Tank_26 Posted May 11, 2007 Report post Posted May 11, 2007 Opłaci się wymienić 2400 XP@ 2300 Mhz na jakiegoś dobrego mobilka??? Pamięci mam takie sobie :D 2x 333 i 1x400 (256 MB x 3) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
IGI Posted June 10, 2007 Report post Posted June 10, 2007 (edited) Witam ! Zakupiłem sobie ostatnio okazyjne lapka z athlonem mobile 2200+ i mam pytanie - czy można mu obniżyć napięcie poniżej defaultowego 1.45 ? Chciałbym żeby ciągnął mniej prądu i mniej się grzał :) No i przede wszystkim jeżeli można to jak - ciąć mostki, jakieś drut mody ? ;) Edit Znalazlem sam, zrobilem drutmoda, jednak widac ze ta plyta w laptopie na stale daje 1.45 gdyż o drucie nic się nie zmieniło. Edit2 dopiero znalazlem jak uaktywnic power now ! ;) w koncu przestal sie grzac :P Edited June 14, 2007 by IGI Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Krystianus Posted June 29, 2007 Report post Posted June 29, 2007 Witam...napiszę i tu: Czy ktoś z Was miał kiedyś problem z identyfikacją Athlona 1700 jako Durona przez kochaną NF7? Zmiana biosa nie pomaga :/ Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
januszn64 Posted February 5, 2008 Report post Posted February 5, 2008 Witam. Mam pytanie. Ostatnio w moim starym Athlonie 2000+ XP lekko wygiął się jeden ząbek. :? Palcem odgiąłem go do prawdiłowego ustawienia. Wszystko wygląda fajnie, tylko czy zadziała??? Czy się nie uszkodził??? Nie mogę go sprawdzić ponieważ nie mam już płyty pod Socket A. Proszę o pomoc Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kwazor Posted April 25, 2008 Report post Posted April 25, 2008 Janusz nie masz czym sie przejmowac. Jak by sie urwał ( całkowita ekstracja z pcb cpu) to bym sie martwił... ( choc duzo pinow to masa lub +vcpu) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Busterje Posted November 5, 2008 Report post Posted November 5, 2008 Ja dorwałem właśnie przed chwilą coś takiego: prawie jak mobile :lol2: ciekawy ile poleci bo od tygodnia czekam na NF7 i coś poczta leci w członka :( Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SzczYpior_n1 Posted November 5, 2008 Report post Posted November 5, 2008 (edited) Ja dorwałem właśnie przed chwilą coś takiego: prawie jak mobile :lol2: ciekawy ile poleci bo od tygodnia czekam na NF7 i coś poczta leci w członka :( Tak bardzo kochasz athlony xp?? :wink: Przecież dzis za prawie te same pieniądze mozna kupić znacznie lepszy sprzet... szczególnie płyte. Najlepsze pod konkterny socket wysoko jeszcze stoją... :blink: PS. A mobile mozesz sobie zrobić zeby ci windoza pokazywała mobile jak połączysz mostek bodajże L11 jeżeli dobrze pamiętam choć głowy nie daje. Ja sie niegdyś bawiłem tymi mostkami na duraku 1400, co mi pozwoliło go przerobic na athlona xp mobile :lol2: PZDR Edited November 5, 2008 by DejwiT11 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Sopel Posted November 5, 2008 Report post Posted November 5, 2008 Tuż to prawdziwy "Dzik"! Dla jaj,czy nowa platforma? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SzczYpior_n1 Posted November 5, 2008 Report post Posted November 5, 2008 Tuż to prawdziwy "Dzik"! Dla jaj,czy nowa platforma? Chyba dla jaj bo batch 1004! :lol2: Gdyby było 0004 ^_^ Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Busterje Posted November 7, 2008 Report post Posted November 7, 2008 zabawa po prostu i tyle :P jak wszystko za grosze praktycznie to czemu nie ? Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Busterje Posted December 23, 2008 Report post Posted December 23, 2008 Zakupiłem w końcu mobilka 2500+ napięcie w biosie 1,7vcore według programu przedział 1,63-1,66vcore Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SpiderMAN Posted September 7, 2010 Report post Posted September 7, 2010 Moj postuje na 2600 " 2.0, ale musi sie wygrzac... Narazie go grzeje na 2505MHz @ 1.9V... Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...