dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 No właśnie, wczoraj zauważyłem, że system zachowuje sie dziwnie. To znaczy wszystko działa jakoś bardzo nerwowo. nawet ten pasek jak się ładuje Win XP na początku chodził na początku normalnie, powoli, a potem po chwili zaczął zapierniczać, że aż mnie wgniotło. Wogóle jakoś okienka jak minimalizuje to dzieje sie to strasznie szybko. Jeszcze jeden przykład, wszyscy wiedzą, że jak się kopiuje to w tym okienku od kopiowania (mam na myśli graficzne przedstawienie kopiowania w Win) ten kawałkim pliczku latały niesamowicie. Potem zobaczyłem, że procesor zachowuje sie bardzo nerwowo, ale to akurat przeszło...:) Dzisiaj rano patrze w kompie zegar mi źle chodzi, otwieram okienko konfiguracji i co widzę !!! ...minuty przesuwają się z prędkością sekund :lol: , po chiwli przestało, ale to mnie bardzo zaniepokoiło... Nie wiem co jest grane... Wczoraj oglądałem sobie swój menedżer urządzeń i to sie stało jak później uruchomiłem komputer ponownie, ale nic nie przestawialem, więc nie wiem czy to ma cos z tym wspólnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Cholerka też tak bym chciał.. :D Minuty zasuwały jak sekundy?? To zakrawa na Archiwum X :) Koleś coś takiego miał po zielsku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Albo jakiś wirus :cry: Albo odstaw: alkohol, narkotyki, leki i inne podobne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Cholerka też tak bym chciał.. :D Minuty zasuwały jak sekundy?? To zakrawa na Archiwum X :) W pierwszej chwili tez pomyślałem o X-Files, bo nawet był taki odcinek jak Mulder patrzy na zegarek, a tu... (zgadnijcie co :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Albo jakiś wirus :cry: Albo odstaw: alkohol, narkotyki, leki i inne podobne :lol: co do wirusa to nie miał szans się dostać... :mrgreen: co do reszty... :lol: :lol: :lol: ...to chyba mnie przeceniacie... :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 jakby to wirus tak przyśpieszył TO CHCE TAKIEGO VIRUCHA :lol: MOŻE W TWOIM KOMPIE DRZEMIA UKRYTE MOCE I JESZCE ICH NIE ODKRYŁEŚ?? Niech moc będzie z toba :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ...niestety, ale odbywanie się poszczególnych procesów wcale się nie skróciło... ...jak napisałem na początku przyspieszył o tylko graficzne przedstawienie (odwzorowanie?) poszczególnych procesów... OSU! mistrzu JODA...:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Po prostu profesjonalne odpowiedzi... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Cholerka też tak bym chciał.. :D Minuty zasuwały jak sekundy?? To zakrawa na Archiwum X :) Koleś coś takiego miał po zielsku :D wlasnie skuli i maruder ci pomoga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airfox Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ja mam cos podobnego w win98 czyli jak slucham muzy w winampie to mam takie dziwne dziwne skoki muzy, albo tak szybko jest odgrywana ze kawalek 3 minutowy w 1 minute moge przesluchac ale to ustaje samoczynnie kozystam z tego ac'97 jezeli ma to znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ja mam cos podobnego w win98 czyli jak slucham muzy w winampie to mam takie dziwne dziwne skoki muzy, albo tak szybko jest odgrywana ze kawalek 3 minutowy w 1 minute moge przesluchac ale to ustaje samoczynnie kozystam z tego ac'97 jezeli ma to znaczenie Ja coś podbnego miałem na celku 533A@800 i płycie Acorpa 6bx81 z odtwarzaniem filmów (koleś tez na nAtrendzie). Zauważylem że to zależalood sposobu spakowania filmu, np fil my spakowane <700 mb bardzo sybko odtwarzał >700 normalnie (nie wszystki oczywiście, ale tak mniej wiecej; te mocniej spakowane szybciej) .. Np. film 60 sek zasuwal tak z odtwarzniem iż zamiast 1,5 h film trwal 50 minut :D (wtedy z kolesiami się smiałem iż jest to prawdziwe 60 sek :lol: )... Tak ale dru&d on zasuwa nawet przy przegrywaniu!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ot caly windows, najpierw przyspieszy a pozniej stanie. z windowsem jak z kobieta - nigdy nic nie wiadomo. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ot caly windows, najpierw przyspieszy a pozniej stanie. z windowsem jak z kobieta - nigdy nic nie wiadomo. :lol: święte słowa...:P tyle, że Windowsa można zastapić czym innym, a kobiety nie... (przynajmniej ja tak uważam :lol: :lol: :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a może sąsiad zbudował time machine?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a może sąsiad zbudował time machine?? to akurat by pasowało, bo ostatnio coś strasznie hałasuje, ale stawiałbym na to, że akurat obcy przelatywali nad moim domem... :P ...jednak poza żartami, to o czym napisałem zdarzyło sie naprawdę, więc jeśli ktoś cos wie... jeśli nawet nie znacie rozwiązania problemu, to może wiecie co jest odpowiedzialne w kompie za... no właśnie nawet nie wiem jak to nazwać...:) wiem, że za czas systemowy odpowiedzialna jest mb, ale co mogło wplynąć na zakłócenie pracy czasomierza systemowego??