David_69 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Jaki laminat lepszy zielony czy brązowy ? Moim zdaniem, laminat znaczenia nie ma. Zielony to MObil z odblokowanym MULTIPREM (czyt. mnżnikiem) a brązowy z zablokowanym. Czyli typowy Barton. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 To nie ma znaczenia... są zielone zablokowane... brązowe odblokowane... laminat nie ma najmniejszego znaczenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 O to sory, mogłem sie pomlić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witam,mam mobile'a od Miodka już jakiś czas i jak zaczynam cokolwiek podkręcać to wywala mnie z gier (ogólnie pod obciążeniem).Ustawiam 11x200 na 1,65V, 11,5x200 na 1,775V i 12x200 na 185V i wszystko mnie wywala.Ktoś wie co może być przyczyną? Na pewno to nie system.Czy wywalanie ze wszystkich gier może być spowodowane uszkodzonym procesorem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Sprawdź stabilność systemu programem Prime95, oczywiście po podkręceniu. Może z pamiątkami jesst coś nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Prime95 chodzi jak burza,żadnych problemów.Pamięci były testowane na innym kompie na Epoxie 8RDA3i i chodziły pięknie.Nie wiem co to może być... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullgoth Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Prime95 chodzi jak burza,żadnych problemów.Pamięci były testowane na innym kompie na Epoxie 8RDA3i i chodziły pięknie.Nie wiem co to może być...Mam to samo. Kilka dni temu chwalilem sie ze procek idzie 10x225 przy 1,65V i rzeczywiscie chodzil stabilnie. Ale bylem na wymianie grafiki i jak wsadzilem GF FX5900XT to sie zaczelo wszystko sypac. Najpierw musialem zejsc z taktowaniem oraz podciagnac napiecie. Potem musialem zjechac z FSB. Aby pracowac stabilnie musialem go ustawic 11x200 przy 1,65V. Prime chodzil wyzej i 6 godzin non-stop i nic, a wystarczylo wlaczyc gre i zwiecha albo reset. Wniosek jest jeden: cos z zasilaniem albo karta miesza. W sumie troche wiecej ta karta ciagnie niz GF2 MX400 na ktorej testowalem poprzednie ustawienie :lol: W sumie to sie dziwie bo mam Chieftec'a 420W, ale on ma wyjatkowo slabe 12V bo tylko 18A. Juz sam nie wiem co mam o tym myslec... A z tego co widze to tez masz Chiefteca. Ale to troche dziwne aby takie zasilki nie wyrabialy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disystem Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witam. Wstyd się przyznać, ale zupełnie sobie nie radzę z tym prockiem:( Przykładowo ustawiam: 10*200 napięcie 1,5v wstaje, ładuje się XP-ek i się przy samym logowaniu restartuje... Zmniejszam, zwiększam napięcie i: - jak daje mniejsze to wywala bios checksum error i szuka na dyskietce a: - jak daje większe to sie po prostu komp wyłącza. Help!!! Pozdrawiam wszystkich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 hehe sorry moze nie w temacie ale sie pochwale co u mojej laski zrobiłem z tym prockiem :D wiec barton 2500+ (chyba mobile) na płycie epoxa (nforce 2 400) wycisnołem na napieciu 1,6v całem 2500MHz :D tak sobie włączyłem :D i (to dla jej brata) sie bardzo ucieszył :) ale teraz to śmiga :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Pageup czy to 2500 mhz jest stabilne. jeśli tak to chcę być takim szczęśliwcem jak ty!! :) Widzę, że inni mają przeboje z prociem. Mój też nie jest najlepszy max stabilne to 210x11 a postuje nawet przy 2520 MHz. Pozdrawiam wszystkich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Mój też zbyt posłuszny nie jest, ale mnie prawdopodobnie trzymają pamięci. I problemy reszty to też pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Poprostu teraz, jak się kupuje mobila i bierze w ciemno to i tak nie można liczyć na duże OC... coraz gorsze te mobile... Jedyna słuzna droga to selekcja... albo fuks :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Pageup czy to 2500 mhz