andriej18 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Witam, doradzcie mi ktorego mobile ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>: 1. http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=40640483 2. http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=40666133 Roznica 15 zl... z czego ten tanszy jest malo szczegolowo opisany... Z gory dzienki, pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaWCi0 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Pisalem do tego goscia z Wroclawia (link 1) w sprawie tygodnia podukcji (serii) oferowanych mobilow a takze pytalem o batche, ale minely juz 2 dni i nie otrzymalem odpowiedzi. Do tego drugiego goscia (link 2) z kolei pisalem w sprawie batchy. Na nastepny dzien odpisal ze uaktualnił juz opis aukcji - i faktycznie, pojawil sie przedzial numerkow na aukcji. Ten sam facet ma takze jeszcze jedna aukcje z IQYHA 0408, na ktorej sprzedaje procki 10 zl taniej: http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=40987773 W zwiazku z tym od razu pisalem drugiego maila z pytaniem o numerki na powyzszej aukcji. Za pierwszym razem nie dostalem odpowiedzi, gdy zapytalem ponownie, to odpisal: "na tej aukcji batche z przedziału 0800 do 0890". Wiec postanowilem kupic procka, ale jeszcze chcialem sie upewnic jakie koszta za pobranie mi zaśpiewa... znowu brak odpowiedzi... Nie wiem, albo koleś jedzie na modemie, albo dopiero co drugi dzień siada do kompa (sprawdza poczte). Kontakt FATALNY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriej18 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 OK, dzienki Jak dostaniesz odp to daj mi znac... i napisz ktorego kupujesz :-) (ten z wroclawia chyba jednak odpada) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaWCi0 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Oczywiscie dam znac. Ten z wroclawa nie ma nawet podanego tygodnia produkcji, a zakladajac ze jest to jakis 0431, to pewnie nie pociągnie wiecej jak 2400 mhz :| za tą cene nie warto.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kay22 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam pewien dylemat: posiadam Bartona 2500+ do tego MSI K7N2 Delta - ILSR Czy opłaca się wymieniać go na Bartona Mobilnego??? Nie chodzi o kase lecz o podkręcanie,czy jest w stanie pracować szybciej??? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radel6 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam pytanie , jezeli moje mobo nie obsluguje zmiany mnoznika to czy bede mogl zrobic drut moda wg bartona z tad http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...d_pinmod_d.html ?? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimny1 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam pewien dylemat: posiadam Bartona 2500+ do tego MSI K7N2 Delta - ILSR Czy opłaca się wymieniać go na Bartona Mobilnego??? Nie chodzi o kase lecz o podkręcanie,czy jest w stanie pracować szybciej??? unsure.gif moi zdaniem zbytnio dużego sensu nie ma juz lepiej się przesiąśc na A64, ale chociarz jez eli masz troche kasy na zbyciu na chłodzeni i proca to czumu nie........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[PEDRO] Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Z tymi dowodami to też różnie bywa <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kay22 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 moi zdaniem zbytnio dużego sensu nie ma juz lepiej się przesiąśc na A64, ale chociarz jez eli masz troche kasy na zbyciu na chłodzeni i proca to czumu nie........ 1251608[/snapback] mam juz chlodzenie SI-97, a proca i tak musze kupic bo kolezanka chce i sie zastananwiam czy jej nie dac mojego a sobie wziac Mobila??