Skocz do zawartości
Thoom

Nowy komp P4 2.4 HT - ceny, podzespoły

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tydzień żeby złożyć kompa dla brata. Oto co wymyśliłem:

P4 2.4 HT - 730

Asus P4P800 - 500

512 DDR 400 - 320

GF4 MX440 - 189

Seagate 40GB - 248

CDRW LG 52x - 126

Obudowa - 185

Karta moze byc słaba (brat wogóle nie gra), wiec na tym można zaoszczędzić. Mam ok 2000. Pytanie do was, czy można jeszcze coś z tych cen urwać, żeby sie w 2000 zmiescić?

Komp ma byc stabilny i wydajny (w grach nie musi). Dlatego wybrałem taki konfig. Komp ma być na Intelu. Tylko jeszcze czy ktoś zna miejsca w Wawie gdzie możnaby jeszcze coś urwać z tych cen :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak komp ma byc stabilny to PRZEDE WSZYSTKIM KUP ZASILKE JAKA NALEZY (pozniej mozesz zalowac)

na twoim miejscu nie szczedzilbym i kupil chociaz szefika 360W

co do dysku to popieram ze lepiej 80GB no chyba ze na kompie bedziesz mial tylko windowsa i 2 filmy (z czasem przyda sie to 80GB ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

barton 2500+ 370zl

asus kt600    320zl

pamieci        320zl

GF 440          180zl

80G sata      360zl

zasilacz        200zl

obudowa      100zl

lite-on          150zl

razem          2000 zl

To też niezły zestawik. Trzeba będzie dobrze pomyśleć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4 2.4 HT          - 730

Asus P4P800     - 500

512 DDR 400     - 320

GF4 MX440        - 189

Seagate 40GB    - 248

CDRW LG 52x    - 126

Obudowa           - 185

Karta moze byc słaba (brat wogóle nie gra), wiec na tym można zaoszczędzić. Mam ok 2000. Pytanie do was, czy można jeszcze coś z tych cen urwać, żeby sie w 2000 zmiescić?

Komp ma byc stabilny i wydajny (w grach nie musi). Dlatego wybrałem taki konfig. Komp ma być na Intelu. Tylko jeszcze czy ktoś zna miejsca w Wawie gdzie możnaby jeszcze coś urwać z tych cen :)

Komp ma być stabilyn i na Intelu

Dobry konfig wnin dysk na WD 40 JB (7200 rpm, 8mb Cache) Pare PLN więcej a szybkośc znacznie większa A to LG zamień na LiteOn-a. Nie Lubie tej firmy ale i tak chodzi lepiej niż LG i co najważniejsze mniej sie sypią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4 2.4 HT          - 730

Asus P4P800     - 500

512 DDR 400     - 320

GF4 MX440        - 189

Seagate 40GB    - 248

CDRW LG 52x    - 126

Obudowa           - 185

Dobry konfig wnin dysk na WD 40 JB (7200 rpm, 8mb Cache) Pare PLN więcej a szybkośc znacznie większa A to LG zamień na LiteOn-a. Nie Lubie tej firmy ale i tak chodzi lepiej niż LG i co najważniejsze mniej sie sypią

miales kiedys nagrywarke LG? jezeli nie to na ch** sie wypowiadasz? a co do sypania to jest [ciach!]o prawda, moze cd-romy lg miala kilowe ale nagrywarki sa tak samo dobre jak lite-ony albo i lepsze bo sa cichsze i maja tacki z lepszego materiału......a kieyds jeszcze byla wersja LG 32x10x40 z 8mb buforu i mozna bylo ja przefleszoawac na 40x12x40. Slyszalem lite-ona i jest glosny a takcka lata mu we wszystkie strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Tylko jeszcze czy ktoś zna miejsca w Wawie gdzie możnaby jeszcze coś urwać z tych cen :)

Te ceny to masz troche dziwne :lol: takie jakby.... hurtowe czy cus :D Jednak jak ta pamiec OEM, to moglbym pomoc z plyta i ramem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli do 2000 to albo tak jak w moim przypadku dobrze kręcący się Celeron, ale na dobrych podzespołach, albo jak radził Elpawlakos AMD Barton 2500+.

Ja brałbym Bartona i do tego modowalnego Radka 9500. Jeśli klient na razie nie gra, to przy tym sprzęcie może zmięknie i zacznie rypać, a przynajmniej oglądać filmy - ATI ma super wyjście TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to masz racje ale teraz 9500 są tylko z 64 mb... mozna zmodowac tego radka i bedzie bardziej wydajny, tylze ze nie zawsze sie to uda :/ ..

jak byly by jesteszcze raski 9500 128 ddr od sapphire to bym chyba sobie kupil... wczensiej mialem 9500 pro byl wspanialy do o/c i wydajnosc tez super... ale mysle ze to troche drogo dla ciebie... bo roznica miedzy gefroce 4 mx 440 a 9500 pro to duzo :) i w cenie i w wydajnosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P4 2.4 HT          - 730

Asus P4P800     - 500

512 DDR 400     - 320

GF4 MX440        - 189

Seagate 40GB    - 248

CDRW LG 52x    - 126

Obudowa           - 185

miales kiedys nagrywarke LG? jezeli nie to na ch** sie wypowiadasz? a co do sypania to jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> prawda, moze cd-romy lg miala kilowe ale nagrywarki sa tak samo dobre jak lite-ony albo i lepsze bo sa cichsze i maja tacki z lepszego materiału......a kieyds jeszcze byla wersja LG 32x10x40 z 8mb buforu i mozna bylo ja przefleszoawac na 40x12x40. Slyszalem lite-ona i jest glosny a takcka lata mu we wszystkie strony.

Miałęm LG 8x potem 24x potem 32x potem 52x32x52x

Z czego do muzyki spisywałą mi sie tylko 24x To jest badziewie.

Por. Liteon 48x był lepszy. Choć kiedyś nie wiem dlaczego wystrzegałęm sie lite-onów Co do tacek to są stabilne dosyc.

Pozatym nawet 24x robilo sie na 32x i nie pamietam czy nie na 40x.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi