bartezjusz Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Teac 40x ma Udma 33 chyba od zawsze.. dokładnie teac 40x udma 33 ma od zawsze!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAPIOr Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Jakie znowu DVD. Nic takiego. Co do Teac na stronie producenta pisza ze ma U33 ale ja tego u siebie nie widzialem. Trzeba bedzie pokombinowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Jakie znowu DVD. Nic takiego. Co do Teac na stronie producenta pisza ze ma U33 ale ja tego u siebie nie widzialem. Trzeba bedzie pokombinowac. Czyzbys mnie nie poznal.. stary "zamulaczu"? :-). A Teac ma UDMA - co wlasnie widze. Cos pokaszaniles. PS. Odpadem "podekodowac" (w celach oswiatowych, rzecz jasna..) -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 mam asusa 50x, jest glosny ale dosc wydajny hyhy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Mam problem. Poszedł mi napęd cd-rom asus x50 [miał już jakieś ok.3 lata] i chce kupić nowy napęd tylko nie wiem jaki ??? napiszcie co wybrać... :D aaa... mam 150 zeta :))) a tak wogóle to chciałbym nagrywarkę TDK ale nie mam funduszy :( ... kup se znowu asusa a najlepiej jakieś DVD jak już zmieniasz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 nie strasz mnie... 8O 8O 8O spójrz w mój config... mam nadzieje, że co do mojego egzemplarza się to nie sprawdzi... :roll: Nie ja nie straszę tylko twierdzę iż w porównianiu z moim 45x to te 52 x są badziewnie wykonane, (wykończone) i z tymi 3 co sie spotkałem to nie działa reguilacja obrotów. Kiedys pamiętam iż ktos sie wypowiedzial (jak zachwalałem ASUSA)że pracuje w hurtowni i że nie chciałbym zobaczyć jak wyglądaja te ASUSY 52x przywożone i opakowane w woreczkach (wersja OEM) teraz z Taiwanu, Korei itp. Działa u Ciebie zmniejszanie obrotów?? Tacka szybko wyjeżdza?? możesz mi powiedzieć w jaki najbardziej widoczny sposób można sprawdzić czy działa te zmniejszanie obrotów??? co do prędkości wysuwania tacki to zrobie test w cd speed 99, tam jest w ms to napisze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Bierz Teac'a. Jest zajebisty :!: Czy wszystkie plyty :!: Polecam :!: :!:Rówinież polecam. (tylko od razu wrzuć sobie najnowszy bios 3.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 nie strasz mnie... 8O 8O 8O spójrz w mój config... mam nadzieje, że co do mojego egzemplarza się to nie sprawdzi... :roll: Nie ja nie straszę tylko twierdzę iż w porównianiu z moim 45x to te 52 x są badziewnie wykonane, (wykończone) i z tymi 3 co sie spotkałem to nie działa reguilacja obrotów. Kiedys pamiętam iż ktos sie wypowiedzial (jak zachwalałem ASUSA)że pracuje w hurtowni i że nie chciałbym zobaczyć jak wyglądaja te ASUSY 52x przywożone i opakowane w woreczkach (wersja OEM) teraz z Taiwanu, Korei itp. Działa u Ciebie zmniejszanie obrotów?? Tacka szybko wyjeżdza?? możesz mi powiedzieć w jaki najbardziej widoczny sposób można sprawdzić czy działa te zmniejszanie obrotów??? co do prędkości wysuwania tacki to zrobie test w cd speed 99, tam jest w ms to napisze... już sprawdziłem: - czas otwarcia tacki: 2,28s - czas zamkniecia tacki: 1,60s na oko trudno jest mi powiedziec czy otwiera się szybko lub wolno, ponieważ nigdy nie przykladałem wcześniej do tego wagi i nie mam porównania. co do regulacji obrotów to chyba nie ma, poniewaz podczas kopiowania filmu z płyty na dysk próbowałem (naciskałem na play) i odniosłem wrażenie, że to nic nie daje...:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZIK STASZEWSKI Opublikowano 7 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2002 tylko teac!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 hmm... dobra to albo teac x40 albo hmm? może znowu asus :?: tylko nie chce co 3 lata kupować nowego cdeka :evil: a z tego co wiem to teac to najlepszy wybór jeśli chodzi o trwałość :D tylko że ten napęd kosztuje prawie tyle co dvd toshiby :D więc nie wiem ale narazie musze uzbierać trochę zeta a te 150 to była tylko taka ściema bo naprawde nic nie mam :D hehe po wakacjach tak zawsze [ czemu to piwo takie drogie ?!? :D hehe...] dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 co do regulacji obrotów to chyba nie ma, poniewaz podczas kopiowania filmu z płyty na dysk próbowałem (naciskałem na play) i odniosłem wrażenie, że to nic nie daje...:P Prztrzymujesz sekundę przycisk play i jak nie zwalnia to qpa. Nie iwme czemu w tych asusach tego juz nie robią, bardzo przydatna rzecz np. podczas grania w niektóre gry , ktore co chwile cos doładowują.. Musiałbym sprawdzić czas wysuwania tacki u siebie cd speed 99. Nie wiem tez od ktorego momentu cd speed 99 zaczyna to liczyć. w każdym razie 2,28 s to dośc długo. Takie dlugie otwieranie i zamykanie tacki jest wkurzające przy przegrywaniu kilku plyt , gdy trzeba dużo ich przekladać... Jak znajde czas to sparwdze u siebie i podam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Bierz Liteona DVD163 16x/48x za 184 zł. Ja go kupiłem kierując się głównie tym, że potrafi odczytać między innymi format DVD+RW (oficjalnie), co było mi potrzebne. Bardzo szybki, cichy i jak na tak niską cenę jest super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ty_246 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 teac 40-ka jest niezły,niegłośny, transfer ok. no i gwarancja 24miechy to też istotne. Zaprzyjaźniony egzemplarz działa sobie bez czyszczenia już 1.5 roku, ale za nic nie współpracuje a nagrywarką SONY. Poprostu zapomnij o trybie on the fly itp. Jeżeli nie masz nagrywarki to nie musisz dobierać do niej CD-ka i z dostępnych najlepszy będzie model w/w (dozbieraj kasy).A tak na marginesie to z kilkunastu testowanych modeli były doskonałe nieosiągalne HITAHIx24.znane ni 3 egz. do dziś działają a te wszystkie x48 i wyżej to żyroskopy wytrzymujące okres gwarancji a potem to tylko zaślepka. powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 teac 40-ka jest niezły,niegłośny, transfer ok. no i gwarancja 24miechy to też istotne. Zaprzyjaźniony egzemplarz działa sobie bez czyszczenia już 1.5 roku, ale za nic nie współpracuje a nagrywarką SONY. Poprostu zapomnij o trybie on the fly itp. A może problem tkwi w tym iż nagrywarka i CDik jest na tej samej tasmie??[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ty_246 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 A może problem tkwi w tym iż nagrywarka i CDik jest na tej samej tasmie??[/b] gdyby To było tak proste ...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kAPIOr Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zwracam honor mnie teac tez juz ma udma. THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zwracam honor mnie teac tez juz ma udma. THX Twierdzisz, ze wczesniej nie mial? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ...wszystko oprócz LG... :twisted: :twisted: :twisted:no i ocztwiście SAMSUNGA bo w ciągu roku dojechałem dwa DVD na amen i nie było to zabrudzenie soczewki tylko elektronika padła :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...