Muniek Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) mój też byl taki "kozak" (kupiłem u "Miodka"), wygrzał się i idzie pzry 2400 Mhz z napięciem bios:1.75(1.725 real) volta ...SPOKO!!! bo trafisz na większe barachło!!!(oczywiście stabilność pełna :Prime 95) Tak się składa, że ja również kupiłem mojego proca na allegro na aukcji " MIODKA "! B) Myślisz, że jest sens go " wygrzewać " na 2400 Mhz przy Vcore 1.85V?? Edytowane 26 Marca 2005 przez Muniek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Panowie czy mozna jeszcze gdzies dostać w Poznaniu Bartona Mobile z odblokowanym mnożnikiem??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 No to teraz ja cos powiem o swoim procku :) Nie pamietam oznaczen (chociaz mialem go ostatnio na wierzchu bo zmienialem chlodzenie :wink: ) ale jest to wersja 1,45V. W sumie to zadna rewelacja ale tez nie moge narzekac :wink: Bez zadnej selekcji czy cos tam... Winde podnosi przy 2500@1,7 (bios 1,725) ale zeby latal prime lub superpi musze mu podniesc napiecie az do 1,775 (bios 1,8 ) :mad: Zobacze jeszcze czy da sie cos z niego bardziej wycisnac... Ale raczej watpie skoro juz teraz takie napiecia... :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ja właśnie kupiłem Bartona Mobila 1,45V, tylko że ma zablokowany i jak narazie nie chodzi stabilnie. Ustawiłem 14x166 i 1,680V ale podczas oglądania filmu się resetnoł. Na swojej płycie nie mam za dużych mozliwości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Witam ! Może ktoś mi podać nazwę i namiary programu który powie mi jaki faktycznie mam procesor w kompie ?? (I wszystkie parametry) Dzięki. Edytowane 21 Marca 2005 przez vojt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastema Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam ! Może ktoś mi podać nazwę i namiary programu który powie mi jaki faktycznie mam procesor w kompie ?? (I wszystkie parametry) Dzięki. 1341434[/snapback] Hej-jednym z programów do wyświetlenia informacji o CPU może być CPU-Z.Link do tego programu: http://www.cpuid.com/cpuz.php#download Inne to CrystalCPUID,Central Brain Identifier z tych co znam i sprawdzałem :) Znajdziesz je za pomocą narzędzie www.google.pl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalwienia Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Ja właśnie kupiłem Bartona Mobila 1,45V, tylko że ma zablokowany i jak narazie nie chodzi stabilnie. Ustawiłem 14x166 i 1,680V ale podczas oglądania filmu się resetnoł. Na swojej płycie nie mam za dużych mozliwości 1341430[/snapback] Jakie masz oznaczenia proca bo pare osob szlo tu w zaparte ze nie ma mobili z zamblokowany mnoznikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 LOL żaden powtarzam żaden mobile nie ma zablokowanego mnożnika!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 LOL żaden powtarzam żaden mobile nie ma zablokowanego mnożnika!!! 1344370[/snapback] Dokladnie :lol: jakby mial zablokowany mnoznik to ciekawe jakby dzialalo PowerNow! :mur: Z reszta sprawdzic mozna w Central Brain Identifier :wink: Zakladka Mobility => Core Voltage/Core Frequency => w oby przypadkach Dynamic Control jest na Yes :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Wiem, że za takie pytanie pewnie mnie zlinczujecie, ale i tak zaryzykuje bo nie mam siły i nerwów na przeglądanie tych 76 stron ;) Wracając do pytania: Czy ktoś wie, ile można wycisnąć z tego procka na mojej płycie: MSI KT3V?? Chciałbym go puścić na 166MHz (synchronicznie z pamięciami) a mnożnik tak w okolicach 13-14, myślicie że się uda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Nie zlinczujemy Cię, nie mamy takiej możliwości zdalnie, a szkoda :mur: Myślimy, że jak sprawdzisz to będziesz wiedział! Jest też pewna szans, że jak podasz seria procka to może podpowiemy Ci gdzie sprawdzić wyniki kręcenia tej serii. KAŻDY PROC JEST INNY!!!! BTW: To jest temat o mobilach! Pozdrawiam! Edytowane 23 Marca 2005 przez ajsi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Oczywiście, że chodzi mi o procka Athlon XP-M 2500+, nie mam upatrzonej konkretnej serii, chciałem coś na Allegro zamówić [innego źródła nie mam]. Nie szukam też informacji o tym kto ile na maxa z tego wycisnął, ale czy ktoś na takiej płycie jak moja nie miał większych problemów, bo głównie o to mi chodzi. Żadnego ekstremalnego podkręcania w moim przypadku nie będzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Twoja płyta wspiera 166MHz a 14*166MHz to ok. 2.33GHz, na tyle powinien pójść każdy mobil 2500+ jeśli zapewnisz mu chłodzenie i dość prądu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desert