Skocz do zawartości
metal

Jaki napęd cd-rom ???

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie znowu DVD. Nic takiego.

Co do Teac na stronie producenta pisza ze ma U33 ale ja tego u siebie nie widzialem. Trzeba bedzie pokombinowac.

Czyzbys mnie nie poznal.. stary "zamulaczu"? :-). A Teac ma UDMA - co wlasnie widze. Cos pokaszaniles.

PS. Odpadem "podekodowac" (w celach oswiatowych, rzecz jasna..)

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem. Poszedł mi napęd cd-rom asus x50 [miał już jakieś ok.3 lata] i chce kupić nowy napęd tylko nie wiem jaki ??? napiszcie co wybrać...  :D  aaa... mam 150 zeta :))) a tak wogóle to chciałbym nagrywarkę TDK ale nie mam funduszy  :( ...

kup se znowu asusa a najlepiej jakieś DVD jak już zmieniasz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie strasz mnie... 8O  8O  8O  spójrz w mój config... mam nadzieje, że co do mojego egzemplarza się to nie sprawdzi...  :roll:

Nie ja nie straszę tylko twierdzę iż w porównianiu z moim 45x to te 52 x są badziewnie wykonane, (wykończone) i z tymi 3 co sie spotkałem to nie działa reguilacja obrotów. Kiedys pamiętam iż ktos sie wypowiedzial (jak zachwalałem ASUSA)że pracuje w hurtowni i że nie chciałbym zobaczyć jak wyglądaja te ASUSY 52x przywożone i opakowane w woreczkach (wersja OEM) teraz z Taiwanu, Korei itp.

Działa u Ciebie zmniejszanie obrotów?? Tacka szybko wyjeżdza??

możesz mi powiedzieć w jaki najbardziej widoczny sposób można sprawdzić czy działa te zmniejszanie obrotów???

co do prędkości wysuwania tacki to zrobie test w cd speed 99, tam jest w ms to napisze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie strasz mnie... 8O  8O  8O  spójrz w mój config... mam nadzieje, że co do mojego egzemplarza się to nie sprawdzi...  :roll:

Nie ja nie straszę tylko twierdzę iż w porównianiu z moim 45x to te 52 x są badziewnie wykonane, (wykończone) i z tymi 3 co sie spotkałem to nie działa reguilacja obrotów. Kiedys pamiętam iż ktos sie wypowiedzial (jak zachwalałem ASUSA)że pracuje w hurtowni i że nie chciałbym zobaczyć jak wyglądaja te ASUSY 52x przywożone i opakowane w woreczkach (wersja OEM) teraz z Taiwanu, Korei itp.

Działa u Ciebie zmniejszanie obrotów?? Tacka szybko wyjeżdza??

możesz mi powiedzieć w jaki najbardziej widoczny sposób można sprawdzić czy działa te zmniejszanie obrotów???

co do prędkości wysuwania tacki to zrobie test w cd speed 99, tam jest w ms to napisze...

już sprawdziłem:

- czas otwarcia tacki: 2,28s

- czas zamkniecia tacki: 1,60s

na oko trudno jest mi powiedziec czy otwiera się szybko lub wolno, ponieważ nigdy nie przykladałem wcześniej do tego wagi i nie mam porównania.

co do regulacji obrotów to chyba nie ma, poniewaz podczas kopiowania filmu z płyty na dysk próbowałem (naciskałem na play) i odniosłem wrażenie, że to nic nie daje...:P

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... dobra to albo teac x40 albo hmm? może znowu asus :?: tylko nie chce co 3 lata kupować nowego cdeka :evil: a z tego co wiem to teac to najlepszy wybór jeśli chodzi o trwałość :D tylko że ten napęd kosztuje prawie tyle co dvd toshiby :D więc nie wiem ale narazie musze uzbierać trochę zeta a te 150 to była tylko taka ściema bo naprawde nic nie mam :D hehe po wakacjach tak zawsze [ czemu to piwo takie drogie ?!? :D hehe...]

dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do regulacji obrotów to chyba nie ma, poniewaz podczas kopiowania filmu z płyty na dysk próbowałem (naciskałem na play) i odniosłem wrażenie, że to nic nie daje...:P

Prztrzymujesz sekundę przycisk play i jak nie zwalnia to qpa. Nie iwme czemu w tych asusach tego juz nie robią, bardzo przydatna rzecz np. podczas grania w niektóre gry , ktore co chwile cos doładowują.. Musiałbym sprawdzić czas wysuwania tacki u siebie cd speed 99. Nie wiem tez od ktorego momentu cd speed 99 zaczyna to liczyć. w każdym razie 2,28 s to dośc długo. Takie dlugie otwieranie i zamykanie tacki jest wkurzające przy przegrywaniu kilku plyt , gdy trzeba dużo ich przekladać... Jak znajde czas to sparwdze u siebie i podam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Liteona DVD163 16x/48x za 184 zł.

Ja go kupiłem kierując się głównie tym, że potrafi odczytać między innymi format DVD+RW (oficjalnie), co było mi potrzebne. Bardzo szybki, cichy i jak na tak niską cenę jest super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teac 40-ka jest niezły,niegłośny, transfer ok. no i gwarancja 24miechy to też istotne. Zaprzyjaźniony egzemplarz działa sobie bez czyszczenia już 1.5 roku, ale za nic nie współpracuje a nagrywarką SONY. Poprostu zapomnij o trybie on the fly itp. Jeżeli nie masz nagrywarki to nie musisz dobierać do niej CD-ka i z dostępnych najlepszy będzie model w/w (dozbieraj kasy).A tak na marginesie to z kilkunastu testowanych modeli były doskonałe nieosiągalne HITAHIx24.znane ni 3 egz. do dziś działają a te wszystkie x48 i wyżej to żyroskopy wytrzymujące okres gwarancji a potem to tylko zaślepka.

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teac 40-ka jest niezły,niegłośny, transfer ok. no i gwarancja 24miechy to też istotne. Zaprzyjaźniony egzemplarz działa sobie bez czyszczenia już 1.5 roku, ale za nic nie współpracuje a nagrywarką SONY. Poprostu zapomnij o trybie on the fly itp.

A może problem tkwi w tym iż nagrywarka i CDik jest na tej samej tasmie??[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...