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radel6 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 mam pytanie , jezeli moje mobo nie obsluguje zmiany mnoznika to czy bede mogl zrobic drut moda wg bartona z tad http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...d_pinmod_d.html ?? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) A propos kłótni o drutowanie z poprzedniej strony : 1) Znam ok. 10 osób z Abitami NF7, którym mobil nie pozwolił na FSB powyżej 220 bez drut-moda L12 na FSB200 (reszta ok, po drutowaniu poszło jak z płatka). 2) Sprawy się zmieniły, odkąd ludzie coraz częściej (no, praktycznie wszyscy ;)) korzystają z modowanych biosów z softowym L12 co napisałem jasno w swojej wypowiedzi : Jeżeli jednak używasz jak widzę zmodowanych biosów, to doczytaj dokładnie, czy nie mają soft L12 - wówczas nie ma sensu drutować. A stabilne FSB250 na NF7 z mobilem o domyślnym FSB133 i bez L12 (biosowego lub normalnego druta) nie jest możliwe ze względu na chipset - bios ustawia zbyt agresywne timingi dla chipsetu (jak dla FSB133) i w pewnym momencie nForce2 nie wyrabia. Koniec, kropeczka. Zdania nie zmienię. . Edytowane 2 Lutego 2005 przez MietmaN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Cze Mozecie jakis bios polecic do mojej mobo ? Bo podkrecanie konczy cie na 2000MHz i [gluteus maximus]. Poza tym chce zmienic proca i tez trafilem na tego goscia z Allegro a ze wszyscy tak pieja na te mobilesy to mysle ze kupie. Mam nadzieje ze taki 2500+ wystarczy bo nie chcialbym za pol roku zmieniac. Nie zalezy mi na jakims super wyniku ale zeby dalo sie go przyzwoicie podkrecic. Bo tego co mam to jest tragedia a wybieralem z serii ktora sie podkreca dobrze. I teraz nie wiem czy cos zle robie, czy pamiec do [gluteus maximus] czy co. Bios mam jakis taki juz lecivy, chyba ten nf7d23.exe bo nie pamietam teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Widzisz, trudno będzie, bo tematyka biosów do NF7 (miałem jednego przez jakieś 2 miechy i przez pierwsze 2 tygodnie bawiłem się biosami, na szczęście bez wpadki) nadaje się do stworzenia osobnego działu ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=92493 nie sugeruj się wynikami, bo wiele biosów (D27) dodano później - wiele osób chwali sobie D27 Tratsa. Starszy wątek : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=54262 ale ostatnie strony warto przejrzeć ;) PS. Na różnych NF7 różnie się sprawują - musisz dobrać indywidualnie do swojego mobo (już taki ten Abit ;)) Edytowane 2 Lutego 2005 przez MietmaN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaWCi0 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Dzisiaj rano uzyskalem odpowiedz na temat wysylki z tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40666133 1. Za pobraniem: - 15 zł nieubezpieczona - facet bardzo wyraznie zaznacza ze to tylko na wlasna odpowiedzialnosc, bo w czasie jego kariery allegrowicza juz 5 przesylek zginelo / zostalo zniszczonych. - 21zł ubezpieczona + priorytet 2. Przy przedplacie na konto: - 5 zł nieubezpieczona - takze na wlasna odpowiedzialnosc - 11 zł ubezpieczona z priorytetem Ewentualnie jeszcze kurier, ale to odpowiednio 35 i 22zł. Moim zdaniem ceny z kosmosu za to pobranie. Nie wiem co robic - brac ubezpieczoną? A moze wezme tego tanszego o 10 zł mobila i zaoszczedze na przesylke... ale tamten ma skolei batch o 400 wyższy :? Edytowane 2 Lutego 2005 przez PaWCi0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radel6 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) siemka , moglby mi ktos odpowiedziec na moje pytanie z przed kilku postow , wlasnie doszla do mnie przesylka z bartonem mobilem 2500 (od tego goscia z wroclawia - zdaje mi sie ze dobra seria 1.45V (czasem mozna spotkac 1.65) , i wytrzymuje temp. do 100* - najlepiej z mobili , w sumie normalny dobry mobile , a co do bathy , to zobaczy sie w praktyce jak chodzi) i nie wiem czy drut mody na mnoznik beda dzialaly te samo co w bartonie , a nie mam w biosie opcji zmiany mnoznika. Edytowane 2 Lutego 2005 przez radel6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Widzisz, trudno będzie, bo tematyka biosów do NF7 (miałem jednego przez jakieś 2 miechy i przez pierwsze 2 tygodnie bawiłem się biosami, na szczęście bez wpadki) nadaje się do stworzenia osobnego działu ;) 1251845[/snapback] Wgralem w nocy D27, dalem 10x215 i z 1.6V na 1.75V i mi GPU w windzie zglupialo od razu. Potem poszedlem spac. Wiec chyba wiecej jak 2000MHz nie wycisne na tym. Czas na mobile Tylko czy przesiadka z 2000+@2000MHz ma sens na Mobile 2500+ nawet jakby sie dal podkrecic na 3200+ tak jak pisze ten gosc w allegro (ile to jest MHz ?) Chodzi mi o wzrost wydajnosci. Chcialbym zmienic na cos co wytrzyma rok czy poltora. Mam dobra karte grafiki i wszystko chodzi OK ale widac ze przydalo by sie te pare MHz na procu wiecej. Myslalem o jakims Bartonie 2800+ lub cos kolo 3000+ bo takie tam jeszcze mozna kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Wgralem w nocy D27, dalem 10x215 i z 1.6V na 1.75V i mi GPU w windzie zglupialo od razu. Potem poszedlem spac. Wiec chyba wiecej jak 2000MHz nie wycisne na tym. Czas na mobile To jeszcze zależy, jakie timingi ustawiłeś dla pamięci, bo z Twinmosami to naprawdę różnie bywa oraz, co również istotne, czy wgrałeś D27 oryginalny czy zmodowany z L12 modem - dla T-Bred FSB133 przydaje się tak samo jak dla mobili. Tylko czy przesiadka z 2000+@2000MHz ma sens na Mobile 2500+ nawet jakby sie dal podkrecic na 3200+ tak jak pisze ten gosc w allegro (ile to jest MHz ?) Chodzi mi o wzrost wydajnosci. Chcialbym zmienic na cos co wytrzyma rok czy poltora. Mam dobra karte grafiki i wszystko chodzi OK ale widac ze przydalo by sie te pare MHz na procu wiecej. Myslalem o jakims Bartonie 2800+ lub cos kolo 3000+ bo takie tam jeszcze mozna kupic. 1252264[/snapback] 3200+ dla jądra Barton to raptem 2200Mhz (już taki PR dziwny, moim zdaniem przesadzony). Każdy mobile, jeszcze innego nie spotkałem, daje się pokręcić na 11x200 (tudzież 10.5x210 / 10x220), z regóły również na 2.4GHz, chyba że masz wyjątkowego pecha. Jednak przy twoim procku moim zdaniem wymiana się nie opłaca, bo za żadne skarby świata nie zapewni ci przyrostu wydajności aż tak dużego, żebyś mógł trzymać się platformy socket A przez kolejne 1.5 roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriej18 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 PaWCi0: Ja chyba wezme tego drozszego z ubezpieczeniem... i tak skladam calego kompa wiec te 20zl przy 2000 jak starszy placi nie robi mi roznicy :) Dzienki i za info i pomyslnego zakupu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimny1 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) witam chce wam pzredstawic co narazie osiągnołem wspólnie z mooim mobilkiem :D http://republika.pl/zimny/2.JPG wynik jest całekiem niezły jedyną rzeczą która mnie ogranicza to ram............ jak zapodam wyżej to kicha :? timingi musze bardzo w góre ciągnąc i to nie zawsze pomaga :? jak dopadne nowe pamieci to wtedy jeszcze z nim powalcze aaaa zapomniał bym wynik osiągnołem na biosie tratsa d27_619R2 pozdrawiam zimny Edytowane 3 Lutego 2005 przez zimny1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 witam chce wam pzredstawic co narazie osiągnołem wspólnie z mooim mobilkiem :D 1255103[/snapback] Pięknie - u mnie to absolutny max. dla procka, a i tak nie do końca stabilny ;) :) Mobo bez znaczenia (miałem wcześniej NF7), na Epoxie nawet napięcia lepiej 3ma, ale albo kończy się mój procek albo nadal pozostaje otwarta kwestia chłodzenia (skoro nie SI-97, to tylko kibel wchodzi w rachubę ;)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Hej! 1. Czy pentagram Q-80AlCu wystarczy do schłodzenia Mobile@3200+ ? 