kazik2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 To ustaw 10*200 jak nie pójdzie spróbuj 9*200. Jak znów nie pójdzie to może te ramy nie dają rady. A może ta płyta nie posiada dzielnika 1/6?? Sprawdź w biosie. Bo jeśli nie to nic dziwnego że się nie odpala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Confi: nie ten temat... to wątek o mobilnym bartonie... ZAJRZYJ TUTAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 A propos Bartków. Ustawiłem swojego na 9,5*240 i wywalił w Prime po 1. teście. 10*230 full stable. (choc czasem mnie z NFSU wywala - sprawdzę grafę). I gwóźdź programu. 8*240 na default Vcore wywala w Prime po 2. teście. Po podniesieniu do 1,7V wywala od razu??? Pamięci? Są na 2,8V ale zdają się być stabilne. Co dalej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmin Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 hmm tylko mnie ciekawi to: w sklepach pisza pojemność pamięci cache L1 128 KB aa na screeenach pokazuje 64 KB tak wiec jak z tym w koncu jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 L1 data cache (64) + L1 instruction cache (64) = 128 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Moj XP-M 2500+ smiga na razie przejsciowo na AC przy ustawieniach 220x10,5 @1,6V w biosie (1,57 w MBM)... Prace nad WC rev 5.0 powoli posuwaja sie do przodu - jak zakoncze, to bedzie wiecej MHz'ow :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 a core jakie ma temp przy prime i idle? gwałtownie ci skacze? (to jest z diody CPU przez uklad abita(pewno winbond) zczytywane??) ,<font color="#FF0000">[ciach!]</font> to ze zle zczytane ,ja chce zobatrzec roznice na core (amplitude miedzy idle a load ,nawet z tych zkopconych sensorów)To jest NF7 ona nie podaje nigdzie odczytu z diody ! Ten odczyt to sensor pod socketem, który jest na max'a do bani. Na każdym biosie jest zresztą inaczej. MIałem kiedys mobo z odczytem z diody(kd7) i wiem jak ten odczyt powinien się zachowywać. Różnica (zakreconego odczytu) z sensora na NF7 to 10C. Pozdrawiam, e to spoko :D juz myslalem ze prommy daje ciala :D bo u mnie bylo ~ -12C w idle i ~ 5C w load przy podobnie obciazonym cpu. Na max hardcore gdzie proc wydzielal ~220W bylo ~ -9C w idle. Ale to sa temperatury podane z jadra northwooda ,przez zawyzajaca (jak niektorzy mowia) IS7. Parownik odpowiedio ~ -22C load i ~ -30C idle ,dokladnie nie pamietam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cronosik Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Wiem ze prawdopodobnie byl juz ten temat poruszany ale co to jest Barton 2400+?? Bo zastanawiam sie czy kupic wlasnie ten... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24085669 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Aha, to nie jest pierwsze 3GH (zaglądnijcie na 7 stronke topicu o najlepszyh AMD, pozdro Przemek 2F ;-) ) Pozdrawiam, Tyle że Przemek dał TYLKO WCPU nic więcej... A to jest STABILNE 3GHZ ... (a myślę że nawet 3,1 da radę ...) Czekamy na screen 3,2GHz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Kolejne doniesienia z frontu ;-) (jak zwykle większy obrazek po kliknięciu) Teraz niestety nie jest 100% stable :( Tego jednak jeszcze w Polsce nie było :D Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Respect 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 zegary jak w PIV :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachus_anonym Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 ladnie... super byloby zobaczyc 3dmarka na 3ghz :toast: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Duncan - znów przodujesz, gratulacje! Wiem ze prawdopodobnie byl juz ten temat poruszany ale co to jest Barton 2400+?? Bo zastanawiam sie czy kupic wlasnie ten... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24085669 jak na moje oko jest to procesor :wink: jądro barton, mobile, 1,45V... wszystko masz w opisie aukcji... teoretycznie powinien być potencjalnie słabszy (mnie rygorystyczna selekcja...), a model 2600+ mocniejszy (analogicznie - bardziej ostra selekcja) - ale to tylko teoria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 8O Piękny wynik. Duncan A możesz pokazać wynik z SANDRY2004 Pewnie pasek kończy się daleko daleko za monitorem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 ladnie... super byloby zobaczyc 3dmarka na 3ghz :toast:To nie jest problem, tyle że na szynie 200 to żadna rewelka, a moja grafa nie kręci się najlepiej :( Mam nawet screeny z bardzo fajnego ustawienia 231x13, ale po 2 godzinach stabilnej pracy (Prime) coś się sypneło i moje mobo nie chce pracować na 231 nawet na single channel :( Screeny: Na duzym screen'ie widać poprawniejszy(po kilku resetach) odczyt temp z socketu (na pasku widać idzącego Prime'a ;-) ) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Gdzie i za ile kupiles ta Prometie ?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Gdzie i za ile kupiles ta Prometie ?? :lol:Pisałem już kiedyś... PC-Cooling Teraz mają "tylko" VapoChill'e ;-) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Chcesz powiedziec ze dales 3 tysiace 8O :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Duncan daj tego screena z SANDRY 2004 Chodzi mi o CPU Arithmetic Benchmark Ile Ci tam MIPSow naleciało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Ja już czekam na mojego Bartka. Kupiłem na allegro 2400+. Zdam relację z bojów. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 no nie jak tak dalej takie screany beda leciec to nie wytrzymam sprzedam co kolwiek i kupei se tego mobila :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Kolejne doniesienia z frontu ;-) (jak zwykle większy obrazek po kliknięciu) Teraz niestety nie jest 100% stable :( Tego jednak jeszcze w Polsce nie było :D Pozdrawiam, ha, ja tez tak kce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 lukas zmień podpis ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 AXMA2500FKT43 2381005L31187 AQYHA 0351RPMW mam pytanko odnosnie tych pogrubionych cyfr czy kazdy kto ma takiego mobila ma takie same ps a moze ktos wie co one oznaczaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 AXMA2500FKT43 2381005L31187 AQYHA 0351RPMW mam pytanko odnosnie tych pogrubionych cyfr czy kazdy kto ma takiego mobila ma takie same ps a moze ktos wie co one oznaczaja :D Miałem w łapkach 3 szt i wszystkie to samo ... 2381005L3XXXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteh Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Mam płytę Gigabyte K7 NNXP - najdrozsza jaka byla w calym moim miescie - mam Bartka 2500+ XP M i jedna wielka kicha - nie potrafi sie wzbudzic - czy to jest normalne - co trzeba by spróbowac by zaczelo to dzialac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Ktoś miał ochotę na sreeny z Sandry 2004: Arithmetic: Multimedia: Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Normalnie super sie na to patrzy :P. Musze sobie sprawic takiego Bartonika :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Przez te fotki Duncana........od kilku dni mam kompleksy........i chyba nie tylko ja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...