Skocz do zawartości
Przemo1980

Zawieszenie studiów i konsekwencje z tym związane.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zawiesić studia na okres jednego roku (z różnych powodów zresztą). Nie orientuje się ktoś z was czy w takim przypadku mogłaby się do mnie przyczepić armia, ewentualnie jakieś inne nieprzyjemne konsekwencje z tym krokiem związane? Może miał juz ktoś tego typu doświadczenia i mógłby mi co nieco napisać jak to wszystko wygląda.

pzdrw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dostaniesz dziekanke to jestes nadal pelnoprawnym studentem danej uczelni czyli wojsko moze ci 'naskoczyc'

dokladnie :)

po prostu sa to dobrowolne wakacje ;) ale nadal jestes studentem ... po roku czasy przychodzisz i kontynuujesz nauke.

jest tylko 1 ale ... nie wiem jak na innych uczelniach ale u mnie nie daja dziekanek ludziom na 5 roku tzn nie mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> juz dziekanki przed ostatnim semestrem (ja mam akurat 5 lat studia ale przy 4,5 jest chyba podobnie)

ale mozliwe ze to juz wewnetrzne ustalenie mojej uczelni ;)

w dziekanacie sie wszystkiego dowiesz - i tak nie zalatwisz tego w 1 dzien czyli bedziesz sie musial wrocic do domu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej idz bezposrednio do szeryfa (dziekana) , u mnie np jest bardzo wporzo z niego gosc i dowiesz sie z samego zrodla co i jak

jak piszesz pisma to dziekan to rozpatruje , wiec bedziesz wiedziec od razu co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi