Dimek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Wszyscy puszczja na x13 bo wszyscy maja Abita NF7 ;-) a on ma 5bitowa zmiane mnoznika... czyli pelen zakres do wyboru... twoja plyta tego nie ma :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 uncle - zrob drutmoda na napiecie i zobaczysz HEREZJE o przepalaniu sie sciezki czy jak to tam nazwac odpowiedzialnej za default vcore- wiem ze bezpieczne jest ustawinei na 1.85v ale byly tez inne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 nazywając "to" "herezjami" nie chciałęm nikogo urazić - peace panowie dalej co do tematu to: 1)po co ci drutmod na napięcia skoro połączenie NF7 + mobile dają pełną swobodę miąchania mnożnikami, fsb oraz także napięciami, więc nie wiem skąd ten drutmod 2)"wiem ze bezpieczne jest ustawinei na 1.85v ale byly tez inne" - niebardzo rozumiem co chcesz powiedzieć w tym zdaniu, chyba to że w przypadku tego drutmoda jak ustawisz powyżej 1,85v to pali się ta ścieżka... poproszę jakiegoś linka do informacji o tym paleniu ścieżki, a skoro nawet ona się pali a wszystko działa to czym się martwić? ja swojemu puszczałem już 1,93v a u mnie chodzi na takich wysokich mnożnikach bo memki są dupne - powyżej 200 sie krzacza... inaczej wierz mi ze byłoby inaczej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 ja mam Pentagrama 92 Cu i przy 2200mhz nigdy nie przekroczylem 40C z tego co widze na tym forum to musialem trafic albo na niezlego wiatraka badz proca ktory sie nie grzeje (nap na procu 1,65v) 1350154[/snapback] hmmm, co do tej temperatury to nie jest tak do końca - dolicz tak około 8 stopni i wtedy będzie bardziej prawdopodobna (porównywałem swojego mobila 2300Mhz przy 1,7v na płytach: Epox 8RDA3+ rev3.3, Epox 8RDA3+ Pro rev1.2, Abit NF7-SL v.2, DFI LanParty Ultra B i na tej pierwszej płycie temp była najwyższa - należy tu zwrócić uwagę na znajdujący się w sokecie odginany czujnik dotykajacy do spodniej strony proca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterpz Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 mój idzie tak: 11x200=2200@1,5v 12,5x200@1,75v 13x200=2600@1,85v - moze mniej, nie wiem ~2700@~1,93v btw - co to za herezje o przepalaniu ścieżki powyżej 1,85v? :blink: :blink: :blink: 1354652[/snapback] Herezje herezje. Mój już śmigał na 2V. Ty weź się postaraj o FSB. Lepiej wysokie FSB i niska ogólna częsotliwość niż tak jak Ty masz. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaara Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 najlepiej widoczne jest to w testach im wyzsze fsb tym lepszy wynik :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 ano stary - ja fsb to 245 stabilne pociskam, 250 nie do konca stabilne - niedotestowane, tyle że nie na moich memkach - twinmos sucks... jest jeszcze jakaś nadzieja w alphatimings ale narazie nie mam czasu na testy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 HEJ :) Powiedzcie -- >http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46852589 Czy procek z tej aukcji (2000+ mobile) jest w miare OK ? Sorki ze wam zasmiecam temat ale niechcialem zakladac nwoego. Ten kto wystawil aukcje twierdzi ze mu ten mobile poszedl na 2.2GHZ na ASROCKU ! Z tego co czytalem to ludzie maja ogromne temperatury na krolach oc, typu NF7-S, ok. 60-70stopni. Moje pyttanie brzmi: Czy warto sie pakowac w tego procka jezeli sa takie temp. ? Mam AN7, 512DDR400 i chiefteca 360 wiec powinno byc ok ale nie jstem pewien. Moze semp 2.4+ bylby lepszym wyborem ? PRosze o wypowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Moim zdaniem watpliwe te 2.2gh, sam mam tego najtanszego Asrocka i nie da sie zmienic mnoznika, do tego u mnie na Xp Mobile 2500 stabilne FSB przy defaultowym x14 to jakies ~155mhz, oczywiscie pojdzie i na fsb165 ale Prime95 prawde ci powie...co prawda mam slabiutki zasilacz, ale ponad Fsb200 na Asrocku jest nierealne, nie wiem jak on wykrecil te 2.2gh, chyba przesada, ale u siebie raczej powinienes dojsc do tych 2.2gh Ale prawde mowiac na twoim miejscu wzialbym chyba jednak jakiegos Semprona 2500/2600, taka sama cena, tyle samo cacheL2 256mb, ale nowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Moim zdaniem watpliwe te 2.2gh, sam mam tego najtanszego Asrocka i nie da sie zmienic mnoznika, do tego u mnie na Xp Mobile 2500 stabilne FSB przy defaultowym x14 to jakies ~155mhz, oczywiscie pojdzie i na fsb165 ale Prime95 prawde ci powie...co prawda mam slabiutki zasilacz, ale ponad Fsb200 na Asrocku jest nierealne, nie wiem jak on wykrecil te 2.2gh, chyba przesada, ale u siebie raczej powinienes dojsc do tych 2.2gh Ale prawde mowiac na twoim miejscu wzialbym chyba jednak jakiegos Semprona 2500/2600, taka sama cena, tyle samo cacheL2 256mb, ale nowy 1362124[/snapback] No ale z kolei semprony tez nie zawsze chcą wstawać na FSB200... