HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 w tym momecie sprzet jest niepodkrecony ale martwia mnie mierne wyniki mojego sprzetu w 3dm2k1se mam 7000 ptk ale to mnie nie martwi martwi mnie to ze GTA3 sie tnie A vs P 2 tez a w Q3 mam zaledwie 140 fps na 1600+ gdzie czytalem ze jest ich 180 ! zmiana rodzielczosci czy detali zwieksza fps o 5.....10 jakbym nie przestawil czyzbym mial juz za slabego proca czy tez mobo jest do [gluteus maximus] krutko mowiac co powoduje to ze w grach wyzej wymienonych fps spada mi ponizej 20 jakbym ich nie ustawil ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 w tym momecie sprzet jest niepodkrecony ale martwia mnie mierne wyniki mojego sprzetu w 3dm2k1se mam 7000 ptk ale to mnie nie martwi martwi mnie to ze GTA3 sie tnie A vs P 2 tez a w Q3 mam zaledwie 140 fps na 1600+ gdzie czytalem ze jest ich 180 ! zmiana rodzielczosci czy detali zwieksza fps o 5.....10 jakbym nie przestawil czyzbym mial juz za slabego proca czy tez mobo jest do [gluteus maximus] krutko mowiac co powoduje to ze w grach wyzej wymienonych fps spada mi ponizej 20 jakbym ich nie ustawil ?? co do innych gier to nie wiem ale w q3 to ja mam 170 klatek więc twój wynik jest jak najbardziej na miejscu. gta nie ma co się przejmować bo ta gra jest niedorobiona i wymaga sporo pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bany7 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 w tym momecie sprzet jest niepodkrecony ale martwia mnie mierne wyniki mojego sprzetu w 3dm2k1se mam 7000 ptk ale to mnie nie martwi martwi mnie to ze GTA3 sie tnie A vs P 2 tez a w Q3 mam zaledwie 140 fps na 1600+ gdzie czytalem ze jest ich 180 ! zmiana rodzielczosci czy detali zwieksza fps o 5.....10 jakbym nie przestawil czyzbym mial juz za slabego proca czy tez mobo jest do [gluteus maximus] krutko mowiac co powoduje to ze w grach wyzej wymienonych fps spada mi ponizej 20 jakbym ich nie ustawil ?? To masz cos zwalone w windzie przeinstaluj u mnie AvP 2 i GTA 3 jeszcze na Duronie 800 w rozdzielczosci 800x600 max detale chodzilo spoko, przy duzo miejszym wyniku w 3dmark Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Jeżeli chodzi o GTA 3 to u kumpla na P4 1,8@2,4 512 ramu i Gf3 ti200 też czasem lubi ta gierka zwolnić przy max detal i 1024x768 32bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 A u mnie nie ma problemów i nie zwalnia nawet przy ekstremalnym zamieszaniu (czyt. jadę czołgiem :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 u mnie z tym GTA też się coś wali np na 1280x1024 chodzi zajebiście a na 1024x768 <span style="color:red;">[ciach!]</span>o.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 nierozumie dlaczego zostalo to przeniesione na software bo to jest jak najbardziej problem sprzetowy!!!!!!!!!!!!!!! eh ci moderatozy czasami nie mysla !!!! przeinstalowanie windy nic nie da! robie to prawie co drugi dzien zawsze tak jest jak chce siudme poty wydobyc z kompa a jestem w momencie kiedy wszystko krece ile sie da :evil: jutro bede budowal komurke z gumy na tego gxp120 brakuje mi teylko wiatraka :twisted: fakt faktem gta malo mnie obchodz ale to ze inne gry niezaleznie w jakiej rozdzielczosci i detalach tna sie to juz przesada jeszcze raz powtoze z winoza jest wsio ok !! a pytanie brzmialo czy tak powinno sie dziac na tej karcie i takim procu !??? moj ukochany NWN albo A vs P 2 colin rowniez :evil: jak sie pozadnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ie to sprzeda tego grata kupie jakiegos p233 do netu i PS2 !!!! :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Ja tam dużą różnicę w wydajności gier odczułem pod przesiadce z wszystkimi grami na WIN XP. Pod 98x/ME zawsze coś haczyło, dołądowywało się, a teraz nawet GTA3 w 1024x768x32bit + wszystko na fulla chodzi b. dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 jak sprawdzisz te fps to pogadamy :D bo widzisz u mnie nie chodzi to dobrze a niema zadnej roznicy czy dam 640x480 czy 1024x768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 a ktos kiedys mowil ze ciecie sie grafiki to domena kart nvidia, ze ati chodzi super plynnie. no comments. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 bo chodzi superplynnie ale brakuje mi fps o tym mowie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 mam podobny problem z colinen 2 wszytkie gry chodza spoko a na colinie2 animacja spada ponizej 30 klatek :( a gram 800x600 detale full , ale i tak niepowinno zwalniac ponizej 30 klatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 A u mnie nie ma problemów i nie zwalnia nawet przy ekstremalnym zamieszaniu (czyt. jadę czołgiem :) )Chyba w 640x480x16 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 U mnie po zmierzeniu FPS w GTA3 (1024x768 detale max) mam srednio 40.707 (XP1600+GF2TI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 U mnie po zmierzeniu FPS w GTA3 (1024x768 detale max) mam srednio 40.707 (XP1600+GF2TI).Ja mam od 24 do 100FPS'ów. Te 24 klatki są gdy mam dużą panoramę miasta gdy lecę samolotem... Czym wyciągałeś średnią z