2. Czy ABIT AN7 wykryjo go jako athlon xp czy jako unknow CPU ? 3. Macie jakies info kiedy miodkowi skoncza sie te procki? Narazie nie mam kasy ale moze jak uzbieram to wezme od niego.. Jednak nei wiem jak dlugo on bedzie jeszcze wystawial te mobilki na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimny1 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 @MietmaN Pięknie - u mnie to absolutny max. dla procka, a i tak nie do końca stabilny icon_wink2.gif icon_smile3.gif Mobo bez znaczenia (miałem wcześniej NF7), na Epoxie nawet napięcia lepiej 3ma, ale albo kończy się mój procek albo nadal pozostaje otwarta kwestia chłodzenia (skoro nie SI-97, to tylko kibel wchodzi w rachubę icon_wink2.gif). kibel to dobra rzecz :D ja sam mam złozony za nawet małe pieniadze i nie narzekam , moim zdaniem opłacało by ci się coś takiego zrobić , ja w każdym badz razie na to nie anrzekam :) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastema Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Hej! 1. Czy pentagram Q-80AlCu wystarczy do schłodzenia Mobile@3200+ ? 2. Czy ABIT AN7 wykryjo go jako athlon xp czy jako unknow CPU ? 3. Macie jakies info kiedy miodkowi skoncza sie te procki? Narazie nie mam kasy ale moze jak uzbieram to wezme od niego.. Jednak nei wiem jak dlugo on bedzie jeszcze wystawial te mobilki na allegro. 1255394[/snapback] Hej:) 1 Mam Pentagrama 80Cu-Mobil działa jako 11*200 i nie mam problemu z chłodzeniem,z tego co wyczytałem model AlCu też świetnie daje sobie radę z tym prockiem-bo to "coś" mało ciepłą wydziela-chyba,że bardzo podkręcisz. 2 Zadna płyta desktopowa(a może się myle;)mając wgrany standardowy bios,nie rozpozna Athlona XP M(mój Abit NF7 nie rozpoznaje:)-procesor będzie jako unknow...trza zmienić bios,lub stosować inne sztuczki o których już tu pisano:> 3 Nie wiem:)zapytaj miodka na allegro:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 a mój kolego to ma...wiesz co takie bajki to nie tu...jakbyś miał DFI to 250 FSB uwieżyłbym ale na NF7...bez screena nie uwieże i tyle... 1249824[/snapback] zerknij tu 264 a na codzien jade na 259 wiec nie opowiadaj bajek ze trzeba miec DFi zeby osiagnac 250 B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) Słuchajcie brać tego procka do płyty Abit NF7-SL: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40640483 potrzebuję szybko odpowiedź, bo w niedziela/pon będę we Wrocku a do zakończenia akucji 5 dni. sorry jak nie w tym topicu, ale potrzebuję szybko się utwierdzić w tym przekonaniu :] Edytowane 4 Lutego 2005 przez kalabanga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Gość nie podał tygodnia produkcji więc trudno nam coś ocenić. Jeśli to ma być 0408 to pewnie będzie świetnie, jeśli 0414 to porażka, 0431 (teraz takiego mam) średnio ale może być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 a może z tu ?? http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=40987773 zamawiał może ktoś z tego źródła już ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 zerknij tu 264 a na codzien jade na 259 wiec nie opowiadaj bajek ze trzeba miec DFi zeby osiagnac 250 B) 1256008[/snapback] zrob 3DMarka na tym 264 to bedzie juz super.... do sandry to i ja na 270 wejde a stabilnie to mam w okolicach 250... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-pol- Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 heh laik jestem jeśli chodzi o modele Bartonow M moze ktos by powiedzial o co chodzi z batchami??!? bo zupelnie nie wiem jaki model kupic. I czy ktos wie jak ten procek sie kreci na Asusie na nforce2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 zrob 3DMarka na tym 264 to bedzie juz super.... do sandry to i ja na 270 wejde a stabilnie to mam w okolicach 250... 1256685[/snapback] prosze przy szynie 259 9*259=2330Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...