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Moim zdaniem watpliwe te 2.2gh, sam mam tego najtanszego Asrocka i nie da sie zmienic mnoznika (...) 1362124[/snapback] Ale zobacz na te screeny - widac na nich nazwe 'K7VT4A' a ty masz jakis inny model. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Ale zobacz na te screeny - widac na nich nazwe 'K7VT4A' a ty masz jakis inny model. 1362176[/snapback] A no fakt, nie sadzilem ze jest cos jeszcze tanszego niz k7s8x :D W sumie ten M2000+ ma chyba max mnoznik x12,5, wiec jak go puscil na fsb~180 to wykrecil 2.2gh Mimo wszystko lepiej popros go o jakies screeny zanim zamowisz. (A Sempron nadal wydaje mi sie w tym przypadku dobra alternatywa.. moze poszukasz czegos juz z L2-512kb ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 A no fakt, nie sadzilem ze jest cos jeszcze tanszego niz k7s8x :D W sumie ten M2000+ ma chyba max mnoznik x12,5, wiec jak go puscil na fsb~180 to wykrecil 2.2gh Mimo wszystko lepiej popros go o jakies screeny zanim zamowisz. (A Sempron nadal wydaje mi sie w tym przypadku dobra alternatywa.. moze poszukasz czegos juz z L2-512kb ?) 1362394[/snapback] Przyjrzyj sie ekranowi bootowania - jest wyraxnie przeciez XP-M 2700+ (200x11) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 widze ze kilka osob sie tu nie zna za bardzo . wiec powiem po 1 - zmiana w biosie napiecia vcore nie powoduje palenia sciezki tylko drut mod na napiecie!!! po 2 - potrzebne mi to nie do nf7 bo podpis juz nie aktualny tylko do innej mobo bez zmiany vcore NO ale widze ze jak sie na czyms nie zna i nie ma pjecia to najlepiej nazwac to herezjami....... a co do napiecia to 1.85 i dokladnie taki drut mod jest bezpieczny - a nie wiecej ani mniej - sa bodajze jeszcze 2 inne ustawienia ktore nie powoduja zmiany default vcore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) ok panie ekspercie - ja nie jestem wróżką zebym wiedział jaki aktualnie masz sprzęt- a podpisy służą właśnie do zapobierzenia takim nieporozumieniom - generalnie logiczne jest założenie że skoro mas zw podpisie jak byk NF7 v2.0 to chyba nie dla tego że podoba ci się jego pomarańczowy kolor albo że babcia ciocia twojego wujka brata sobie chciała takiego kupić - oznacza to raczej że masz właśnie taki sprzęt, chyba przyznasz mi co do tego racje. skoro potrzebne ci są drutmody do innej płytki bez takich możliwości to spoko, przecie wszystk ok. po drugie panie ekspercie robot - na poprzedniej stronce tego wątku prosiłeś o schematy vcore drutmodów - przeczytałeś i już jesteś master, juz mozesz innych nazywać lamerami, ej sorry taka postawa jest naprawde profesjonalna po 3 - widzę że to żartobliwe nazwanie przezemnie tego herezjami bardzo cięuraziło - serdecznie przepraszam za to, choć zrobiłęm to juz ale widzę że to chyba nie wystarczy, moze do 3 razy sztuka...? ;) pozatym moje poprzednie wypowiedzi co do tych drutmodów - zauważ że miały one charakter pytania... więc czekałem na coś więcej w tym temacie bo samo stwierdzenie ze dawanie powyżje 1,85v pali ścieżke jest dość mało precyzyjne, nieprawda? tak więc radzę raczej uważaj z pochopnym ocenianiem kogoś i jego stanu wiedzy i jeszcze raz przepraszam cie za te "herezje" peace :D co do tematu z tempami to mam kompa włożonego narazie w szkielet, na założenie boków trzeba będzie poczekać jeszcze troche, ale widzę że czujnik abita chyba jeszcze bardziej zwariował - pokazuje fajne tempy w stylu 20*C.... Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez unckle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 stickers >> hmm no nadal nie jest to dla mnie przekonywujace, screeny same z bootlogu i biosu, fajnie, ja tez odpale u siebie na 2.4, tylko co z tego, skoro zaraz po wejsciu Windy jest zawiecha. Najelpsze ze koles nawet nie podpial nic do IDE tylko puscil sam proc, ta temperatura 28C to tez ewidentnie pod publiczke, pstryknal zdjecie zanim proc sie rozgrzal. Na twoim konfigu pewnie pojdzie na 2.2 :D, choc neiwiadomo czym to okupisz A aukcja imho naciagana :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stickers Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 stickers >> hmm no nadal nie jest to dla mnie przekonywujace, screeny same z bootlogu i biosu, fajnie, ja tez odpale u siebie na 2.4, tylko co z tego, skoro zaraz po wejsciu Windy jest zawiecha. Najelpsze ze koles nawet nie podpial nic do IDE tylko puscil sam proc, ta temperatura 28C to tez ewidentnie pod publiczke, pstryknal zdjecie zanim proc sie rozgrzal. Na twoim konfigu pewnie pojdzie na 2.2 :D, choc neiwiadomo czym to okupisz A aukcja imho naciagana :D 1362845[/snapback] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46703958 <- Czy ta jest bardziej PEWNA ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muranox Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 1362903[/snapback] ja tam mam takiego athlona właśnie z allegro(od pawlusr'a) i śmiga mi ładnie na 11x200 przy 1,7v. jak podniosę magistralę do 210 przy tym mnożniku to musże już zwiększać napięcie na 1,75v. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Nabyłem dzis tego proca. 12x200 robi przy 1.825V. W sumie spodziewałem się, że te V będzie niższe (mam 1.65v a nie 1.45 :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ludzie gdzie można kupić tego Athlona XP-M 2500 ?? ... czy on będzie działał na Abit NF7-SL rev. 2.0 , na standardowym biosie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ja kupiłem na giełdzie w w-wie. Ostatni na giełdzie, który był. A gdzie można - allegro :) I czy bedzie działać - działać tak, ale może być inaczej wykrywany (w zależności od biosu). U mnie widzi "AMD K7 2400Mhz" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 uncle - ja spytalem tylko czy ktos ma strone z schamatami bezpiecznych drutmodow na vcore do bartona mobile - to wy se cala reszta dodaliscie ...gdybym chiala zmieniac z pod biosa cokolwiek to rzeciez bym sie o drutmody nie pytal...? a expertem zadnym nie jestem , i nie wypowiadam sie na tematu rzeczy o ktorych nie mam pojecia peace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 no właśnie - skoro twierdzisz ze ekspertem nie jesteś to raczej nie staraj sięponiżać innych ale jak sam mówisz - peace:) a bartona mobile to juz ciężko znaleść tak fizycznie np u siebie w mieście, na giełdzie ewentualnie, a tak to allegro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 a wogóle warto kupić tego Bartona ?? teraz mam procka jak w podpisie. Na allegro tego bartona za 380zł można kupić. Kurde, ale tak z kasą kiepso ogólnie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 pokaz w którym zdaniu kogokolwiek ponizylem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 widze ze kilka osob sie tu nie zna za bardzo NO ale widze ze jak sie na czyms nie zna i nie ma pjecia mniejsza z tym, nie zaśmiecajmy więcej topicu jeśli ktoś ma pewne odczyty z mobo lub jakiś inny pewny sposób odczytu temp procka to niech zapoda jakie ma temp przy jakim ustawieniu mnożnik x fsb@x.x v, będzie jakieś porównanie, a tak to dalej czekamy na moda OWSA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky1000 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 na allegr jest taki proc: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47028235 Pytanie co znaczy : 1.procesor ma odblokowany mnożnik więc bez problemu pracuje z różnymi mnożnikami z częstotliwością zarówno 400 MHz, 333 MHz jak i 266 Mhz gdzies widzialem ze te proce maja mnoznik x14 - czy to oznacza wlasnie odblokowany mnoznik? co to znaczy ze pracuje z czestotliwoscia 400 mhz? ktos kupowal juz u tego goscia moze taki proc? czy sa jakies specjalnie magiczne serie i batche tych procow:)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 jezeli uwazasz za ponizanie ze napoisalem iz sie pare osob nie zna........ bo taka prawda - napjpierw sam piszesz ze mowie hereze - a potem sie okazuje ze jak to ja mam racje to piszesz ze cie ponizylem LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuSzTi Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 czy ktos moze mi cos powiedziec o tych prockach, czy sa warte tych pieniedzy? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47002838 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47028235 Z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 robot weś sie wyluzuj ja próbuje skonczyć tą w sumie bezproduktywną dyskusje, a ty wciąż ciągniesz i przypominasz że nieby nazwałem to co mówisz herezjami. - juz ci móiłem ze napisałem to po pierwsze w charakterze pytania, po drugie napisałem to z podtekstem żartobliwym, po trzecie jużo tym pisałem, po czwarte przepraszałem (lol) cie juz za to. jeśli ktośsie pyta a ty odpowiadasz mu ze sie nie zna no to super filozofia. swojądrogą ja uważam że bezpodstawne mówienie że ktoś się nie zna jest poniżeniem i może być odebrane jako obraza. dla mnie temat juz dawno skonczony i nie wiem po co ciągle ciągniesz ten temat. dla mnie on juz dawno skonczony i jeszcze raz wyluzuj sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...