FRAPS'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Czym wyciągałeś średnią z FRAPS'a ?Moze wzial najmniejsza i najwieksza wartosc i podzielil przez 2? :lol: Nie.. to nie na jego poziomie :) Moze uzyl 3D Analyze, ktory loguje fps do pliku i stamtad obliczyl? NIE!! Wlasnie czytam FAQ na fraps.com i widze: "How can I average the framerate manually? While in the game press the Scroll Lock button. This will mark the start of where averaging is to take place. A green box is displayed to let you know that logging has begun. When you want to stop, press Scroll Lock again. The average framerate will now be displayed in a red box. Full details are also saved in the file FRAPSLOG.TXT in your Fraps folder. " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Czym wyciągałeś średnią z FRAPS'a ?Moze wzial najmniejsza i najwieksza wartosc i podzielil przez 2? :lol: Nie.. to nie na jego poziomie :) Moze uzyl 3D Analyze, ktory loguje fps do pliku i stamtad obliczyl? NIE!! Wlasnie czytam FAQ na fraps.com i widze: "How can I average the framerate manually? While in the game press the Scroll Lock button. This will mark the start of where averaging is to take place. A green box is displayed to let you know that logging has begun. When you want to stop, press Scroll Lock again. The average framerate will now be displayed in a red box. Full details are also saved in the file FRAPSLOG.TXT in your Fraps folder. " Big thx.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 2002-08-08 02:46:55 - gta3 Frames: 30491 - Time: 543542ms - Avg: 56.096 - Min: 1 - Max: 294 Czyli nie najgorzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Min 1? lol? :lol: BTW jak dlugo grales, zeby wyciagnac jakas srednia? i czy sie starales o zadyme, czy po prostu sobie jezdziles tu i tam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 slepy bylem... ale juz widze, ponad 9 minut, na to juz nie odpowiadaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Min 1? lol? :lol: BTW jak dlugo grales, zeby wyciagnac jakas srednia? i czy sie starales o zadyme, czy po prostu sobie jezdziles tu i tam? Zadymę trochę robiłem.... Bo czołgiem jeździłem no i jak dojechałem już tym czołgiem na lotnisko to miałem 5 gwiazdek policji więc wsiadłem do Dodo i odleciałem :-) Helikopter policjny nie mógł mnie dogonić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 hehe :) a ja nadal ucze sie latac :) dzisiejszy rekord: ~30sek :) Jesli dalej bede robil takie postepy (wczoraj bylo 6 sek) to niedlugo ide na pilota ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgadza sie mierzylem w Fraps z uzyciem Scroll Lock'a. Przyjemny programik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 niewiem co widzicie w gta3 ta gra jest slaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 niewiem co widzicie w gta3 ta gra jest slaba Kwestia gustu. To tak jak ja dziwie sie ze komus sie podobal DukeNukem albo AvP. Podstawowa zaleta GTA3 to wielka mapa, zyjace miasto. Malo gier gdzie czegos takiego mozemy doswiadczyc, spora wolnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 niewiem co widzicie w gta3 ta gra jest slaba Kwestia gustu. To tak jak ja dziwie sie ze komus sie podobal DukeNukem albo AvP. Podstawowa zaleta GTA3 to wielka mapa, zyjace miasto. Malo gier gdzie czegos takiego mozemy doswiadczyc, spora wolnosc. shenmue 1,2 wypas giera nie dla kazdego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 shenmue 1,2 wypas giera nie dla kazdego Szkoda ze tylko na konsole. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 raczej perelek konsolowych niezobaczysz na skostnialym rynku pc gry typu , shenmue1,2,final fantasy 10, grant turismo 3 , tekken 4 , vf4 , doa3,metal gear solid 2 , sailent hill 2 , cala masa japonskich rpg , bo na diablo 2 i baldura 2 to zygam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 a dlaczego to nielubidz BG2 i DIABLO ?? u mnie w gta fps spada do 20 w niektorych momentach a jest ich sporo co z tego ze niekiedy mam po 120fps jak jade prze miaso to mi sie kawali :( jesli ktos z forumowiczow ma podobny sprzet to prosze zeby sprawdzil to u siebie nie mowie tylko o gta ale i o innych giercach benchmarkach bo nadal niewiem co jest nie tak czy to wina slaej pamieci, plyty i pamieci czy tez konczy sie moc obliczenowa mojego cpu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 a dlaczego to nielubidz BG2 i DIABLO ?? u mnie w gta fps spada do 20 w niektorych momentach a jest ich sporo co z tego ze niekiedy mam po 120fps jak jade prze miaso to mi sie kawali :( jesli ktos z forumowiczow ma podobny sprzet to prosze zeby sprawdzil to u siebie nie mowie tylko o gta ale i o innych giercach benchmarkach bo nadal niewiem co jest nie tak czy to wina slaej pamieci, plyty i pamieci czy tez konczy sie moc obliczenowa mojego cpu :( dlaczego ? moze zamalo gralem , a pozatym to diablo 2 to jak chodzona bijatyka , lubie japonskie rpg , grandia 2 jest spoko , vertical profile , final ff7 , ff8 jest do bani szczegolnie system magii i sumonow "gryfow" , w dziewiatke niegralem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...