Sysak Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Chcę kupić Bartona M 2500 Co powiecie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33226624 Czy to dobra seria i czy nie ma tu zadnej ściemy poza tym screenem z wynikami krecenia i temperaturą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 patrząc po numerkach to 0408 rpmw lepsiejszy - chyba z tą serią powróciły te lepsiejsze bartonki ja np mam takiego i jak narazie chodzi mi na 200x13=2600@ok 1,8v(1,825 w biosie ustawione - jakw wiadomo abity potrafią zaniżać nawet o 0,05v)- i tyle mnie satysfakcjonuje, co nieznaczy ze go wyżej nie spróbuje pogonic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Chcę kupić Bartona M 2500 Co powiecie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33226624 Czy to dobra seria i czy nie ma tu zadnej ściemy poza tym screenem z wynikami krecenia i temperaturą? Tak się składa, że właśnie w ostatnich kilku stronach piszą ludzie o procach od miodka... [szukanie] nie boli :lol: Poczytaj, a dowiesz się wszystkiego... PS. [także było n razy] w mobilach seria nie odgrywa już takiego znaczenia, trzeba mieć po prostu szczęście, procki są z 2004 więc (przeważnie) gorzej się kręcą od tych z 2003 roku... (1,825 w biosie ustawione - jakw wiadomo abity potrafią zaniżać nawet o 0,05v) To nic ;) potrafią nawet o 0.1V -> np. u mnie przy vcore 2.2V w biosie procek dostaje tylko 2.1V (miernik) I to wina płyty nie zasiłki-> zmodowany rail 12+ (przy vcore 1.95V-> stress 12.16V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 dokładnie, nieraz seria moze zapowiadaćsuper oc a w praktuce jest cienko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srokus Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Ostatnio kupilem tego bartka od miodka ale za podkrecanie sie wezme dopiero jak bede mial czym przykleic radiatory do mosfetow bo nie chce ryzykowac zaplonu ;) Mam nadzieje ze trafilem na dobry egzemplarz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mckolt Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Zmieniłem na ten drugi model. :D Procek nie do poznania :D :D . Na ustawieniach (230x10) wczesnijszy mi pracowal na minimum 1.75v i czasem i tak mial zwiechy dopiero na 1.80v dobrze chodzil. Zalozylem drugiego obnizam volty 1,75 1,5 .... i na full stabilnie przy takich ustawieniach az do 1,45v !!!!! zero zwiech dopiero przy 1,425 zwiecha w polowie 3d marka Full wypas. Narazie nie kręciłem wiecej :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 3d mark moze chodzić a prime sie wywalić po minucie pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Cze jakich firm pamięci dobrze będę współpracować z tym Athlonem i Abitem NF7-SL ?? Bo coś słyszałem że nie wszystkie dobrze działają i są jakieś problemy. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mckolt Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 wiem ale w porównaniu do poprzednego to jest duza różnica :) . Prima zaraz zapuszcze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 ludzie pomocy. Mam tego megahit'a ale jak stawiam go na 210*11 = ~2300 przy 1,7 to sie mi komp resetuje. Myślałem że to wina ze strony pamięci i podniosłem jej napięcie(z 2,6 na 2,7). Ale nic to nie dało. Mam też bios z podpisu na Abicie. Co mam począć? Sam rozwiązałem swój problem. L 12 Mod i wszytsko jasne. ah28 "mostek" ah30 dało mi możliwość FSB 220 Mhz. :twisted: Jak na razie. Co za mega hit :wink: http://magnet.sytes.net/~david_69/1.JPG (* Zmieniłem obrazek na linka, bo wg regulaminu to niedozwolone :) *) Nie jestem specem w sprawach biosu od -= by Merlin =- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rek_x Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 A co sadzicie o procach tego kolesia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33045038 ma ich troche ale warto czy lepiej od miodka :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 od kskiby kupowałem płytę i proca i bardzo jestem zadowolony!! bardzo szybka dostawa!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 A co sadzicie o procach tego kolesia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33045038 ma ich troche ale warto czy lepiej od miodka :?: troche dla ciebie pogrzebałem i powiem że seria: IQYHA 0408 idzie mniej więcej tak 2500 MHz at 1.88 volt i podobnie także możesz brać ALe nie poniosę odpowiedzialności za .... wiesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rek_x Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Dzięki stary, a co do odpowiedzialności to biore na siebie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 zastanawiam sie czy kupic tego mobile 2500+ i kręcic go na 2.7ghz czy kupic a64 2800+ lub 3000+ co radzicie?? no a64 tez bym sobie podkręcił mysle do 2.4ghz/2.5ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Oczywiście, że A64... przepustowość pamięci idzie ogromnie do góry i takie 2.4GHz na A64 niestety miażdży moje 2.7GHz na Bartku ;) Najlepiej widać to w ORBach... ;) W 3d03 gdzie w GT1 liczy się proc... gościu ma 20MHz więcj gpu i prawie 200MHz mniej ramsy i ma tylko 1fps mniej... -> on A64 2.4Ghz, ja bartek 2.7GHz Pozatym zobacz do Rankingu SuperPI.. PS. Offtopic... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 @świeder: co ci pozwoliło na FSB 240 ?? U mnie dopiero L12 Mod (ah28 mostek ah30) dał możliwość FSB 220 lecz nie wyżej. Prawdopodnie zrobie następną "część" (ah32 mostek ah31). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Głownie pamięci ;) Potem dochodzi w miare sprawna mobo z dobrym biosem No i cała mobo chłodzona... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 no a co powiecie na XP2500+ Low Power - 11x166MHz, 1.5V, 85 stopni, odblokownany mnoznik? cos takiego: http://world.altavista.com/babelfish/trurl...0.html&lp=ja_en Ciekawe prawda? Wlasnie takimi dzisiaj sie bawilem (seria AQYHA0408WPMW) i sa swietne - 1.4-1.45V 2200MHz. poprzednio byl inny tydzien i bylo znacznie gorzej - 1.55-1.6V. P.S. w dziale gielda widzialem takie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 ja widziałem 2400+ na rdzeniu bartona i zwykłe bartki ostantio z oblokowanymi mnoznikami sie zdazyły amd teraz magazyny oprózna ze swoimi dziwactwami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Tak to jest jak AMD ma tajemne laboratoria i teraz na rynek wypuszczają jakieś mutanty z monster garage :lol: Ja czekam na Bartka 3.5GHz, który chodzi bez chłodzenia i jest zasilany z gniazdka :D :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4lyq3 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 moze mi ktos rzucic linka z opisami modów ah 28 mostek ah 30 itd z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 moge zamienic procka na AXMA 2500 FKT4C AQYHA 0409 RPMV T846115B40717 - ponoc te ostatnie cyferki oznaczaja bath zgadza sie?? i im mniejszy tym lepiej tak?? czyli 0717 powinno byc super?? ja to mniej wiecej bedzie sie krecic?? na 2500-2600 pojdzie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 moze mi ktos rzucic linka z opisami modów ah 28 mostek ah 30 itd z góry dzieki Tu jest po polsku: http://www.oc-serwis.pl/articles//71.html?...ed8a7a72bb72369 W angielskim: http://www.geocities.com/trats102002/nf7sFsbsense.html A pozatym jest Tpoic o NF7-S tam znajdziesz wszystko: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=81124[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Dobra, Miodek nie Miodek, w tym momencie prawie wszyscy na Allegro szczycą się serią IQYHA 0408RPMW - fakt jest taki, że i tak wszystko zależy od sztuki, co zobaczyłem po postach powyżej (albo raczej utwierdziłem się w mojej teorii, że reguły po prostu nie ma). A jeżeli chodzi o batche i miejsce z którego został wycięty procek z matrycy krzemowej, to już w ogóle nie można na tym polegać. W tym momencie jestem w Niemczech i nie mam okazji osobiście sprawdzić mojego mobila - kolega sprowadził z USA w sumie cztery, wszystkie z w/w serii jak się okazało po fakcie. Dwa z nich, w tym mój "zaoczny" ;), sprawują sie następująco (ma się dobrych znajomych, sprawdzą, wykręcą, zadbają - im chciałbym podziękować :)) : 1) kija - 10.5x240 (2520Mhz) 1.725v (wg kija jego płyta tj. Soltek zaniża o 0.1v, sprawdzał miernikiem, więc w praktyce będzie to 1.625v) 2) mój (testowany przez suchyy'ego) - 12.5x208 (2600Mhz) 1.775v na shitowym mobo Jeżeli ktoś chce dowodów, to zapraszam do tego wątku od tej strony (nie będę chłopakom moderował postów i wklejał tutaj, wolę podać linka, choć to czasem nie jest mile widziane - I mean linkowanie do innych forum ;)) : http://www.pcprojekt.pl/forum/viewtopic.ph...er=asc&start=18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 @świeder: co ci pozwoliło na FSB 240 ?? U mnie dopiero L12 Mod (ah28 mostek ah30) dał możliwość FSB 220 lecz nie wyżej. Prawdopodnie zrobie następną "część" (ah32 mostek ah31). Nie mam zwyczaju pisania postów jeden pod drugim, ale sprawa jest pilna - nie wiem, czy to coś sknoci, ale na pewno nie pomoże : http://www.geocities.com/trats102002/nf7sFsbsense.html i małym druczkiem w sprawie mobili napisano : "The 1st and 3rd L12 bridges on the mobile CPU are closed and opened to give low (grounded, logic level 0) and high (logic level 1) signals by default. Based on the front-side bus truth table (p.75, AMD 26237.pdf data sheet, rev. C, May 2003), the bus frequency for the XP-M is technically reserved. The combination of a closed (grounded) 1st L12 plus the ah30-ah28 (ground) mod would produce low signals on the XP-M L12s, similar to a 200fsb CPU where the 1st and 3rd L12s are closed by default. Unlike a 133fsb CPU which has opened 1st and 3rd L12s, the same ah30-ah28 connection would force 166fsb L12 from 133fsb." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 no tak ale jakoś nie mam czasu przysiąść i to przetłumaczyć także .... może za jakiś czas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poocek_11 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 to jest 1500 post w tym temacie :D PS: :) sorry chłopaki że zaśmiecam ale musiałem to napisać :D nie zbluzgajcie mnie za bardzo :D PS2: :D Niedawno przyszedł mobilek od miodka ale jeszcze nie miałem go jak przetestować (bo nie mam na czym) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Tak sobie myślę, że mój procek kiedyś przeniosę do laptopa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 wróci na woje prawowite miejsce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...