Skocz do zawartości
berkut

"Turniej" Geforce 256

Rekomendowane odpowiedzi

cos widze Dr.Frost ze teraz to juz centralnmie pod Ciebie ten regulamin poskladany

tamten regulamin jest dobry a co do przelutowywania pamieci to najpierw znajdz kwadratowe DDR to pogadamy o zmianie temtego punktu

nie

Już znalazłem kiedyś z GeForce 2 GTS tylko firmy nie pamiętam z tego co mi sie kojaży to były pamięci coś koło 5ns SGRAM chyba nawet jakieś szybsze ale nie chce strzelać najpierw znajde model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mna lezy 128mb pamieci 4ns chodzacej na 550mhz, nie chcesz wprowadzac zmian w regulaminie jesli oto chodzi

GF256 to NV10

moim zdaniem ograniczenie w chlodzeniu do 2 slotow to bzdura.

mobilnosc - jesli sam to wprowadzisz to spoko

podoba mi sie pomysl z ocena publicznosci ale wiadomo juz ze najbardziej dresiarska karta wygra w tym momencie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mna lezy 128mb pamieci 4ns chodzacej na 550mhz,

No z tego co wiem to i rozmiar, typ pamięci i rozstaw nóżek musi sie zgadzać.

nie chcesz wprowadzac zmian w regulaminie jesli oto chodzi

nie bardzo wiem o co ci chodzi.

GF256 to NV10

moim zdaniem ograniczenie w chlodzeniu do 2 slotow to bzdura. 

mobilnosc - jesli sam to wprowadzisz to spoko

no przesadziłem z tymi dwoma slotami.

podoba mi sie pomysl z ocena publicznosci ale wiadomo juz ze najbardziej dresiarska karta wygra w tym momencie

Dlaczego dresiarska? Chciał byś 3 paski narysować nie mowie tylko o podświetleniu a raczej o estetyce wykonania a nie sklecone w 10 minut chłodzenie ze sznurówki kawałka radiatora i białej pasty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlsnie tamten jest dobry ja joz mam moda i nie specjalnie mam zamiar go zdejmowac u mnie gpu i pamieci za zasilane napieciem bezposrednio z zasilacza (z tej nikomu nie potrzebnej wtyczki co ma mase 3,3 i 5V)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc ja mysle ze warunki powinny byc ROWNE dla wszystkich czyli np

Chlodzenie tylko powietrzem

Zakaz przelutowywania pamieci

itd

Chodzi o to zeby wszyscy mieli szanse a nie tylko berkut jelen raf czy inni posiadacze fc

Berkut nie obraz sie ale narazie regulamin jest napisany pod ciebie

Napisales (chyba ty) ze przelutowywanie pamieci jest zabronione bo nie wszyscy maja dostep do lepszych pamieci itd - niech bedzie to zasada przewodnia - dozwolone sa tylko modyfikacje dostepne dla wszystkich niewielkim kosztem czyli np vmody (chyba kazdy ma albo zna kogos kto ma lutownice) wieksze radiatory itp

Tak wiec czuje sie nieco zdegustowany ze regulamin promuje organizatorow konkursu - ostatnio modne to jest u nas w kraju :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co z peltierami ??

i czy moc byla by ograniczona do 89W ?? zy mozna 272 W dac ??

Raf ja nie pisze tego jako osoba zainteresowana ale jako obserwator z boku - moze gdyby zasady byly uczciwe sam bym sie za to zabral gdyz sam pomysl mi sie podoba.

Peltiery - ok !!! w koncu kazdy moze go nabyc za niewielkie pieniadze ale pod warunkiem ze pelt bedzie chlodzony powietrzem - - tak wiec rozwazania czy 89 watt czy 272 watty sa nieistotne jak uda ci sie powietrzem schlodzic to mozesz dac nawet 500 watt

Na dzien dzisiejszy bede wielce zaskoczony jezeli wygra ktos z poza freonowcow ....

Pozdrowienia

Ps - czemu was to tak boli ??? czemu nie zgadzacie sie na uczciwe warunki - w kazdych zawodach sa podzialy na klasy, - przeciez wiadomo ze bokser wagi ciezkiej zmiecie tego z piorkowej, czy auto z silnikiem 3,0 z 2 turbinami zmiecie 2 lirowe wolnossace - chyba na tym polega rywalizacja ze wszyscy startujacy maja rowne szanse !!!!

Dzieki temu rywalizacja jest ciekawsza i co wiecej bardziej fair play !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko co wtedy byla by za radosc z rywalizacji :) W moim przypadku np stawanie do konkursu to jak sciganie sie maluszkiem z nawet najslabsza bmka :) - z gory wiadomo kto wygra

Co do wody zas sie nie zgadzam - woda juz dalo by sie schlodzic takiego 200 watowego peltiera co automatycznie faworyzowalo by tych ktorych stac na duza chlodnice, dobry blok, odpowiedniego pelta.

Dla mnie wyjsciem jest wtedy albo woda albo pelt :)

Poniewaz regulamin jak napisaliscie mozna jeszce zmieniac mam nadzieje ze nastapia jakies zmiany Bo narazie przypomina mi to nasze zabawy z lat dziecinstwa gdy jak gralismy w noge robilismy druzyny - nasza meska kontra dziewczyny - z gory bylo wiadomo kto wygra :)

Tylko dzieciom takie zagrywki mozna wybaczyc a tym starszym to juz chyba nie przystoi :)

Acha oczywiscie zasada "bez zasad" jest jak najbardziej ok ale pod warunkiem ze nie chodzi o nagrode a o satysfakcje czy tytul posiadacza najszybszego gfa 256 :)

Ludzie przeciez w tym wszystkim chyba chodzi o zabawe nie ??? bo narazie mam wrazenie ze czesc sie napalila na ta domniemana nagrode :P i zapomniala na czym polega uczciwa rywalizacja ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze wogole uzywac standardowego chlodzenia, bez vmodow, itp

bo nie kazdego stac na chlodzenie, nie ma lutownicy, itp

a moze wogole po co karta graficzna - przeciez nie kazdego stac na gf

1 Juz napisalem - lutownice ma kazdy albo zna kogos kto ja posiada jezeli nie zna - zapraszam do mnie do domu pozycze pomoge polutowac ....

2 Jak masz komputer to i masz radiatorki a jak nie masz mozesz pozyczyc od kolegi prawda ???

Radiator kosztuje nieporownywalnie mniej niz fc cooling ciekly azot i inne extremalne sposoby chlodzenia

3 Jest to konkurs w podkrecaniu tak ??? Na dodatek gfa 256 tak ??? wiec karta chyba sie przyda ...

Sorry za forme wypowiedzi ale piszesz dziecinnie wiec musialem jak dziecku wytlumaczyc :)

Od nikogo nie wymagam zmian - ja je tylko proponuje ...

Myslalem ze tak bedzie bardziej sportowo - zreszta wieksza satysfakcja jest chyba wygrac z rownymi ????

Ale macie prawo uwazac ze np bardziej sportowo bedzie jezeli o tytul zawalczy trzech czy czterech posiadaczy fc a reszta bedzie robila za tlo i poprawe samopoczucia ;)

Moje propozycje w odroznieniu od twoich

moze wogole uzywac standardowego chlodzenia, bez vmodow, itp

bo nie kazdego stac na chlodzenie, nie ma lutownicy, itp

a moze wogole po co karta graficzna - przeciez nie kazdego stac na gf

nie wplywaja na istote konkurencji - sprawiaja ja za to bardziej emocjonujaca, dajaca wiekszej liczbie uzytkownikow szanse wygrania

Jezeli tego nie pojmiesz tudno - dla mnie jest to et

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem powinna byc jedna zasada - nie ma zasad :]

a co do chlodzenia - to kazde powinno byc uwzglednione

przeciez juz tyle osob ma WC itp

tak tak - i dojdzie do tego że będą absurdalne wyniki ... można przecież spec. progsami w ogóle rendering ... i 3DMark poleci jak rakieta ...

ZASADY MUSZĄ BYĆ !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps - czemu was to tak boli ??? czemu nie zgadzacie sie na uczciwe warunki - w kazdych zawodach sa podzialy na klasy, - przeciez wiadomo ze bokser wagi ciezkiej zmiecie tego z piorkowej, czy auto z silnikiem 3,0 z 2 turbinami zmiecie 2 lirowe wolnossace - chyba na tym polega rywalizacja ze wszyscy startujacy maja rowne szanse !!!!  

Dzieki temu rywalizacja jest ciekawsza i co wiecej bardziej fair play !!!

Mozna podzielic na kategorie, jak w wyscigach na 1/4 mili

kat:

1. powietrze

2. woda

3. woda/powietrze+ pelt

4. outlaw

Ale z zalozenia mialobyc FFA. Tych co nie stac na fc nic nie stoi na przeszkodzie by kupic aceton, zespawac parownik i kupic kilka kg. suchego lodu, jest tani jak piach

i tak wogole:

Napisales (chyba ty) ze przelutowywanie pamieci jest zabronione bo nie wszyscy maja dostep do lepszych pamieci itd - niech bedzie to zasada przewodnia - dozwolone sa tylko modyfikacje dostepne dla wszystkich niewielkim kosztem czyli np vmody (chyba kazdy ma albo zna kogos kto ma lutownice) wieksze radiatory itp

Rozumiem ze skoro z zalozenia bylo ffa, mnie stac na bmw, innych na kaszlaka to mam sobie kupic kaszlaka zamiast bmw ? Wiedz ze u mnie np. nie bedzie radiatorow na memach ;]

Tak wiec czuje sie nieco zdegustowany ze regulamin promuje organizatorow konkursu - ostatnio modne to jest u nas w kraju

Eeeeeee.. jak myslisz poco jest to tutaj ? 8O

NIe no bzdura to moze wogule zabroncie startowac berkutowu czy Jeleniowi bo jest za duza szansa ze wygraja ? IGI za bardzo walisz po gaciach to nie wlanczaj sie do konkursu tylko obserwuj .

Jelen nie podjol wyzwania. Miales na mysli bardziej Lancera i zgred'a chyba.

Teraz wiecie jaki przychodzi problem z takegoriami ? Taki ze jak ktos sobie fantastycznie zmodyfikuje karte, przygotuje sie to moze jak np. ja w kazdej kategorii startowac. Mam cala gore radiatorow, peltow, blokow wodnych (i moge nowe zrobic), paronwikow i agregatow.

Myslalem nad jeszcze 1 rzecza, jakby 2 czesc konkursu ale zalezna juz tylko od fuksa:

na 1 chlodzeniu wszytskie karty wytestowac. ale tutaj liczy sie tylko "mialem najwiekszego fuksa" (i pomoglem troche modami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to ja już załatwiam ciekły azot.

No i co to bedzie feer?? Chyba raczej nie.

No ale jak z konfiguracją testową ?

Bo nie wyobrażam sobie jakoś testowania karty na innym kompie z zamontowanym na niej chłodzeniu peltierem + woda. Obok musiał by stać cały układ chłodzenia i zasilania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bedzie jaknajbardziej sprawiedliwe, bo jezsli umiesz sie poslugiwac tym azotem i zrobic izolacje to bedziesz mial szanse a jak nie to mozesz sobie sprzet popsuc tylko i przegrac.

Z waszych wypowiedzi wynika ze nie chcesie brac udzialu (co niektorzy) bo sie boicie ze przescignie was 4ghz pentium czy karta chlodzona freonem.

IMO zrobic tak jak berkut mowi ten podzial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to ja już załatwiam ciekły azot.  

No i co to bedzie feer?? Chyba raczej nie.  

Bylbys tylko 60C "absolutnie" lepszy, liczac straty ok 20C na kiepskim paronwiku, ok. 30-40C ogolnie

No ale jak z konfiguracją testową ?  

Bo nie wyobrażam sobie jakoś testowania karty na innym kompie z zamontowanym na niej chłodzeniu peltierem + woda. Obok musiał by stać cały układ chłodzenia i zasilania

No wlasnie oto chodzi ze z kartamy niesiemy wlasne chlodzenie itd. Wyobraz sobie teraz jak smiesznie wygladac bedzie 100kg kaskada wielkosci sredniego stolika na kawe

Z waszych wypowiedzi wynika ze nie chcesie brac udzialu (co niektorzy) bo sie boicie ze przescignie was 4ghz pentium czy karta chlodzona freonem.  

Wszystko bedzie na 1 konfigu

Podzial to w miare miare pomysl ale tez ma swoje wady, nie mzona sie tez rozdrabniac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok ja proponowalem uczciwa rozgrywke :) nie robie po gaciach bo co mam do stracenia :) - jak wyrwe clapa od kolegi to stane w szranki - w sumie bede mial wieksza satysfakcje jak skopie tylki kilku freonowcom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...