jest stabilne. jeśli tak to chcę być takim szczęśliwcem jak ty!! :) Widzę, że inni mają przeboje z prociem. Mój też nie jest najlepszy max stabilne to 210x11 a postuje nawet przy 2520 MHz. Pozdrawiam wszystkich.jest perfekcykjnie stabilny :D ale timingi mam cieniutki bo cl 2,5 i resta tam ciut przestawiona ale nie pamietam na ile ;) a magistrala jest na 200 i nie próbowałem więcej :) więc kto wie może i poszło by wyżej ... ale nie próbuje bo to nie mój komputer (właściciel i tak nie mógł uwieżyc! :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 A masz może jakieś perfekcyjne screeny perfekcyjnej stabilności :> Jak z SuperPI, 3d01, primem... A jesli procek tak chodzi realnie to na fakcie perfecto egzemplarz... na moim robie 2.7GHz, a idzie 220x11 na 1.6V... czyli twój jeszcze lepiej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Pytanie : Czy zasilacz Szefa 420w poradzi sobie z moim komputerem ? bo nie bardzo to widze tylko plyta bedzie abit nf7-sl2 przeloze w weekend bo jest na kompie zonki :) Tylko czy ten zasilacz sobie da rade ? Dla przypomnienia R9800pro@XT+ZM80D+2xwent. procek Mobil 2400stabilne z zalmanem 7000ALCU i 2x512Kingstona 400@cl.25 jeden naped DVDRW i dwa dyski 80GB i 120GB. Zasilacze spadly to cen w moim zasiegu Szef 420w okolo 250zl. ----------------------------------- Wyrwalo mi sie sorry to nie ten temat ale dzieki za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 To nie ten Topic... ale Chief powinien sobie poradzić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 no wiec dowodów nie mam bo to u kumpla a on neta nie ma ale jednak na te 2500 juz wywali cos czasem gdzies :/ ale na 1,75v smiga jak marzenie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 z tego co widze! procki od miodka nie kerca sie najlpiej! wiec nie wiem czy kupie od niego! hmm moze zawsze trafiali na zly egzemplarz! sam teraz nie wiem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 na poprzedniej stronie zapodalem, "kilka" modeli wiec według tego szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlOsZ4Rd Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 ja kupilem od miodka i nienarzekam ,na poczatek ustawilem to co w podpisie mam i narazie w zupelnosci mi wystarcza .laminat zieloni a seria to iqyha 0408 rpmw batch 898 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 http://allegro.pl/show_item.php?item=35261659 a o tym o sadzicie, czy to rzezywiscie najlepsza seria tych prockow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 ja mam od tego goscia procek i szczerze polecam (2600mhz na 1.8V) dostawa w 24h SUPER!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Seria teraz nie ma znaczenia... Albo masz fuksa, albo kupujesz z selekcji... Blue-> może tylko tak trafiłeś... inni nie muszą mieć takiego szczęścia... ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Qfa mialem napisanego calego dlugiego posta i poszedl wpizdu bo strona nie moze obsluzyc tylu polaczen... W kazdym razie mam nf7s 2.0 i mobilka od wczoraj, plytka nie daje mi dac wiekszego niz 1.6 napiecia - nie wstaje, chlodzenie mam wydajne, cala plytka oblozona odpowiednio, prime przy 12x5 x 175 - 52 stopnie max Na dniach dostane vitesty 500mhz zobaczymy jak bedize przy wiekszych fsb. Max co mi wstalo to 14x185 ale dzialalo z 15sek :D Zasilka trzyma napiecia, to nie jej wina. Nie wiem czemu nie moge dac wiekszego napiecia kurde... A chcialbym bo z pewnoscia poszedlby sporo wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 przy 12x5 to i tak masz szczescie ze mozesz isc w gore z mnoznikiem, u mnie powyzej 11 komp nie wyrabia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 @ najwiekszy o co chodzi z tą ruską stroną? mi sie nie otwiera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Witajcie wszyscy :) Wybaczcie że mogę pomylić wystawianie postów, ale jeszcze nie korzystałem z tego forum. Mam problem z kompem jak