śledź;) ALe kosztują ciut więcej niż standardowe :| Poszukam na necie, ale nic nie obiecuję, widziałęm tylko na półkach...

Ciągle nie mogę siędoczekać jakiegoś nowego, bardziej całościowego zdjęcia, z dyskiem, CD, wiatraczkami do zasiłki;) I może z podłaczonym panelem... Czekam i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te stare to tak.. a jak nie to pomyśle nad jakąś inną low-profile...

a ile chcesz przeznaczyc bo mzoe sprzedalbym ci mojego 7500le lowprofile doplacillbym i kupil cos lepszeggo dla siebie:)

przypominam że nie mam AGP

w tym momecie rozwiales moje nadzieje :/ :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fakt, jak nie mam przed oczami zdjęć, to zapominam o takich nieistotnych szczegółach;) Nie pryzponima sobie żadnyh kart lo profile sprzed AGP. Wtedy nikomu nie zależało na zmniejszaniu kompów do takich rozmiarów;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... projekt bardzo ladny i (prawie) estetycznie wykonany :) jesli myslisz takaze o odtwarzaniu filmow i nie postarasz sie o lepsze ekranowanie zasilacza (obudowa nie tylko ma za zadanie bronic dostepu do wnetrznosci) to wrazenia sluchowe i wzrokowe bede zaklocane przez sumy i sniezenia (zakladam ze komp wtedy bedzie pelnij role odtwarzac vhs i bedzie pod tv :) ) wedlug mnie nalezalo by okleic caly deck w miejscu zasilacza folia aluminiowa lub czyms grubszym jesli dysponujesz (patrz odtwarzac vhs). Jestem za odizolowaniem ukladu zasilania od calosci.. nigdy nie widomo co moze sie stac, pozatym bezpieczniej :wink:

Dwie 6centymetrowki... lepsza byla by wysysajaca 12 puszczona na 5V od gory zasilacza (tu niestety konflikt ekranowanie-efketywne chlodzenie :? ) i ewentulnie nad mobo (wysysjacy cieple powietrze z proca, chipsetu i badziewia). Zgodnie z prawami fyzki, efktywnie i przedewszytskim cicho :twisted: Mysle, ze pilot do tego zestawu pasuje w sam raz, a koszta minimalne w stosynku komfort/cena :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, dzięki za pochwałę, z zasilaczem to jest tak, ze szukam takiego mikro.. gdzieś widziałem.. ale jeszcze musze poszukać.. bo jednak ciasno.. teraz musiałem powycinać radiator tak by cd sie zmieścił.. i jest wszystko na ścisk (zasilacz i cd) a to nie jest good

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi