Skocz do zawartości
robin64

Jaka myszka do gier?

Rekomendowane odpowiedzi

a moze moowish o starshej wersji (nie dual)

O ile mi wiadomo to Logitech jeszcze nie wypuścił bezprzewodowego dual'a. Mówię o tej wersji która jest w zestawie z czarną klawiaturą. (Wszystkie przewodowe myszy Logitecha są b.dobre)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam mysz optyczną A4- TECH SWOP-35. Tania mysz (40-50zł), a sprawuję się wyśmienicie. Jeżeli chcesz mysz to FPP to tylko optyczną ....

Aha - dwa przyciski, i naturalnie scroll

do fpp optyczna z tych "tanich" nie nadaje sie zupelnie, wiem co mowie bo mam taka. jest taki efekt: przy szybkim przesunieciu myszki wskaznik stoi w miejscu, jak ktos nie wierzy to niech sobie sprawdzi. wyklucza to ustawienie malej czulosci myszki i szybkie odwracanie sie naprzyklad, a mala czulosc ulatwia celowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam A4-tech Optical Great Eye wheel mouse. Jest super i niedroga  

( kolo 70 pln ). 2 rolki, 5 programowalnych przyciskow (marzenie w AA lub OFP) i bardzo wygodna.

Wogole nie rozumiem jak mozna kupowac jakied logitechy i microshity za ciezkie pieniadze. Mialem stycznosc z wieloma myszami ale nawet te logitechy za 200-250 pln nie sa lepsze od mojej a ile drozsze.

Optical GreatEye =WOP35 - moja jest juz czarna... i mam blue ledy zamiast czerwonych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czytalem wszystkich postow wiec moze sie powtorze.

Nie kupuj zadnych optycznych myszek. Wczoraj akurat bylem na serwerze q3 i koles gral optykiem to myslal ze ja rozbije o biurko.

Polecam tylko i wylacznie kulkowe (wiem, trzeba czyscic) ale sa niezawodne do FPP.

Logitech Wingman Gaming Mouse Dołączona grafika

lub Intelli mouse od Microsoftu. Dołączona grafika

Moj brat mial oby dwie (ma ta intelli teraz) i sa zajebiste do gier FPP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam a4 tech www-35 kupilem ja za 55 zl, ma5 przyciskow i 2 skrolerozmiar jest takii ze swietniw uklada sie w dloni,a tyle przyciskow przydaje sie w fpp, czulosc tej myszki mnie zadziwila w q2 biegam na sensitivity 3,5 i railuje wsztko co sie rusza :twisted: :twisted: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ktoś uważa ze A4tech wop-35 nie nadaje sie do FPP to myli sie.Myszka full wypas na niedużą kase (ok 60 zeta).Jak ktos ma jekieś obiekcje co do tej myszki to wyzywam go na sportowy pojedynek w Unreal Tornament i zobaczymy jak sie spiszą wasze myszki za 200 zł,mój nick [AS][s)zkieleto(R].Myśle ze ciężko bedzie znaleść gre bardziej zręcznosciową i wymagającą niz UT

A4tech wop-35 Optical Greateye WheelMouseDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Jesli ktoś uważa ze A4tech wop-35 nie nadaje sie do FPP to myli sie.Myszka full wypas na niedużą kase (ok 60 zeta).Jak ktos ma jekieś obiekcje co do tej myszki to wyzywam go na sportowy  pojedynek w Unreal Tornament i zobaczymy jak sie spiszą wasze myszki za 200 zł,mój nick [AS][s)zkieleto(R].Myśle ze ciężko bedzie znaleść gre bardziej zręcznosciową i wymagającą niz UT

A4tech wop-35  Optical Greateye WheelMouse

hehehe ...