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ty a jakbys wymienil kompa :lol: a tak na serio to moze zainstaluuj 4in1 :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ty a jakbys wymienil kompa :lol: a tak na serio to moze zainstaluuj 4in1 :roll: oj, oj... spójrz w konfig... Abit BE6 na BX...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ot caly windows, najpierw przyspieszy a pozniej stanie. z windowsem jak z kobieta - nigdy nic nie wiadomo. :lol: święte słowa...:P tyle, że Windowsa można zastapić czym innym, a kobiety nie... (przynajmniej ja tak uważam :lol: :lol: :lol: ) mozna zmienic na inna :P :P :P a windowsa mozna tylko przeinstalowac ewentualnie nowszego (bardziej skomplikowanego) zapodac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 oj sorki za ten blad ale nie przeczytalem twojego konfigu :oops: sprobuj reinstalke windy albo... hmmmm no co by tu mozna zrobic :? moze wyjmij na godiznke bateryjke? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 ot caly windows, najpierw przyspieszy a pozniej stanie. z windowsem jak z kobieta - nigdy nic nie wiadomo. :lol: święte słowa...:P tyle, że Windowsa można zastapić czym innym, a kobiety nie... (przynajmniej ja tak uważam :lol: :lol: :lol: ) mozna zmienic na inna :P :P :P a windowsa mozna tylko przeinstalowac ewentualnie nowszego (bardziej skomplikowanego) zapodac. tak, na szczęście kobiety różnią się od siebie bardziej niż poszczególne Windowsy :D ... chociaż często w obu przypadkach przydałby się service pack, obeszło by sie bez zmiany...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 oj sorki za ten blad ale nie przeczytalem twojego konfigu :oops: sprobuj reinstalke windy albo... hmmmm no co by tu mozna zrobic :? moze wyjmij na godiznke bateryjke? :wink: nie uważam tego, aż za taki problem, żeby reinstalkę robić... :D od rana komp chodzi i tylko podczas uruchaminia i zaraz po były takie głupoty. po drodze juz sobie pograłem w q3 :P , troche czasu w necie i żadnych nowych dziwact nie zauważyłem... jeszcze raz sprawdzę pare rzeczy... :lol: ...ach te bateryjki... :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Raport: - problem nie leży po stronie BIOS'u i płyty głównej - problem leży po stronie systemu Win XP, poniewaz pod Win 98 wszystko działało cacy - problem się pogłębił, ponieważ nie minął po pewnym czasie i komputer pracuje cały czas na trochę szybciej niż zwykle (żebyście widzieli jak np. ten baner na forum szybko się zmienia, kursor podczas pisania także mryga z odpowiednio zwiekszona prędkością, jak się emotiikonki zmieniają, itd., itp.) - wniosek: ma to wplyw na powłokę graficzną systemu - coraz bardziej zaczyna mnie wkur**** szczerze mówiąc - zaczynam się zastanawiać czy rzeczywiście to nie wirus, tylko zastanawia mnie w jaki sposób on to powoduje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Raport końcowy: - problem udało się rozwiązać - źródłem problemu okazała się pewna aplikacja, ktora jednak nie była wirusem, więc jednak nie Win XP tu zawinił - aplikacja ta nazywa się Hi serial, instaluje ona sterownik (i zarządza nim), który pozwala na zwiększenie przepustowości portu com ze 115Kb/s do 128Kb/s, jednak najwidoczniej wykazała jakąś niekompatybilność, ktora obajawiała się w bardzo ciekawy i opisany już wcześniej przezemnie sposób dzięki wszystkim za próby pomocy :lol: , jeśli ktos chce sie zmierzyc z tym programem to mogę go na maila posłać :P ... bo doznania sa naprawde niesamowite, zwłaszcza jak czlowiek nie wie o co chodzi... :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a moze bys tak nowa plyte kupi i zainstalowal via 4in1 to mkoze ten progs by ci normalnie chodzil :wink: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 moze najpierw by tak zerknac do biosu czy tam tez czas zasuwa szybko czy normalnie , wtedy bedzie wiadomo , bo jak na plycie glownej walnal generator kwarcowy od zegarka , to i wszystki inne efekty graficzne ktore sa na podstawie czasu beda szly szybciej , paski w windowsie itp. ( pewnie sa zsynchronizowane z czasem rzeczywistym ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 moze najpierw by tak zerknac do biosu czy tam tez czas zasuwa szybko czy normalnie , wtedy bedzie wiadomo , bo jak na plycie glownej walnal generator kwarcowy od zegarka , to i wszystki inne efekty graficzne ktore sa na podstawie czasu beda szly szybciej , paski w windowsie itp. ( pewnie sa zsynchronizowane z czasem rzeczywistym ) rozumiem cie, za dużo tego, żeby czytać wszystkie posty :P ... trochę wyżej napisałem, że wina nie leży po stronie biosu i mb ... na poczatku własnie myślałem, że walnęło to oczym piszesz, na szczęście jednak co innego...:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...