sielak Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 witam. ostatnio zmienilem plyte z epox'a 8K9A7I na 8RDA3I i nurtuje mnie jedna rzecz... na obu plytach procek jest 2200+@2250Mhz... na starej plycie temperatura w spoczynku wynosila okolo 48*C, na nowej plycie temperatura w spoczynku wynosi 55*C... troszke duza roznica... co z tym zrobic... ?? moze plyty czytaja temperature z roznych czujnikow... jak wychodze z gier to temp jest 60*C co troszke duzo jest... :/ na sterej plycie nie przekraczala 53*C... dodam ze cooler jest przyzwoity (arctic caly miedziany) i buda przyzwoicie wentylowana... a napiecie na procku wynosi 1,825V... zostawic taka temperature czy za duza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 He, ja mam gigabyta na KT600 (GA-7VT600-L) i też mam Thortona, jeno 2000+...i po przejściu z ECS KT7VTA temp. wzrosła mi z 48 w wysileniu na 53!!! ,a teraz mam cichy cooler, to nawet 64 czasami mam....ale Thortony się topią dopiero przy 88-92, więc spoko, jeszcze 20-30 stopni zostało...ale 60 to już trochę dużo, muszę pomyśleć o zmniejszeniu do 55. I ty też o tym pomyśl...dodatkowy radiator Zalmana na SouthBridge, a ten oryginalny na North..i powinno być 5 miej...teoretycznie...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 różne odczyty temperatury różne diody termiczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcin Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 ....ale Thortony się topią dopiero przy 88-92, więc spokoA powiedz mi przy jakiej temp. topia sie bartony :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sielak Opublikowano 21 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2004 a tak wlasciwie to nie wie ktos z jakiej diody jest odczytywana temperatura na epox'e 8rda3i ?? tzn. czy z diody w procesorze czy na plycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...