Nie tak ciezko ... Counter-Strike ;))) ( tez kiedys bylem fanem UT, ale teraz tylko w CSa pomykam ... ;))

Oczywiscie na A4Tech WOP35 właśnie ta co na zdjeciu ... PS. Gram na sensitivity 4 ... zeby sie obrócic o 180 stopni musze prawie 2 x po calym padzie przejechac .... i nie mam problemy z niereagujaca myszka ... aha ... i dziala na KAZDEJ gladkiej powierzchni o ile nie jest odblaskowa, lustrzana ani przezroczysta ...jednym slowem kazda rowna deska i pomalowana blacha ...

Mysz kupilem wlasnie po to zeb miec 5 przyciskow w CSie ;)))

Jeszcze jedno ... wczesniej mialem bezprzewodowa na baterie AA i di szewskiej pasji mnie wymiana baterii w myszce doprowadzala ... wystarczy mi martwic sie o piloty ... ( podobno sa rozwiazania z akumulatorkami ale zeby jeszcze dodatkowo w to investowac ... BUHAHAHAHA aha moja mycha kosztowala 80 zł :)))

Kaeres .... jeszcze slowko do ciebie . Nie mow ze kulkowe sa lepsze do FPP.... jak sie przesiadlem do kumpla na kulkowa myche to sie nie moglem przyzwyczaic do tego ze jak myche podnosilem ze stolu ( syndrom konczacego sie pada) to mi celownik 5 metrow w gorny lewy rog uciekal ( kulke grawitacja ciagnela na wieczko, co powodowalo delikatny ruch obu rolek poziomej i pionowej ... takie cos na mojej optycznej nie ma miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Jesli ktoś uważa ze A4tech wop-35 nie nadaje sie do FPP to myli sie.Myszka full wypas na niedużą kase (ok 60 zeta).Jak ktos ma jekieś obiekcje co do tej myszki to wyzywam go na sportowy  pojedynek w Unreal Tornament i zobaczymy jak sie spiszą wasze myszki za 200 zł,mój nick [AS][s)zkieleto(R].Myśle ze ciężko bedzie znaleść gre bardziej zręcznosciową i wymagającą niz UT

A4tech wop-35  Optical Greateye WheelMouseDołączona grafika

Kumpel ja mial (moze jeszcze ma) i nie pasuje mi ta mycha do grania. Lepsza jednak taka niz optyczna :)

Co do zrecznosciowej gry to sobie musialbys zagrac w q3, nie wiedzialbys co, gdzie i kiedy :)

Przyjdzie gostek z mycha za 300 pln drugi za 15 pln i oboje moga Ci naklasc. Wiec nie wiem czemu piszesz, ze na tej myszce mozesz sie z kazdym zmiezyc ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ja mial (moze jeszcze ma) i nie pasuje mi ta mycha do grania. Lepsza jednak taka niz optyczna :)

Co do zrecznosciowej gry to sobie musialbys zagrac w q3, nie wiedzialbys co, gdzie i kiedy :)

co to znaczy lepsza taka niż optyczna .... NA TYM ZDJECIU JEST OPTYCZNA!!!! ) na rynku ....

Aha i w CSsie tez sie nudzic nie mozna ;))) kaeres ... zapraszam do CSa tez nie bedziesz wiedzial co gdzie i kiedy ;))) A w Q3 tez gralem , potem UT teraz od 2 LAT CS .... w nic innego prawie nie gram ( chyba ze netu nie ma) ;))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to znaczy lepsza taka niż optyczna .... NA TYM ZDJECIU JEST OPTYCZNA!!!!

Identyczna ma kolega i ma kulke - to mnie zmylilo. Nie patrzalem dokladnie na symbol, a faktycznie pisze :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem w posiadaniu A4Tech RFSW-25 bezprzewodowa radiowa i musze przyznac ze nie jest znakomita ale pracuje sie okej i w ut takze sie pocina niezle (napewno lepiej niz moja poprzedna kulkowa A4Tech www-5)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że jedną z najważniejszych rzeczy mając mysz optyczną jest jednolita podkładka - poprostu optyczne nie lubią wielu kolorów itp. Testowałem optyczną na podkładce Diablo II - efekt ??? QPA na całej linii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o kolory a o to w jakim stopniu powierzchnia odbnija swiatlo i czy jest gladka. Jam masz cos blyszczacego lub porowatego to zapomnij:)

Aha prosze juz o niewypisaywanie bzdur o wyzszosci kulkowych nad optykami w fpp.

