Sir_emak Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Zycie bez systemu zarzadzania pakietami to aktualnie bardziej udreka niz korzysc. Sorry, mozecie mi wytlumaczyc o jakie zarzadzanie pakietami chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 jesli na desktopa to gentoo jest zapupisty portage rules :D Nawet debian wymieka . Jak przejdziesz przez instalke to nic cie nie zaskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Zycie bez systemu zarzadzania pakietami to aktualnie bardziej udreka niz korzysc. Sorry, mozecie mi wytlumaczyc o jakie zarzadzanie pakietami chodzi?? Chcesz jakiś pakiet: 1. wyszukanie 2. sprawdzenie zależności 3. ściagniecie 4. zainstalowanie te czynności możesz robić ręcznie albo same się mogą robić - to jest zarządzanie pakietami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 2. sprawdzenie zależności Sorry ze upierdliwosc, ale o jakich zaleznosciach jest tutaj mowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 zaleznosciach miedzy pakietami. moze byc sytycja taka, ze chcesz cos co wymaga pakietu x, ktory zas potrzebuje y, a ten zas zalezy od z. wtedy to co planowales moze sie troszke przeciagnac jak bedziesz robil to recznie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 zaleznosciach miedzy pakietami. moze byc sytycja taka, ze chcesz cos co wymaga pakietu x, ktory zas potrzebuje y, a ten zas zalezy od z. wtedy to co planowales moze sie troszke przeciagnac jak bedziesz robil to recznie ;] I to ma byc niby wada tego systemu?? Mi akurat pasuje takie grzebanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 E tam. Tych zależności tak naprawdę aż tyle nie ma. Swoją drogą jak leci się ze źródeł to skrypty konfiguracyjne mówią czego brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Jasne i potem apacha instalujesz tydzień... zależności jest zawsze cała masa - nienawidzę jak mi coś nie działa bo czegoś brakuje - a tak samo się doszuka co gdzie i praca nad systemem skraca się 10 x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 eeee skrypty konfiguracyjne chyba nie mowia wiecej niz jak instalujesz z paczek, nie? a swoja droga to wieszkosc softu i tak sam kompiluje, bo lubie :) fakt, ze zadko sie zdaza tak z zaleznosciami, ale jak probowalem doprowadzic do dzialania evolution to tak bylo (pol dnia grzebania), a i tak byl u mnie nie jest stabilny i go wywalilem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a ja mam pytanko to moze jak mozna i jaki systen skonfigurowac zeby mi dizalal na 166mgh 16 ram i 1 gb ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...