w podpisie. Po prostu nie chce mi się kręcić powyżej 2530 (11,5x220). Nie powinien to być problem pamiątek, bo stabilnie (w miarę - przechodzi testy) chodzą na 245Mhz w Dualu. Testowałem wszystkie ustawienia jeśli chodzi o napięcia (Vdd 2,0, Vdimm 2,9, Vcore 2,05), różne timingi. Obecnie chodzi bardzo stabilnie 11x225 (Vcore 1,875, Vdd 1,8, Vdimm Auto, 3,3,3,5) i więcej i tak nie potrzeba, ale chcę sprawdzić ile może jeszcze pójść. Procek AQYHA 1,65v - może to on nie wydala, ale kiedyś zapostował 2700 i oczywiście zwisł w biosie ale na Igloo 2470, a teraz na pentagram 80 CU nie chce. Temperatura przy bootowaniu ok. 45 st. W stresie Prime95 (11x225) do 55 st. Temparetura systemu poniżej 30 st. O co może chodzić? Jeszcze mnie jedna rzecz zastanawia - mam tego Epox'a z teoretycznie gorszym zasilaniem (mniej tranzystorów) czy może to wina płyty, czy procka? Proszę o jakieś opinie na ten temat szczególnie w połączeniu z tą płytą Edit... Te 245 to na biosie by Merlin - thx co nie zmienia faktu iż 10,5x240 już nie idzie. Myślę o podmianie płyty na inną, ale wolałbym mieć pewność, że to wina płyty a nie procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 mobilki nie zawsze chcą chodzić na wysokim fsb. wynika to z faktu, że startujemy od 133. ciesz się że tak fajnie ci się kręci, bo mój idzie max 210x11 na 1,750. na wyższych fsb i mnożnikach jest lipa, nawet jeżeli vcore zwiększam do 1,850 EDIT: ja bym tak nie ufał napięciom podawanym przez różne programy. do sprawdzenia napięć służy miernik. porównaj odczyty z miernika z tymi z programów to zobaczysz różnicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 wiem że lepsze jest wrogiem dobrego i nie chcę przekombinować, ale pozostaje niedosyt ;( poza tym to moje napięcie jest dość wysokie - 11x220 jest takie samo - no i moje płytka jest młodziutka więc mogę ją jeszcze podmienić na coś innego, czy warto? (napięcie na procku waha się o 0,012v (Idle) a o 0,020 (Prime)) i oczywiście wszystkie programiki - nawet info w biosie pokazuje poniżej tego 1,875 - w okolicach 1,808 do 1,820 (pod obciążeniem Prime95 nawet 1,792) Edit... w poprzednim poście troszkę niespójnie napisałem - wczoraj troszkę sprawdzałem sprzęt i na biosie by Merlin poleciał 10x245 - pracowałem w windzie, robiłem testy bez problemów (Vdd 1,8, Vcore 1875, Vdimm Auto, ni pamiętam timingów, ale chyba najgorsze jakie były) ale już nic wyżej (ni FSB, ni możnikiem, przy jakichkolwiek napięciach - procek do 2,05 - wyżej już nie mam zamiaru, choć temp w normie bo w pokoju zimno i dodatkowo wentylator pokojowy przy budzie :lol: ) - jeszcze dziś poprubuje ale zastanawia mnie czy to nie problem zasilania na płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Prime95 chodzi jak burza,żadnych problemów.Pamięci były testowane na innym kompie na Epoxie 8RDA3i i chodziły pięknie.Nie wiem co to może być...Mam to samo. Kilka dni temu chwalilem sie ze procek idzie 10x225 przy 1,65V i rzeczywiscie chodzil stabilnie. Ale bylem na wymianie grafiki i jak wsadzilem GF FX5900XT to sie zaczelo wszystko sypac. Najpierw musialem zejsc z taktowaniem oraz podciagnac napiecie. Potem musialem zjechac z FSB. Aby pracowac stabilnie musialem go ustawic 11x200 przy 1,65V. Prime chodzil wyzej i 6 godzin non-stop i nic, a wystarczylo wlaczyc gre i zwiecha albo reset. Wniosek jest jeden: cos z zasilaniem albo karta miesza. W sumie troche wiecej ta karta ciagnie niz GF2 MX400 na ktorej testowalem poprzednie ustawienie :lol: W sumie to sie dziwie bo mam Chieftec'a 420W, ale on ma wyjatkowo slabe 12V bo tylko 18A. Juz sam nie wiem co mam o tym myslec... A z tego co widze to tez masz Chiefteca. Ale to troche dziwne aby takie zasilki nie wyrabialy. No ja nie przypuszczam żeby to był zasilacz raczej,ale już prawie pół kompa wymieniłem i to samo jest.A nie mam od kogo pożyczyć mocniejszej zasiłki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...