Eagle Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Mam dwa pytania: 1. Czy zdarzaja sie jescze mobile chodzace bez problemu powyzej 2,5ghz? 2. Jakiego sprzedawce na allegro polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 opłaca mi się wymienić Pentagrama 80Cu (2200mhz) idle 43C przy 2220RPM na Thermaltake® Beetle 4 in 1 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Ja sie zastanawiam nad nabyciem mobila, mam to co w opisie i jest troszke slabo, pomimo ze jest 2250 mhz to fsb 150 co raczej daje kiepskie odczyty/zapisy do pamieci. Nie wiem tylko czy jak kupie mobila to moj zasilacz go pociagnie :) w sumie nie zalezy mi zeby szedl wysoko, tak 2200 mhz wystarczy chcialbym zeby fsb bylo wysokie. Czy moze odlozyc kase i przesiasc sie na amd 64 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 No akurat Mobile nie ma ogromnych zapotrzebowan na prad, wiec wieksze prawdopodobienstwo ze bedzie chodzil na wysokim FSB niz u innych, zwlaszcza ze mnoznik mozesz dobrac sobie sam. Na Allegro mozna znalezc nowe je juz za 330zl, wiec Imho na A64 nie ma co sie tak rzucac, zwlaszcza ze sa jeszcze relatywnie drogie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 u mnie mobil chodził na 26xx na tym zasilaczu (szef 360 df) a i innego sprzętu też musiał ciągnąć więc don't worry - to b.dobra zasiłka i spokojnie da sobie rade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Chyba tak wlasnie zrobie sprzedam to co mam i doloze do mobilnego. A na 64 przesiade sie juz po premierze longhorna i po kilku latkach do niego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PecH Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 opłaca mi się wymienić Pentagrama 80Cu (2200mhz) idle 43C przy 2220RPM na Thermaltake? Beetle 4 in 1 ?? 1346253[/snapback] ja mam Pentagrama 92 Cu i przy 2200mhz nigdy nie przekroczylem 40C z tego co widze na tym forum to musialem trafic albo na niezlego wiatraka badz proca ktory sie nie grzeje (nap na procu 1,65v) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 niewiadomo na ile można wieżyćczujnikom z płyty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastema Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 opłaca mi się wymienić Pentagrama 80Cu (2200mhz) idle 43C przy 2220RPM na Thermaltake® Beetle 4 in 1 ?? 1346253[/snapback] Hej :) Też mam Pentagrama 80Cu (2200obrotów)- mój mobil jest ustawiony na 11x200Mhz, przy napięciu-1.54 (wskazanie Speed Fana, w „spoczynku”), temperatura wynosi 44st C, w stresie dochodzi do 50. Płyta Abit NF7 i jak już zostało zauważone, nie wiadomo co ta płyta pokazuje;/ bo, wskazania temperatur zależnie od uruchomienia komputera- potrafią się różnic nawet o 10 st.!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 moze ktos dac linka z drutmodami do mobile - chodzi o zmiane napiecia - i jakie sa bezpieczne - wiem ze 1.85v -bo pozostale pala jakas sciezke i zmienia sie default vcore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 krotka pilka, pytanie czysto teoretyczne. jakie napiecie srednio macie dla czestotliwosci ~2,5 ghz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duszek149 Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 powiem tyle ustawilem sobie 12,5 /200 tak na probe i przy napieciu 1.75 przy czestotliwosci 2,5 gigusa miodzio zero zwiech Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 a jaki masz odczyt vcore w programach? np. cpuz, everest (komputer/czujniki?) bo z doswiadczenia wiem, ze wartosci ustawione w biosie sa nieco przeklamane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) mój idzie tak: 11x200=2200@1,5v 12,5x200@1,75v 13x200=2600@1,85v - moze mniej, nie wiem ~2700@~1,93v btw - co to za herezje o przepalaniu ścieżki powyżej 1,85v? :blink: :blink: :blink: Edytowane 28 Marca 2005 przez unckle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 @ unckle a jak Ci sie grzeje w stresie i idle przy tym 13x200? a jak w pozostalych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 @Raul co do temp dam znać w najbliższym czasie, bo obecnie komp leży połączony na pająka na biurku... więc takie tempy nic ciekawego nam nie powiedzą, zważywszy jeszcze na zrypany czujnik abita... jak wsadze kompa do budy to podłącze również gatewatcha - to już może coś nam powie napewno proc bedzie miał dobre warunki bo bedzie SP97,ceramique/as5,silent cat92, i 5xTt 120mm :D :D :D więc narazie - stay tuned :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Widze że wszyscy puszczaja te Bartonki-M na mnozniku 13 a ja nie moge czy to wina płyty że jak ustawie 13 to przeskakuje na 5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...