marcinsz0 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 uz mnie krew zalewa ,nie potrafie ustawić kolorów aby wydruk miej wiecej odpowiadał temu co mam na ekranie ,a wiec drukarka HP deskjet 920C ,atrament INKTEC ,sterowniki 4,3,papier fotograficzny HP ,wykalibrowalem monitor ,profil kolorów w drukarce domyslny przy drukowaniu czy przy pomocy wydruku systemowego czy za pomocą adobe photoshop 7 ,kolory sa słabe ,cale zdjecie jest ciemne co zrobić ,prosze pomocy bo juz nie mam siły :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 a czy np. w zakladce adjust color Twoj monitor ma oprocz 9300k,6500k, ew. 5500k i ustawienia samodzielcznego funkcje sRGB?? Jezeli tak, wystarczy sie na nia przelaczyc i na monitorze masz (podobno-nie mam drukarki przy nowym kompie, wiec nie wiem jak jest w praktyce) obraz taki jaki powinien byc wydrukowany (obraz na monitorze=wydruk). Mam nadzieje, ze pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 monitor jest ustawiony i skalibrowany super, tutaj wine ponosi drukarka ale nie moge jej dobrze ustawić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...