Jakby co zapraszam na maly spar w americas army, ewantualnie w JK2 bo tam dokladnosc myszki jest wazniejsza niz w kazdym innym fpp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj zadnych optycznych myszek. Wczoraj akurat bylem na serwerze q3 i koles gral optykiem to myslal ze ja rozbije o biurko. 

Polecam tylko i wylacznie kulkowe (wiem, trzeba czyscic) ale sa niezawodne do FPP.

No popatrz, pierwszy raz Cie popre ;)

Oczywiscie, ze kulkowe rules w fpp :)

Nasluchalem sie juz naprawde duzo opinii o myszkach w fpp. Wiekszosc od najlepszych graczy (w Polsce i nie tylko) w q2 i q3 (bardziej dynamiczne gry niz cs :) ) i kilka moze od cs'owcow i wszyscy co mieli optyki narzekali. Oczywiscie nie mowie tutaj o jakims Dual Optic'u Logitecha bo ten ma podwojny czujnik i zapewne radzi sobie calkiem niezle.

Logitech Wingman Gaming Mouse

Szkoda, ze juz ich nie produkuja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha prosze juz o niewypisaywanie bzdur o wyzszosci kulkowych nad optykami w fpp.

No dobra, juz nie bede...

Jakby co zapraszam na maly spar w americas army, ewantualnie w JK2 

O stary... naprawde myslisz, ze mysz daje Cie taka przewage?

Tak jak mowil Kaeres, przyjdzie koles z mysza za grosze i Cie sklepie, przyjdzie taki z drozsza i tez Cie sklepie, tu skill sie liczy bardziej niz aim

bo tam dokladnosc myszki jest wazniejsza niz w kazdym innym fpp :)

Rozumiem, ze grales w te "kazde inne fpp"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi o kolory a o to w jakim stopniu powierzchnia odbnija swiatlo i czy jest gladka. Jam masz cos blyszczacego lub porowatego to zapomnij:)

Jakby co zapraszam na maly spar w americas army, ewantualnie w JK2 bo tam dokladnosc myszki jest wazniejsza niz w kazdym innym fpp :)

Dziwne gadanie. Moze podam Ci fajowe serwerki q3 i zbadasz opticala :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Logitech Cordless Optical Mouse i powiem że w gierki fpp nie gram a do reszty tam myszka się nadaje świetnie, kabel nie zrzuca ci rzeczy z biurka, możesz sobie być dalej od kompa, itp. Tylko jak ci "kumpel" przyjdzie, potem możesz się zdziwić ze myszy na biurku brakuje :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Logitech Cordless Optical Mouse i powiem że w gierki fpp nie gram a do reszty tam myszka się nadaje świetnie, kabel nie zrzuca ci rzeczy z biurka, możesz sobie być dalej od kompa, itp. Tylko jak ci "kumpel" przyjdzie, potem możesz się zdziwić ze myszy na biurku brakuje :lol:  :lol:

Popieram, ale jak gram w FPP to muszę zmieniać myszkę bo z raila nie da się celnąć...... ( w Starcrafta gram na Logitech C.O.M., ale do FFP to zwykły A4tech - kulka + kabel)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do fpp to tylko boomslang razor .. a tak opticale ms i logitecha tez sie swietnie sprawuja. a4tech to mam tylko kulkowe i sa do d* - nie wiem jak optyki

Boomsalng nic nadzwyczajnego. Parametry moze i ma spoko ale w praktyce o kant tylka je rozbic. Gralem na nim przez pare minut w q3. Poza ergonomia za ta cene nic nie oferuje wiecej niz gaming mouse albo intelli z kulka. (kolo 160$ :lol:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...